Læsetid: 3 min.

Al-Shabaab har taget Somalias befolkning som gidsel

Somalias sultende er overladt til sig selv, efter al-Shabaab har udvist næsten alle hjælpeorganisationer, heriblandt Dansk Flygtningehjælp. Organisationerne vil forhandle med bevægelsen, men udsigten til succes er lille
1. december 2011

Somalias militante islamister har taget millioner af sultende som gidsel i deres kamp for at føre landet tilbage til Muhammeds tid.

I løbet af de seneste to år har den islamistiske al-Shabaab-milits forbudt næsten alle internationale hjælpeorganisationer at arbejde i den centrale og sydlige del af landet, som i vidt omfang er under militsens kontrol.

Efter denne uges udvisning af yderligere 16 organisationer, herunder Dansk Flygtningehjælp, er 2,8 millioner kriseramte somaliere stort set overladt til sig selv. Kun Læger Uden Grænser og Internationalt Røde Kors/ Røde Halvmåne kan stadig arbejde i områderne, men deres kapacitet er langtfra tilstrækkelig til at imødekomme befolkningens behov, siger nødhjælpskilder.

Millioner i nød

Al-Shabaabs forbud mod internationale hjælpeorganisationer ventes at få voldsomme konsekvenser for de fire millioner somaliere, som ifølge FN har brug for fødevarebistand, heraf er omkring 250.000 direkte hungertruet. En af de store organisationer, som er blevet udvist er FN’s flygtningeorganisation UNHCR. »Vi er i gang med at vurderes skadens omfang,« siger Andy Needham, talsmand for UNHCR’s Somalia-kontor i Nairobi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu