Læsetid: 4 min.

Ansvarlighedsprincip har ringe effekt hos pensionsselskaber

Flere danske pensionsselskaber har tilsluttet sig FN’s principper for ansvarlig investering. Formålet er at gøre finansielle investeringer socialt, miljømæssigt og selskabsledelsesmæssigt bæredygtige. Effekten er begrænset i de fem største selskaber, og kun to af dem dokumenterer en ændret adfærd efter tilslutningen
Hvis dialogen med BP havde været mere insisterende fra pensionsselskabernes side, kunne man måske have 
 undgået katastrofen i Den 
 Mexicanske Golf.

Hvis dialogen med BP havde været mere insisterende fra pensionsselskabernes side, kunne man måske have
undgået katastrofen i Den
Mexicanske Golf.

17. november 2011

Alle kan blive enige om, at det er godt at investere ansvarligt. Men kun to af Danmarks fem største pensionsselskaber tilkendegiver, at de ansvarlige investeringsprincipper PRI fra FN har gjort deres investeringer synligt mere ansvarlige. Formålet med PRI er ellers at fremme ansvarlige investeringer i finansielle virksomheder, men retningslinjerne har ikke den store effekt, lyder det fra pensionsselskaberne. Retningslinjerne gør ikke investeringerne mere ansvarlige, end de var i forvejen.

»PRI har ikke haft afgørende betydning for vores politik for ansvarlige investeringer, men det har givet mere fokus i arbejdsprocesserne at tilslutte os dem. UN PRI giver en et fælles referencepunkt for branchen i forhold til ansvarlige investeringer, hvor der opfordres til dialog med selskaber og samarbejde med andre investorer. Vi arbejdede dog allerede med selskabsdialog og investorsamarbejde, før vi tilsluttede os,« siger Thomas H. Kjærgaard, der er leder af afdelingen for socialt ansvarlige investeringer i Danske Capital, som Danmarks næststørste pensionsselskab Danica Pension hører under.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Alle kan blive enige om, at det er godt at investere ansvarligt."

Kan alle blive enige om det? Det tvivler jeg stærkt på. Som aktionær eller pensionsopsparer ønsker jeg højest muligt afkast af min investering. Hvis det kan opnås med såkaldte "ansvarlige" investeringer er det glimrende, men det kan aldrig være målet i sig selv.