Læsetid: 4 min.

Stabiliteten eller sandheden er dagsordenen i Libanon

Sekterisk konflikt lurer lige under Libanons politisk rolige overflade efter FN-tiltaler mod Hizbollah
5. juli 2011

BEIRUT Måske får Le Bristol, et fint art deco-hotel i Beiruts centrum, endnu em fodnote i Libanons voldeligt vansirede historie. Det var her, sunni-lederen Rafik Hariri i januar 2005 mødtes diskret med kristne og sunnimuslimske politikere, der modarbejdede Syriens militære besættelse af landet. Men intet kan holdes hemmeligt i Libanon, og uger senere, den 14. februar, omkom Hariri, da en bilbombe tog ham og 22 andre med i døden på Le Corniche, Beiruts strandpromenade.

I søndags mødtes mange af de samme politikere igen på Le Bristol, nu i egenskab af opposition som den parlamentariske 14. martsblok, der fik navn efter den massedemonstration efter Hariri-mordet, der tvang Syrien til at trække besættelsesstyrkerne hjem. Og denne gang var anledningen igen Rafik Hariri, nemlig den rapport fra det særlige FN-tribunal, nedsat med henblik på at opklare mordet på ministerpræsident Hariri.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu