Læsetid: 3 min.

Libyens oprørere åbner repræsentation

Udenrigsminister Lene Espersen gav i går de libyske oprørere tilladelse til at åbne en officiel repræsentation i Danmark. Samtidig vedtog et bredt flertal i Folketinget at forsætte indsatsen i Libyen
12. august 2011

Danmark er rykket et skridt nærmere en officiel anerkendelse af det libyske overgangsråd som landets retmæssige regering. Det skete i går, da udenrigsminister Lene Espersen gav rådet grønt lys til at åbne en officiel repræsentation i København, blot få dage efter udvisningen af de sidste to Gaddafi-tro medarbejdere på det libyske generalkonsulat på Østerbro. Den dansk-libyske oppositionspolitiker Ibrahim Grada fra Aarhus, er samtidig udnævnt til rådets repræsentant i Danmark.

»Jeg er klar til at repræsentere mit land og mit folk, hvis det er det, der er brug for,« siger den 46-årige sosuassistent til Information.

Han er tilfreds med den danske politik over for den libyske oppositionen, men ser gerne, at Danmark også frigiver de indfrosne midler, som Gaddafi-regimet har i Danmark. Det er der dog ikke p.t. politisk stemning for på Christiansborg.

Partierne bag aftalen om Danmarks deltagelse i Libyen-krigen enedes i går om at lade de danske kampfly fortsætte bombardementerne af Gaddafis militære anlæg frem til den 1. oktober. Et flertal i Folketinget er desuden parat til at fortsætte, indtil Gaddafi er væltet uanset om det varer uger eller måneder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad har de gang i, oprørerne og de politikere, der anerkender oprørenes råd? Hvem er det, der anerkender?

Oprørernes militære leder er blevet lokket i baghold og slået ihjel, lederen af rådet (TNC) har lige fyret sin ’regering’, fordi nogle af medlemmerne skulle være medskyldige i mordet.

Som Patrick Cockburn skriver i artiklen ”Dubious Allies. Libya’s Ragtag Rebels” er det jo grotesk, at de vestlige regeringer på stribe anerkender rådet som Libyens legitime regering - på et tidspunkt hvor rådets medlemmer farer i struben på hinanden.

Hvis det er sådan de opfører sig på et tidspunkt, hvor de burde fremvise enighed, hvordan vil de så ikke opføre sig, nar de har fået overdraget magten?

Læs Cockburns fremragende analyse af situationen og mediedækningens militarisering her:

http://www.counterpunch.org/patrick08112011.html