Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ugens bommert: Somatisk krigsførelse

Enhver udlands-redaktørs drøm om en fjolleautomat, Hugo Chavez, afslører igen USA’s nedrige metoder
Venezuelas præsident Hugo Chavez antyder, at USA står bag hans og den argentinske kollega Cristina Kirchners kræftsygdomme.

Venezuelas præsident Hugo Chavez antyder, at USA står bag hans og den argentinske kollega Cristina Kirchners kræftsygdomme.

Gil Montano

Udland
30. december 2011

Baggrunden for de seneste udmeldinger fra Venezuelas præsident Hugo Chavez, om hvem ordet ’excentrisk’ synes lidt for ordinært, er faktisk ikke det mindste morsom: Argentinas præsident, den 58-årige Cristina Kirchner, oplyste i tirsdags, at hun havde fået diagnosticeret kræft i skjoldbruskkirtlen og skal opereres i starten af januar.

Den efter moderne argentinske forhold meget populære præsident har dermed skrevet sig ind i en noget bemærkelsesværdig klub af sydamerikanske statsledere: I løbet af få år har både Brasiliens præsident Dilma Rousseff, hendes forgænger Inacio Lula og Paraguays præsident Fernando Lugo fået konstateret kræft. For slet ikke at nævne Hugo Chavez selv, der tidligere i år gennemgik en kræftoperation i Cuba.

Man kan vælge at se det som en trist tilfældighed — kræft er jo trods alt en meget almindelig sygdom, og ingen af de ramte statsoverhoveder er de rene årsunger — eller man kan vælge at se det som et symptom på et mere grundlæggende problem med sydamerikansk folkesundhed. Men Chavez har valgt at udnævne en mere håndgribelig syndebuk: USA.

Dette ondskabens imperium, som til hans forsvar aldeles ikke har været karrige med forsøg på at vælte ham og isolere ham internationalt, skulle altså aktivt have fremavlet canceren. Hvor- ledes det er lykkedes at udvirke cellemutation hos de enkelte individer, går han ikke nærmere ind på, han causerer blot over, at de amerikanske myndigheder kunne »udvikle en teori«, der gør det sandsynligt. Så meget for tesen om, at der er langt fra teori til praksis.

Judaskys

Er der hold i Chavez’ teori, er der imidlertid tale om lidt af en sensation, ikke bare diplomatisk og medicinsk, men også verdenspolitisk. Uden at romantisere relationerne mellem de andre nævnte lande og USA, er hans venner fra det sydamerikanske overklasselazaret nemlig alle på god fod med den nordamerikanske ledelse. Og netop Kirchner har mødtes med både Bush og Obama — med sidstnævnte er hun foreviget i en hjertelig omfavnelse.

Noget af et Judaskys, skulle man mene, hvis den amerikanske præsident samtidig havde godkendt planer om at smitte hende med en forfærdelig sygdom. Og særlig mærkværdigt, hvis man fra amerikansk hold i stedet kunne have brugt den energi på at skaffe sig af med nogle af de talrige ledere i verden, de hellere end gerne så falde døde om. Det kunne jo eksempelvis være Kim Jong-il.

Men hov? Er han ikke lige …? Det ville i al fald passe med den officielle nordkoreanske teori om, at amerikanerne under Koreakrigen spredte meningitis, kolera, kopper og pest med bombefly over fjendens territorium; koldkrigsvarianten af en kræftfremkaldende stråle.

Var der i øvrigt ikke noget med, at Eva Peron døde af kræft? Og Juán Peron fik et ’hjertetilfælde’ — ligesom Cristina Kirchners mand, Néstor, der også var hendes forgænger som præsident.

Jeg må lige finde Hugos nummer …

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Harald Christiansen

Skørt men harmløst! Gem krudtet til noget af betydning!

Anne Marie Jensen

Spørgsmålet er nok ikke så meget, om CIA ville være klar til at benytte et sådant våben mod de stærkt anti-imperialistiske og stadig stærkere regional-solidariske venstrevinde, der blæser over kontinentet i syd disse år - i fald et sådant er udviklet. Det gode spørgsmål er nok snarere, om Chavez er ved at have opbrugt sin kvote for populistiske udmeldinger. At han på mange måder har fat i den lange ende politisk er jo ikke ensbetydende med, at han ikke må tænke lidt i PR.

Han kunne være udsat for passiv rygning, med alt det røg USA lukker ud, så tror jeg chavez har en sag. Hehe

Det eneste der er far-fetched i Hugo´s conspiracy theory er tekniken.
At USA ønsker alt for selvstændige sydamerikanske ledere, som Kircher og Chavez døde og/eller fjernet er der intet overdrevet, fantasifuldt eller nyt over.
Spørg bare selv Jaime Roldós Aguilera, Omar Torrijos, Salvador Allende, Norriega etc.
Det ER altså bare ikke sundt at være selvstændig tænkende Sydamerikansk leder og modarbejde det nord-amerikanske corporatocracy og dets umættelige oliesult.

jeg har i tidernes morgen læst om en konspirations teori der gik ud på at CIA / USA havde helt siden i '60 eller tidligere kunne bruge sig af en metode til at give folk kræft som de døde rimelig hurtigt af, men der skulle de helt tæt op til folk for at give dem en indsprøjtning. Hvis der er noget hold i denne konspirations teori kunne der måske med tiden have været udviklet en variant som kan overføres i luftbåren form eller at CIA bestikker nogen for at putte noget i f.eks deres kaffe eller the,.. eller cigar :) men at den nok ikke er ligeså effektiv/hurtigvirkende som en direkte indsprøjtning som de af gode grunde ikke kan udføre på disse syd amerikanske ledere,

Men som sagt en konspirations-teori, men absolut ikke første gang jeg læser sådan noget, og hvad ved jeg,.. hvorfor skulle det være umuligt rent teknisk set at sprøjte folk op med dødelig kræft ligesom at man kan være uheldig og smittes af farlige bakterier på et hospital?, så forstil jer at man fik disse bakterier sprøjtet direkte ind i systemet som nok ville forårsage hurtigere og stærke infektion end f.eks hvis det blev indtaget oralt eller via en luftbåren agent.

En af de bedste forsvar eller "plausible denial" at nogen skulle have fortaget sig sådan noget er selvfølgelig at hemmeligholde teknikken så når dem som bliver udsat for det kommer med deres fortælling er der ingen der tror på dem "fordi at det findes i hvert fald ikke" ??? buhu - konspirations-teori ,.. men nu findes der altså et klassificeret patent system som hvis en opfindelse f.eks har et militært potentiale så kan de stemple patentet "top-secret", holde teknologien skjult for alt og alle, og kun tage den frem når der er brug for den i militær-regi, og hvor fleste/mange folk klynger sig til den officielle sandhed, hvor de her ting ikke skal hedde at eksistere er det simpelthen ikke troværdigt, what ever,.. som om jeg vidste noget om det...

Her er en artikel, der rent faktisk citerer ham, hvor han understreger at han bare tænker højt - og i øvrigt henviser til Castro, som blev forsøgt myrdet utallige gange, på all mulige tåbelige måder.

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/12/29/worldupdates/2011-...

Underholdene mand ham Hugo, han skulle vel ikke være i familie med Trollen Hugo.

Det er vel tilladt at tænke højt? Meget kan man sige om den åbenmundede præsident, men naiv er han vist ikke omkring sin og andre venstrekræfters uvelkomne tilstedeværelse på denne planet.

Det er jo ikke noget ukendt begreb, at amerikanske præsidenter og deres venner i pressen ligeledes 'tænker højt' om diverse uvenner af USA. Smædehistorier spredes med lysets hast verden over, også i form af latterliggørende counter-spin på mediehistorier - som nu denne...

Nu vi er ved højttænkningen, kan jeg ikke lade være med at tænke på Obama-regeringens lumre omfavnelse af kup-regimet i Honduras. I Honduras er det med livet på spil, at man støtter den moderat venstredrejede, folkevalgte - nu kuppede - præsident Zelaya. En egentlig dødsdom er det formentlig at støtte modstandsfronten FNRP.

Så må Chavez sende noget Venezuelansk hjernebetændelse den anden vej.

Ikke så sindsygt effektivt med let at fremstille til biologisk våben.

... og:

http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/14/health/main5242168.shtml

"(AP) Polio, the dreaded paralyzing disease stamped out in the industrialized world, is spreading in Nigeria. And health officials say in some cases, it's caused by the vaccine used to fight it."

Unge Espen Fyhrie!
Biologisk krigsførsel er ikke til at spøge med.

Lars Henning Osvaldsen

"Er der hold i Chavez’ teori, er der imidlertid tale om lidt af en sensation, ikke bare diplomatisk og medicinsk.."

Esben, hvordan er det 'en sensation' i medicinsk forstand ?
På følgende link kan du læse den 15. årlige beretning fra 'The Special Cancer Virus Program' :
http://www.scribd.com/doc/35478757/July-78-Special-Cancer-Virus-Program-...
(Originalerne kan købes fra Library of Congress ! )

Leder af projektet var Dr Robert Gallo, manden der blev dømt for at stjæle opdagelsen af det virus der fører til 'Gay Cancer' . Projektet holdt til på Fort Detrik, Maryland, den USAnske flådes bio-war laboratorie . Et af de udtrykte formål med projektet var at skabe en cancer-fremkaldende virus .

Så meget for den konspirations- 'teori' .. Der er ikke noget teoretisk i det. USAnerne HAR vira der giver kræft . Naturligvis BRUGER de dem ikke, for CIA slår jo ikke folk ihjel, vel ??

Jeg synes faktisk dette her viser hvor langt man er teknologisk og jeg er ikke i tvivl om at USAs interesser i sydamerika har haft en del udfordring med de her folkekære ledere..

Dette er fra en høring men alle ville kalde det konspiration selvom det bliver bevist her :)

http://www.youtube.com/watch?v=BSEnurBApdM

Lars Henning Osvaldsen

Fordi 'Konspiration' betyder 'Usandt' eller .. ???

Hvis man i øvrigt er så naiv at tro, at folkene der benådede og ansatte diverse "menneskeforskere" fra Nazityskland og imperialistiske Japan, stod bag MKULTRA, Tuskeegee og et hav af andre grufulde menneskeforsøg, opfandt atombomben, brintbomben, neutronbomben, napalm, Agent Orange, osv., ikke som minimum ville forske i mulighederne om kræft som et våben, så bør man ærlig talt ikke beskæftige sig med journalistik.

Jesper Jørgensen

Teknikken med at påføre politiske modstandere cancer har været anvendt i Sydamerika tidligere. Jeg har som ung student passet en politisk aktivist i 20'erne fra Uruguay (såvidt jeg husker) som efter internationalt pres var blevet løsladt og sendt til Danmark som politisk flygtning. Før deporteringen fik han indsprøjet cancerceller i brysthulen som medførte at han kort efter ankomsten til Danmark, udviklede en aggressiv cancer han hurtigt døde af.

At smitte andre, især mennesker, USA som stat ikke bryder sig om, er noget USA har gjort før. Især under indianer-krigen døde mange indianere af enten tyfus eller kopper. Og det fordi de fik tæpper som var inficiret med enten koppe eller tyfus-virus (bakterier?)- udleveret af den amerikanske, usanske stat. En hel episode eller to af Dr. Quin (Medicinewoman), tåbeligt oversat til Lille Doktor på Prærien i Danmark handler netop om dette, også en hel episode eller to handler om den amerikanske hærs brutale nedslagtning af indianere, hvor både kvinder, børn, selv spædbørn, og gamle og svagelige, blev slagtet af den usanske hær.

Men igen - at smitte andre med virus er altså noget usa har gjort før, og derfor kan de gøre det igen.

Hanne Christensen

"Enhver udlands redaktør drøm om en fjolleautomat" skriver den fjollede journalist.
Skulle det være Chavez...??? Jeg tvivler.

Stor del af de telegrammer en udlands-redaktør siger god for/kolporterer er løgnagtige og vinklede.
Hvem husker ikke den totalfjollede historie i starten af NATO´s "humanitære" krig mod Libyen.
Gadaffi giver sine soldater viagra......Så kan man ikke synke dybere i flolledyndet.

Myter og fortid skal man lære af, korrekt men hvor jeg dog savner en rigtig socialistisk demokratisk valgt leder,som ikke fremstiller sig selv som forfulgt uskyldighed og for hvem magten er at tjene mennesket og sit folk helt uden bagtanker.
Den omtalte leder her dyrker så Cuba,her var revolutionen på sin plads, desværre glemmer magthaverne også her at tro at de mennesker de bør tjene måske har samme kvalitet som de selv. I stedet for at løsne op i tide tror de magten kan bevares gennem kontrol, kontrol,arrestation m.v.
Jeg ser ikke vores eget system som perfekt,langtfra, men vi må sgu brokke os-

forfulgt uskyldighed?

jeg synes nu ikke han prøver at fremstå som en uskyldighed. Men forfulgt,.. ja det er der vist ingen tvivl om at han er.

Mon ikke Chavez bare sammenligner USA's tilstedeværelse i Latinamerika med en kræftsygdom?

Den betragtning kan man da kun give ham ret i!