Læsetid: 5 min.

Goldman Sachs vinder politisk magt i EU

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs’ europæiske magt vokser, og to af de nye europæiske ledere har tætte forbindelse til den. Men Goldman Sachs har været dybt involveret i spekulationer, der har været med til at skabe den finansielle krise, blandt andet gennem sit konsulentarbejde for den tidligere græske socialistiske regering
Goldman Sachs Group Inc.’s globale hovedkvarter på Manhattan har udklækket mange europæiske topbankfolk og -politkere i EU-systemet. Investeringsbanken har også været inde  at fifle og manipulere med bl.a. Grækenlands statsbudgetter, så EU fik det indtryk, at landets finanser var i orden. Det gav 7,5 mia ekstra på plussiden trods et kæmpehul i budgettet.

Goldman Sachs Group Inc.’s globale hovedkvarter på Manhattan har udklækket mange europæiske topbankfolk og -politkere i EU-systemet. Investeringsbanken har også været inde at fifle og manipulere med bl.a. Grækenlands statsbudgetter, så EU fik det indtryk, at landets finanser var i orden. Det gav 7,5 mia ekstra på plussiden trods et kæmpehul i budgettet.

Brendan Mc

21. november 2011

BOSTON — Med den nylige udnævnelse af Mario Draghi til formand for Den Europæiske Centralbank (ECB) og Mario Monti til Italiens ministerpræsident har den kontroversielle amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vundet historisk stor indflydelse over to centrale europæiske magtcentres håndtering af eurozonens fremtid.

Forvandlingen af ledende internationale bankfolk til magtfulde aktører på den europæiske politiske scene har udfoldet sig gennem de seneste 10-15 år. I USA er bankfolks konstante veksling mellem stillinger i Wall Street og Washington blevet almindeligt i samme tidsrum.

Indtil 2008 var det hverken i USA eller i Europa en skamplet på en politikers eller centralbankdirektørs renommé at have arbejdet hos Goldman Sachs. Tværtimod.

En stime af kendte europæiske statsmænd har været i tjeneste hos den amerikanske investeringsbank, uden at det har vakt videre kritik i den offentlige opinion. Det har ændret sig med finanskrisen i USA og senere med valutaunionens krise i Europa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olav Bo Hessellund
Olav Bo Hessellund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Igen en vedkommende og informativ artikel fra Martin Burcharth.

At politikerne har ladet denne udvikling finansverdenen pågå uden at tage befolkningerne med på råd er demokratiets totale fallit.

Aktuel supplerende læsning:

http://ing.dk/artikel/124235-det-nye-oligarki-sidder-paa-verdensoekonomi...

I øvrigt, i det venstreorienterede leksikon.org under artiklen "Første verdenskrig" faldt jeg over følgende flig at klynge mig til i den nuværende situation:

"...Det kan påvises, at bankkapitalen faktisk spillede en meget stor fredsbevarende rolle gennem hele 1800 tallet. Det var helt uventet, at dette system skulle bryde sammen i 1914."

...måske er det visse af vores egne politikere vi skal frygte.

Niels-Holger Nielsen

Bankerne bestemmer sammen med Merkel og Sarkozy. Nu helt åbenlyst. Forbundsstaten begynder at tage form. Har Europa set sin sidste folkeafstemning? Grundlove og andre forfatninger er snart ikke det papir værd, som de er trykt på. Snart vil løn, arbejdsløshed, arbejdsvilkår, socialpolitik, klimapolitik, finanspolitik og sundhedspolitik blive bestemt af EUBANK A/S. Næste skridt vil være opbygningen af EU som militær sværvægter. Er det bare mig, som har svært ved at se, at det skulle være de adækvate svar på tidens påtrængende problemer med økonomisk sammenbrud, klimakatastrofe og stedse dyrere olie i kikkerten?

Man kan vist roligt fastslå, at EU-tilhængerpartierne er fyldt med løgn og har været det fra starten. Til lykke til pressen. Det var ikke gået uden jeres støtte og manglende vilje til at forsvare demokratiet. Den fjerde statsmagt, min bare.

Og hvad med den danske borgerlige eksregering?

Bortset fra loese forbindelser til olieselskaberne er der da nogen forbindelser til Storbankerne?

Jens Jørn Pedersen

I Sovjet var det militærmagt, i EU er det politiske fordrejninger og økonomisk magt.

Var der nogen, der talte om demokrati, nej vel.

Er bankerne styret af demokrati, nej vel.

I EU sidder nogle gamle mænd, der ønsker magten. Hvorfor vore politikere, der også ønsker magten frivilligt afgiver magten til de gamle mænd, der ikke kan styre det, er mig uforståeligt.

Heinrich R. Jørgensen

Bo Larsen siger:
"Og hvad med den danske borgerlige eksregering?"

Tjoh?

I forbindelse med VKO's pointsystem kunne meget undre. Ud over det pragmatiske i at kunne blokere for de der ikke havde fortjent at blive lukket ind over grænserne, handlede det om at forvanske forestillingerne om hvad "menneskeværd" er, fra at være en idé om at mennesker har værd, til at denne værd kunne kvantificeres, og dermed ophørte med at være en idé eller forestilling, og i stedet blev noget materielt og konkret (der kunne måles).

Ét af de konkrete tiltag, var det absurde, at studerende der havde en eksamen fra et top-20 universitet, havde fortrinsret fremfor andre. Hvilket af mange grunde var/er et besynderligt krav, bl.a. fordi det er alt andet end åbenlyst hvem der definerer hvilke institutioner der er "top-20".

Måske det er interessant at reflektere over hvem og hvad Bocconi universitet i Milano er? Der er hvor bl.a. Mario Monti har huseret. Det er en institution der scorer højt på Financial Times liste (nr. 28), og højere endnu på eduniversals liste (nr. 13).

samme rankings optræder CBS, bl.a. på en global tredjeplads op sidstnævnte liste. Kun overgået af Harvard Business School og London Business School. En meget imponerende placering.

Hvis nogen undrer sig over, hvor en handelshøjskole kan rangere blandt universiteter, har det sin begundelse i lovgivningen i Danmark blev ændret under VKO, således at CBS i 2003 gik fra at være en merkantilt fokuseret læreanstalt, til at være et universitet. Universiteters berettigelse består i at være kritiske, og være institutioner der udfordrer vanetænkning.

Når der de senere år er blevet stigende tradition for at medier undlader at opfordre publikum til at tænke selv og kritisk, og i stedet har ændret fokus på at lade medie-udpegede eksperter stå for at tænke kritisk på alles vegne, har man med god samvittighed kunne gøre brug af bl.a. ledende CBS ansatte.

Copenhagen Consensus Centre, med Bjørn Lomborg som direktør, hører under CBS i øvrigt.

Andreas Trägårdh

http://thrivemovement.com/

http://www.youtube.com/watch?v=Tr2fzgiIegg&feature=share&fb_source=message

New must see documentary released 11/11/11

http://thrivemovement.com/ show your support and help humanity rise. Please purchase the DVD and show to all your friends that do not have access to the net

*DISCLAIMER*

FAIR USE NOTICE: These Videos may contain copyrighted (© ) material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. Such material is made available to advance understanding of ecological, political, human rights, economic, democracy, scientific, moral, ethical, and social justice issues, etc. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior general interest in receiving similar information for research and educational purposes. For more information go to: http://www.law.cornell.edu/uscode

Please note that the producers of this film are not happy at my uploading of this film & have made threats to take action against me, well thats their choice & right i guess.

Please check out this link provided some thought provoking material- http://helpfreetheearth.com/news461_thrive.html

Things are often not what they seem at first glance...

Georg Christensen

Ja, og hvad kan der non mere fortælles om (Goldman Sach`s) ? En gammel lerling med navnet "Paulsen", var med til at sænke "Leman banken", en konkurent.

Den Europæiske, finansindustri, bør med alle midler forhindre indtoget af (goldman Sachs), en ven eller konkurent, helt sikkert, et "stykke", som ingen bør stole på..

@Georg Christensen

Mener du John Alfred Paulsen? Paulsen’s firma Paulsen & Co. tjente 30 milliarder dollar i 2008 på subprime skandalen i USA. Georg, Hvorfra ved du at han fik knækket nakken på Lehman bros. til Goldman Sachs fordel?

Klaus Flemløse

Godlman Sach, Saxo Bank, euroens fald

Citat fra Martin Burcharth artikel

”The Wall Street Journal afslørede for nylig, at banken på et lukket møde i London i september i en analyse havde opfordret spekulationsfonde til at vædde på euroens sammenbrud — en disposition, som kan styrke spekulationen mod euroen og bidrage til Unionens et sammenbrud.”

Ledelsen i SAXO Bank har flere gange udtalt sig negativt om euroen og forudsagt den endeligt i fuld samklang med dele af venstrefløjen og dele af højrefløjen.

Det eneste en bank eller en finansiel rådgiver tænker på er, at tjene flest muligt penge.

For mig er det et stort spørgsmål, hvorledes euroens endeligt vil producere større gevinster for banker og finansielle rådgivere, idet bortfald af euroen vil føre til ustabilitet og give meget store tab for de europæiske lande, banke og finansielle institutioner.
Er der nogen, der kan forklare mig hvorfor Goldman Sach’s og SAXO Bank’s har den omtalte vurdering af euroen?

Findes der et link til detaljerne i Goldman Sachs bedragerier i Grækenland ?