Nyhed
Læsetid: 3 min.

Eksperter: Dansk firma hjælper med iransk overvågning

Alt tyder på, at det danske firma RanTek hjælper det iranske styre med at overvåge folks internetfærden. Firmaets danske direktør afviser, at udstyret, der eksporteres til Iran, kan bruges til den slags, men modsiges af flere eksperter. De mener, brugsscenarierne er langt mere dystre
Efter valget i juni 2009, hvor folk gik på gaden i protest mod Ahmadinejads valgsejr, blev det klart for de iranske oppositions-folk, at de blev overvåget af myndighederne.

Efter valget i juni 2009, hvor folk gik på gaden i protest mod Ahmadinejads valgsejr, blev det klart for de iranske oppositions-folk, at de blev overvåget af myndighederne.

BEHROUZ MEHRI

Udland
30. december 2011

Da den iranske journalist Ahmad Jalali Farahani tilbage i 2009 blev anholdt, blev han konfronteret med indholdet i sine private mails. På trods af at han havde oprettet en mail i et andet navn, vidste de iranske sikkerhedsstyrker fuld besked. Han blev fængslet og udsat for tortur. Sådan fortæller han selv i dag.

»Den Republikanske Garde følger fuldstændig med i, hvad folk skriver i deres mails, på Facebook og på Twitter,« siger Ahmad Jalali Farahani.

Indtil han blev anholdt, arbejdede han for det officielle nyhedsbureau Mehr. Han modtog oplysninger fra hele landet om protester og demonstrationer. Oplysninger, der var for kontroversielle til, at han kunne bruge dem i nyhedsbureauets officielle arbejde, men som han i stedet fik ud via andre kanaler. Eksempelvis gennem Facebook. Men efter valget i juni 2009, hvor folk gik på gaden i protest mod Ahmadinejads valgsejr, blev det klart for de iranske oppositionsfolk, at internettet på ingen måde var sikkert.

»Næsten 4.000 mennesker blev anholdt alene på baggrund af overvågning af deres private internetfærden,« siger Ahmad Jalali Farahani.

Dansk støtte til Iran

Nu ser det ud til, at det danske firma RanTek hjælper det iranske styre med overvågning af den iranske befolkning. Dagen før jul kunne nyhedsbureauet Bloomberg fortælle, hvordan det danske it-firma ompakker og videresælger overvågningsudstyr til Iran.

Ironisk nok kommer udstyret oprindeligt fra den israelske fabrikant Allot Communications, hvilket betyder, at israelerne via den danske mellemhandler har hjulpet deres dødsfjender.

Allot siger til den israelske avis Haaretz, at de ikke kender til videresalget, og at det er et brud på kontrakten med det danske firma.

Udstyret går under navnet NetEnforcer og består af en boks, som gør det muligt at styre datatrafikken, så båndbredden udnyttes optimalt, eksempelvis ved at prioritere mails højere end netsurfing. RanTeks danske direktør, Morten Kolind, har ikke svaret på henvendelser fra Information, men afviser i en pressemeddelelse, at udstyret kan bruges til undertrykkende formål.

»Med NetEnforcer kan man ikke se indholdet af datatrafikken,« oplyser Morten Kolind.

Men det passer ikke, siger flere eksperter, Information har talt med.

Overvågning

Udstyret NetEnforcer gør det muligt at skille de forskellige typer data fra hinanden. Og når man kan gøre det, kan man også se indholdet, forklarer Marcin de Kaminski, internetforsker ved Lunds Universitet og aktiv i tænketanken Juliagruppen, der forsøger at fremme et frit internet.

Marcin de Kaminski kender ikke den specifikke model, der er tale om, men forklarer, at selv om evnen til at se indholdet i datatrafikken ikke er fremhævet i udstyret, så kan det sagtens bruges til den slags.

»Med en dygtig tekniker og eventuelt noget ekstra hardware findes der alverdens muligheder for at bruge NetEnforcer til at overvåge indholdet i datakommunikationen,« siger Marcin de Kaminski.

Med udstyret kan man lokalisere, hvor i netværket bestemte individer befinder sig, og hvilken type software der bruges.

»Måske NetEnforcer ikke kan gøre det hele alene, men sammen med andet udstyr og knowhow kan det helt sikkert bruges til at overvåge datatrafikkens indhold,« siger Marcin de Kaminski.

Spionage

Den vurdering bakkes op af en anden ekspert på området, hackeren Jacob Appelbaum.

»De her løsninger bruges til fuldbyrdet spionage,« siger Jacob Appelbaum til Information. Han har stået for at udvikle det såkaldte TOR, verdens mest brugte anonymiseringssoftware, der giver sikkerhed for dissidenter verden over.

Udstyr som NetEnforcer kan netop bruges til at blokere for brugen af TOR, hvilket kan gøre det umuligt at skjule ens identitet på nettet.

»Sagen er jo, at man ved at trykke på et par knapper kan bruge det her udstyr i langt videre grad, end loven tillader i de lande, det bliver solgt fra. Udstyret bliver måske solgt til et harmløst formål, men bruges til en række andre,« siger Jacob Appelbaum.

Han kritiserer, at Danmark tillader, at den slags udstyr sælges til lande som Iran.

»Disse overvågningssystemer kan sammenlignes med galger eller raketudstyr. Hvorfor skulle vi så meget som et øjeblik tro, at det ender godt for de folk, de rettes imod? Det her udstyr bruges til at myrde folk, og vi bør ikke se den anden vej,« siger Jacob Appelbaum.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ligesom israelske Mossad havde en muldvarp placeret i det danske justitsministerium under Blekingegadegruppens aktiviteter, allerede før dansk politi fik færd af gruppen, (bare spørg forhenværende Per Larsen) så må det med 117%'s sikkerhed være med israelsk viden at det "danske" Randers firma RanTek leverer produktet NetEnforcer med israelske komponer til Iran. Mon de i Iran er bekendt med de israelske komponenter er en slags teknoligisk muldvarp? Nej.

Lars Henning Osvaldsen

Hahaha ..
Trojansk Hardware fra Israel til Iran, via Danmark ..

Prøv fex at Google
CARL CAMERON og ISRAELI SPY-RING !

UHH Hvad gør google så ? NSA og CIA er vilde med at kaste penge efter Google en stor spion tjeneste, det kan googles :)

Måske skulle vi feje for egen dør først? Så vidt jeg ved overvåger den danske stat også vor, altså danskernes, færden på internettet - også mere end hvad EU kæver.

Og selvom man ej heller kan se indholdet i de mails jeg f.eks. skriver er det sikkert meget nemt, med de rette programmer, at få indholdet frem. Så direktøren der har solgt programmet Netenforcer har jo ret.....

Mansour Heydari

Det er fuldstændig ligegyldigt hvorfra Iran skaffer udstyrsdele til internetovervågning. Under krigen mod Irak i 80erne købte iranerne også amerikanske våben indirekte – ja gennem selveste Israel – (Iran-Contra Affair) da landet havde brug for det.

Det vigtigste er at den iranske regering, som enhver anden regering, har ret til at lokalisere, finde og straffe internetforbrydere, hackere og sabotører. Det var også det regeringen gjorde under den amerikansk finansierede fløjlsrevolution (Grønrevolution) i Iran i 2008-9. Mange af de såkaldte Grønne, som denne hr. A.J. Farahani, var medlemmer af en amerikansk cyber-sabotører netværk, som var forsynet med den skandaløse amerikanske software Haystack. Skandaløst, fordi denne software, som var »the first anti-censorship technology to be licensed by the US government for export to Iran« blev afkodet af Iranian Cyber Army (ICA) i løbet af 6 timer, og blev aldrig brugt mere. Derefter blev flere hundrede af dens brugere i identificeret og mange af dem arresteret i Teheran.

Ud over det at de iranske cyber-sabotørerne, udsendte løgne og forfalskede nyheder om ”valgfusk”, ”politiets vold”, ”omfattende protester”, ”folkets revolution”, ”tortur” etc. havde de planer til at hacke Teherans El- og vandværk system, så skulle det blive tilskrevet ”en omfattende strejke”! Et kendt trick under alle fløjlsrevolutioner!

(I øvrigt, det med tortur, som hr. Farahani har været udsat for, var en uforskammet løgn, som ingen nogensinde kunne forsvare, for ikke at tale om at dokumentere det. Det var kun i udlandet, denne slags løgne kunne sælges, og det i en periode.)

Den iranske regering er under intenst angreb, kulturinvasion, Soft War, negativ mediefokus, sabotage og terror, hovedsalig fra USA, Israel og England, som vil destabilisere landet og vælte regeringen på enhver pris. De sidste 32 års erfaring viser at næsten alle disse landes planer i Iran er udført af elementer i blandt lokale folk, ligesom sekulær intellektuelle, gamle marxister, royalister, kurdiske oprørergrupper og terrorister. Mange er også blevet arresteret med tiden. Derfor har regeringen fuldstændig ret til at have fuld kontrol over hvad der forgår i blandt visse kredser i landet.

Ran Teks handel med Iran er fuldstændig lovlig og legitimt, og der er intet at skamme sig over. Firmaet gør det samme som fx Arla og danske medicinfirmaer har gjort hele tiden.

Danmark hjælper med overvågning, USA hjælper med resten. meget, meget hjælpsomt.

Jan Aage Jeppesen

Endelig en eksport som kontrol- og overvågningssamfundet kan tjene penge på. Måske er der også muligheder for eksport til USA og Israel, der som bekendt også holder skarpt øje med Iran?

Til alle jer der støtter RanTek i denher sag: Skam jer!

Henrik L Nielsen

Mansour Heydari

jeg kan se at du sætter tortur etc. i " ". Skal det forstås sådan at du ikke mener det virkeligt forekommer i Iran?
Jeg kender ikke denne hr. Farahani, men hvordan kan du være så sikker på at hans historie om tortur er løgn. Har du talt med ham? Var du tilstede?

En af mine rigtigt nære venner, Y, er en yngre og yderst intelligent ung mand. Han er flygtning i dag, og har opholdsstilladelse nu i et andet land. Han er en praktiserende og hengiven Shia muslim. Hans historie var, at de boede tæt på grænsen til Irak, og han kom hver dag i moskeen. Han underviste der, primært teenage mænd.

Ifølge ham kom en dag en officer fra en af sikkerhedsstyrkerne forbi deres moske. Officeren ville tale med Y. Y blev derefter spurgt om han kendte unge mænd der ville være villig til at tage til Irak for denne tjeneste for at arbejde mod Vesten, domokratiet og sunni muslimerne samt støtte Shia grupperinger inde i Irak. Y sagde at han ville tænke over det. Officeren tog afsted og Y glemte alt om det. Han praktiserer ikke vold.

Et par uger senere kom officeren tilbage. Denne gang med en hel del flere folk. Da Y sagde han ikke mente nogen i af de unge fra området ville være egnet til denne tjeneste blev Y og hans ældre bror anholdt. De var fængslet et par uger eller en måned, jeg ved det ikke præcist, men ikke specielt længe. De blev begge udsat for hvad Y kalder mellem-hård tortur. De fik et løfte om frihed, hvis de ville tjene denne sikkerhedsstyrke i Irak. Y´s bror var tæt på at knække sammen og indvilge da de blev sat fri. Da de kom hjem til deres forældres hus, mødte der dem et chock. Faren havde fået så mange tæsk og slag med kæppe, at hans ben aldrig kommer til at fungere igen. Han sidder i rullestol. Jeg har set faderens ben of Y´s mange ar. Ganske forfærdeligt. Dagen efter kom officeren tilbage og sagde de fik en uge, ellers ville det blive hans mors tur. Hele familien, faren med knuste ben, broderens kone og de to mindre søstre, bestak ejeren af en lille båd, vist nok en fisker, til at sejle dem til Kuwait. De fik derefter FN flygtningestatus og bor nu et andet sted.

Er denne historie fra Y også løgn? Jeg spurgte ham om jeg måtte bruge hans historie, det måtte jeg godt, men han ville kun have jeg kalder ham Y. Han er stadig bange for at de skal komme efter familien.

Henrik L Nielsen

Mit ovenstående indlæg, udover at indeholde et spørgsmål til Mansour Heydari, synes jeg illustrerer meget godt hvorfor det er forkasteligt hvis et dansk firma hjælper Iranerne med at fængsle folk. Det er begrænset hvad man kan gøre på nettet, der retfærdiggør brugen af tortur.

Mansour Heydari

Henrik Nielsen

Man behøver ikke være i iranske fængsler, for at mene at totur er en løgn. Denne slags kom i vestlige medier, fordi en del af de grønne, der flygtede til vesten, skulle få asyl. De præsenterede sig alle sammen som journalister, demonstrationsledere, politiske aktivister, indsatte på flugt, som var udsat for tortur og …, som det hele var ren løgn. Umuligt kan man komme i klemme med iransk regering uden at have gjort noget ulovligt. Ingen bliver straffet eller forfulgt pga. sine overbevisninger, mening eller ideologi, medmindre man overtræder loven. Alle dem som blev fanget under den amerikansk finansierede fløjlsrevolution i 2008-9, havde begået vold mod andre, skadet offentlige ejendomme under urolighederne, spredt løgn og udokumenterede påstande mod myndigheder i deres medier etc. Og ingen af dem blev udsat for tortur og mishandling under arrestation eller i fængsel. Og politiets vold mod demonstranterne var også ganske naturlig, som alle andre steder i verden. Var dansk politiets måde at behandle de uskyldige folk under klimamødet i København bedre end det iranske?

"Og politiets vold mod demonstranterne var også ganske naturlig, som alle andre steder i verden."

Politivold er efter mine begreber ikke naturlig, den er langt overvejende kulturlig.

"Var dansk politiets måde at behandle de uskyldige folk under klimamødet i København bedre end det iranske?"

Dansk politi brød både loven og flere politivedtægter under Cop15-demonstrationerne, og udgør på ingen måde noget forbillede for en besindig anvendelse af et statsligt voldsmonopol.

Det forekommer mig iøvrigt en smule usandsynligt at de iranske myndigheder i omgangen med civilsamfundet skulle kunne unddrage sig enhver form for kritik; dette kan Danmark jo bestemt heller ikke. Hvilket land i verden kan overhovedet dét?

Kære Henrik Nielsen,

Tusind tak! Skønt indlæg og dejligt at nogen tør stå frem og sige det åbent! Viva Democracy

"Mit ovenstående indlæg, udover at indeholde et spørgsmål til Mansour Heydari, synes jeg illustrerer meget godt hvorfor det er forkasteligt hvis et dansk firma hjælper Iranerne med at fængsle folk. Det er begrænset hvad man kan gøre på nettet, der retfærdiggør brugen af tortur".

Henrik L Nielsen

Mansour Heydari

Du har ikke svaret direkte. Du nævner nogle senere hendelsder. De jeg taler on er fra 2003. Hvad ulovligt havde y gjort ved ikke at tage til irak som iransk terrorist? Kom igen. Han, hans bror og især hans far blev smadret af iranske styrker, de gjorde intet ulovligt. Morsomt men, mindre end en time efter jeg skrev ovenstående indlæg blev jeg truet pr. Mail af en iransk gruppe. Det har jeg kontaktet support om.

Mansour, det er i orden du elsker Iran, det er der sikkert meget gode grunde til. Men lad dog være art fornægt alt det sorte de også står for.

Arash Shariar

Henrik Nielsen

Jeg kan godt lide din historie, så godt at jeg undrer mig over om du selv har tænkt over hvad det er historien egentlig fortæller?

Din ven Y, påstår at "man", de iranske myndigheder, erhverver folk til efterretnings øjemål, og andre komplekse missioner inde i Irak, gennem den form for bank du fortæller??

Du tror måske, Henrik Nielsen, at den iranske regime har fået så store politiske succeser gennem irrationelle handlinger som din ven Y påstår??

Har du overvejet hvilken retarderet individ ville kunne finde på en plan der tæver en person for så at give ham virkelig følsomme missioner? Jeg vil ikke bruge ordet retarderet om din ven Y, men jeg vil ærligt mene at den danske stat der forvalter flygtninge sager, måtte være retarderet hvis de troede på den, og af den grund havde givet manden ophold i DK.

Kære medborgere det er en god ide at bruge sin sunde fornuft. Der er ingen der påstår at der ingen ulovligheder sker i Iran. God morgen! Men jeg påstår at for at være en verdslig menneske, skal man tænke over implikationerne af de påstande man til daglig møder.

Den iranske regime handler bestemt ikke irrationelt, ellers ville det ikke vinde store politiske sejrer i den tunge internationale ring. Iran ville ikke kunne uddanne og forbedrer samfund og sin økonomi som det har gjort tildato. Tanken om at Iran som en institution skulle handle irrationelt er i sig selv irrationelt, og enhver der påstår andet, kan man roligt kategorisere for enten dum, eller også biasede.

jeg råder desuden de interesserede om at læse denne joke : http://www.information.dk/284279 måske vil man en dag opdage at Iran gør mere for de flygtninge der "flygter" fra Iran, end de påståede "humane" vestlige lande de er flygtet til.

Ellers kan man tage en af mine evig gode pointer tilfølge, og tage til Kastrup lufthavn en dag og se med ens egne øjne hvordan personer med historier som Y, flyver til Iran for at holde jule ferie med deres familier. Men de må så også være irrationelle, og give lige så lidt mening som Y??

Mansour Heydari

Først et par ord om det elendige væsen, Neda Piruz, som kalder mig for en løgner og iranske agent der arbejder ”skjult” for iransk regime! Sådan en person finder jeg absolut ikke værd at skrive direkte til, derfor skriver jeg det her til andre.
Som I kan se, er Neda er et godt eksempel for de utolerante dumme oppositions grupper, der kender hverken til ytringsfrihed, demokrati eller respekt for de individuelles ret til at have en selvstændig mening. Et typisk Grøn, som i vesten har tjent deres brød ved løgn og bedrageri, og ved at prædike retten til demokrati og ytringsfrihed, men alligevel langt fra at kende til demokrati og ytringsfrihed. Og så beskylder hun, og alle andre elendige folk som hende selv, den iranske regering for at være tyran og demokratifjendske!

@ Henrik Nielsen
Jeg kan simpelthen ikke tro på det Y har sagt om sig slev og sin familie.
I øvrigt mener jeg absolut ikke at den iranske regering er fejlfri, eller ikke har gjort andre uret. Kender du overhovedet sådan en regering i verden?

Arash Shariar

"mindre end en time efter jeg skrev ovenstående indlæg blev jeg truet pr. Mail af en iransk gruppe."

Jeg ville melde det til politiet med det samme.

Kære Henrik Nielsen,

Det kunne være super fedt, hvis de hovedansvarlige her i DK, opspore netop disse typer som ham, via RanTek's udstyre, og finder ud af deres identitet og holder skarpt øje med dem.

Alle har ret til at ytre sig frit, og må på ingen måde føle sig truet. Danmark er et demokratisk land.

Viva Democracy.

Henrik Darlie

Jeg har skyndt mig at gemme denne tråd til min forskning, for de fleste indlæg er, ærgeligt nok, sandsynligvis slettet inden så længe. :)

Og når jeg siger 'ærgeligt nok', så er det fordi jeg opfatter sletningerne som en "forskønnelse" af vikeligheden, og den slags synes jeg at der er rigeligt af i forvejen.

Henrik L Nielsen

Arash Sharir

Jeg har selv tænkt over det du også fremhæver som irrationelt i min vens historie. Og det er muligt at han også lyver for mig, omend jeg stærkt tvivler. Især efter at have set arene på både ham og hans far, så tænker jeg at de i virkeligheden skulle skræmme andre fra i det område at ytre sig med samme pacifistisk tankegang, fordi det ødelagde rekrutteringen. Han oplærte trods alt unge spirende mænd i disse tanker. Blot en mulighed, aldrig noget jeg har diskuteret med ham. Men det er jo ikke sikkert de fik hele sandheden om deres egen behandling. Det vil jeg gerne tro om ethvert lands sikkerhedstjeneste. Som Mansour Heydari siger, så er ingen lande perfekte.

Omkring mailen jeg fik, så er den mere sølle end skræmmende, og jeg har i første omgang henvendt mig til support her på Information for at høre nærmere.

@ Henrik Darlie, nu skal jeg ikke blande mig i din debat med Neda Piruz, det er ganske muligt du har ret i en eller flere af dine antagelser. Men jeg blev nysgerrig da du skrev det om forvansket grammatik under besættelsen. Hvad henviser du der til, hvis ikke du har noget imod at uddybe lidt off-topic?

Henrik Darlie

@henrik

Mordet på kaj Munk.

Arash Shariar

Henrik Nielsen

Nu kender vi, jeg i hvert fald, ikke sandheden. Men det er jo en kendsgerning at DK ikke har accepteret Y som en flygtning og givet ham asyl. Hvor meget værdi man så end ligger i det, synes jeg at man skal tage det til efterretning.

Havde det været op til mig havde jeg helt droppet tanken om nationalstaten, så ville vi også droppe grænserne, så folk frit kunne rejse hvor de ville. Lidt drastisk set fra dagens dato, men det er en gammel tanke og noget jordens befolkning har levet under i længere tid end med nationalstaten. Det er måske en anden diskussion...

Men levede vi i en fri verden ville mange flygtninge bare sige det som det er, at de simpelthen har LYST til at leve her, og at det i DK ikke er en grund nok til at komme forbi barene i sandholm, ja det er bare trist. Så får vi nemlig historier som Y's, hvor Y's personlige interesse bliver projiceret således at det kan blive brugt politisk mod en anden stat.

Det er ærgerligt at moderatoren fjernede kommentarene, jeg følte at alle de involverede morede sig, og at kommentarene i sig selv var relevante for hvad angår overvågning i Iran og dets effekter på samfundet.

Henrik L Nielsen

Nu ved jeg ikke hvordan misforstelsen er opstået, men han er både anerkendt som flygtning, først af FN, og siden har han fået asyl.

Den der med grænserne er jeg helt med på. Væk med dem. Så kan de sætte DF til at passe på lageret hvor vi har lagt dem......

Det er også rigtig at denne type sager kan bruges politisk. Men når man ser disse pinte og knuste kroppe, med ar der ikke kan beskrives, så synes jeg også der skal gøres noget. Jeg mener så ikke det er det rigtige der sker, men der skal press på sådan et styre for ikke at fortsætte denne umenneskelige behandling. Og det mener jeg uanset hvilken historie, der ligger til grund.

Tortur har kun et formål: at skabe frygt. De fleste eksperter på området er enige om det ikke virker særlig godt som opklarende tiltag, derimod virker en venlig og forstående afhører meget bedre. Det siger sig selv, i hvert fald for mig, at det du siger under tortur ikke nødvendigvis er sandheden. Hvis jeg fik kølle bank og elektrochock brændemærker og lignende, tror jeg ikke der gik længe før jeg ville være villig til at tilstå både 11. september og Palme mordet.

Henrik Moltke

Lige en sidekommentar:

Mansour, jeg synes din udlægning af Haystack-historien er interessant. Såvidt jeg husker var det Appelbaum - samme person som herover kritiserer RanTek og den her type DPI-hardware - med flere der afslørede at det var smukke metaforer og dårlig kode. Hvis du har dokumentation for at det var Iranske superhackere der slagtede Haystack vil jeg gerne se den - det er en ny side af historien.

Mansour Heydari

Henrik Moltke
Jeg har desværre ikke dokumentation om sagen. Det jeg skrev her var på baggrund af en redegørelse fra den iranske informationsminister, (svarende til PET-chef i DK) lige efter urolighederne, hvori han fortalte til pressen om bl.a. de grønnes netværk, hostorien om Haystack osv.

Henrik Moltke

Mansour, som journalist vil jeg mene du bør være lidt mere skeptisk overfor dine kilder, og undersøge dokumentationen før du accepterer påstande som denne. Jeg vil mene det er veldokumenteret hvordan den varme luft omkring Haystack blev punkteret. Derfor er jeg også skeptisk overfor dine andre dine andre udsagn.

@Peter jensen

Jeg er fuldstændig enig med dig i at DF har et ret retarderet forhold til demokrati osv. Og jeg holder også laaaang afstand fra DF'er og alt hvad de består af.

MEN vi lever i et DEMOKRATISK land, der tillader selv disse grupper til at ytre sig frit, fordi der er ytringsfrihed i Danmark. Respekt for det enkeltes ret til at ytre sig, UDEN at blive slået ihjel. DET for mig er demokrati.

Men i Iran under nuværende iranske regime, er der IKKE ytringsfrihed i Iran, og NUL demokrati. Der er KUN plads til Arash og Mansour's typer, som har ret psykopatiske og underdanige holdninger til tingene, ja præcis ligesom vise grupper her i DK.

Og hvis man i Iran ikke indordner sig, eller retter sig efter IRANSKE STYRES regler og normer...ja...så tør jeg ikke tænke på velkomnes skæbne, og hvad der venter dem.

Iraner ønsker et demokratisk land. Et land, hvor der er plads til at ytre sig frit, med RESPEKT for de enkeltes meninger og holdninger, på trods af hvor uenig og forskellige ens holdninger ER, og uden at folk skal frygte for deres liv.

Derfor har det iranske styre på ingen måde hverken bredere og eller dybere indseende når det kommer til demokrati, og er derfor ikke et hak bedre end DF.

Derfor har jeg NUlL respekt for iranske styre, og folk som Arash og Mansour, der tror at folk skal slås ihjel fordi de blot ikke har samme mening som demselv.

Mansour Heydari

@ Henrik Moltke

Der er visse ting jeg ikke behøver at være skeptiske over, i hvert fald ikke mere end nødvendigt. Fx denne Haystack historie, selv hvis det er falsk, er så lille i sig selv, som ikke kan ændre på mit helhedssyn om den amerikansk finansierede grønne revolution i Iran. Til denne sag findes til gengæld mange pålidelige kilder. Her er blot nogle af dem på engelsk. Ellers tak for dit råd.

http://www.voltairenet.org/Color-revolution-fails-in-Iran

http://colorrevolutionsandgeopolitics.blogspot.com/2011/08/color-revolut...

http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/KF23Ak02.html
http://www.zcommunications.org/us-strategy-for-color-revolution-in-iran-...