Læsetid: 7 min.

Der er gået karneval i revolutionen

De unge er snart mætte af arabisk forår. De vil se det blive sommer, men er bekymrede for, om foråret rulles tilbage til diktaturernes frost. For revolutionen kræver styring for at lykkes, lyder det fra en libanesisk-amerikansk akademiker
'En del af mig siger: Alt er bedre end det nuværende regime', siger amerikansk-libanesiske  Sarah Mallat, der er ansat som forskningsassistent på det humanistiske fakultet på American University Beirut (AUB). 'En anden del fortæller mig, at det er ved at gå galt i Egypten. At de revolutionære har tabt det historiske øjeblik, at der er gået karneval i revolutionen'.

'En del af mig siger: Alt er bedre end det nuværende regime', siger amerikansk-libanesiske Sarah Mallat, der er ansat som forskningsassistent på det humanistiske fakultet på American University Beirut (AUB). 'En anden del fortæller mig, at det er ved at gå galt i Egypten. At de revolutionære har tabt det historiske øjeblik, at der er gået karneval i revolutionen'.

5. august 2011

BEIRUT - De unge synes at være de mest skeptiske overfor det, der sker i disse måneder i den arabiske verden. Som mange kvinder spørger de: Vil det blive bedre, når foråret er blevet sommer? Vil det blive rullet tilbage til de 40 foregående års vinter? Hvad er islamisternes dagsorden? Har de revolutionære holdbare alternativer til de regimer, de kræver afsat?

Sarah Mallat, 26 år og amerikansk-libanesisk, er ansat som forskningsassistent på det humanistiske fakultet på American University Beirut (AUB), der ikke blot er toneangivende i Libanon, men i hele den arabiske verden. Efter eget udsagn er hendes 'libanesiske side dominerende', og hun har som de fleste veluddannede fulgt det arabiske forår fra dets begyndelse i Tunis til den foreløbige kulmination i de syriske byer.

- Hvad tænker du, når du hører nyhederne fra Syrien?

»Jeg tænker, at det er på tide. Og jeg tænker, at Assad-regimet er forfærdeligt og grusomt. Syrerne er vidunderlige folk, som har en masse til fælles med os. Det er skammeligt, som regimet holder dem nede.«

- Men er det syriske oprør vedkommende for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu