Note
Læsetid: 1 min.

Ikke en isoleret sag

Udland
6. september 2011

Human Rights Watch bekræftede i går over for Information, at der i de Libyske dokumenter endnu ikke er fundet beviser for at efterretningstjenester ud over CIA og britiske MI6 har været involveret i ulovlige fangeudleveringer. Siden 11. september, hvor den amerikanske politik med ulovlig fangeudlevering til tredjelande tog fart, har i alt 66 lande på global plan imidlertid været involveret i større eller mindre grad, ifølge en FN-rapport. I Europa har Amnesty International og organisationen Reprieve især kritiseret Polen, Rumænien, Litauen og Storbritannien for aktiv medvirken. Andre lande bl.a. Tyskland, Sverige og Italien - har ligeledes samarbejdet med amerikanerne ifølge organisationerne. Der har været mistanke om at grønlandske baser har været brugt af CIA, men dette er ikke blevet bevist.

Kilder: reprieve.org.uk, ohchr.org m.fl

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her