Nyhed
Læsetid: 2 min.

Danmark underskriver kontroversiel internetaftale

I går underskrev Danmark den kontroversielle ACTA-aftale, som i følge kritikere både er en krænkelse af privatlivet og en knægtelse af ytringsfriheden
I går underskrev Danmark den kontroversielle ACTA-aftale, som i følge kritikere både er en krænkelse af privatlivet og en knægtelse af ytringsfriheden
Udland
27. januar 2012

Knap nok har debatten om den kontroversielle amerikanske internetlovgivning SOPA (Stop Online Piracy Act), der skulle hindre udbredelsen af copyright-materiale, lagt sig førend en ny internetlov møder heftig kritik fra både akademikere, brugere af nettet og politikere. Det kan dog vise sig at være for sent, eftersom ACTA-aftalen (Anti Counterfeit Trade Agreememt) blev underskrevet i går ved en ceromoni i det japanske udenrigsministerium.

Aftalen vil ifølge kritikere indføre vidtgående restriktioner ikke kun på brugen af materiale på nettet, men også tvinge internetudbydere til at udlevere personfølsomme oplysninger til myndigheder og copyright-havere. ACTA blev oprindeligt udtænkt af Japan og USA i 2006 fællesskab, men i 2008 tilkendegav en række lande, heriblandt EUs medlemslande, at de var indstillet på at tiltræde aftalen.  I oktober 2010, sendte 75 universitetsprofessorer et åbent brev til præsident Obama, hvori de opfordrede den amerikanske regering til at stoppe aftalen fra at træde i kraft af frygt for uoverskuelig konsekvenser for internetbrugere verden over.

Udover USA, Japan og EU har Australien, Mexico, Marokko, New Zealand, Sydkorea og Singapore skrevet under på aftalen.

Manglende gennemsigtighed

 Aftalen er især blevet kritiseret for sin manglende åbenhed, fordi den ikke er behandlet i  de mange multilaterale organisationer, som World Trade Organisation eller FN. I går trådte Kader Arif tilbage fra sin stilling som EU-udpeget ACTA-rapportør. Hans begrundelse var ligeledes manglende gennemsigtighed og mangel på ’inklusion af civile organisationer' og, ifølge ham, hidtil usete udemokratiske metoder for at få aftalen underskrevet.

De nationale parlamenter i EU har f.eks. ikke set aftalen, da aftalen er blevet behandlet på plads som en handelsaftale, hvilket gør det muligt at tiltræde aftalen uden en national afstemning i de enkelte EU-lande. Det fik i 2008 Morten Messerschmidt (MEP, DF) til at kræve fuld gennemskuelighed, da offentligheden først fik kendskab til ACTA-aftalen, da et udkast til aftalen blev lækket til Wikileaks.

Herhjemme har  internetudbyderne Telia og TDC kritiseret aftalen, da den efter deres mening vil pålægge dem ansvaret for kundernes overtrædning af copyright-materiale. Andre organisationer som f.eks. EFF (Electronic Frontier Foundation) har også kritiseret loven for den manglende transparens og for de uoverskuelige konsekvenser aftalen vil medføre for millioner af internetbrugere verden over. Aftalen træder ikke i kraft før Europarlementet har vedtaget. Parlamentet skal stemme om aftalen i juni i år. Hvis parlamentet skulle vælge af forkaste aftalen, kan den ikke træde i kraft uanset de enkelte medlemslandes ratificering.

Information følger op på sagen de kommende dage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bjarne Bisgaard Jensen

Hvor blev debatten om dette af? Nogle vil nok fryde sig over at få skovlen under det "uregerlige" og anarkistiske internet, andre vil begræde ACTA. Hører selv til de sidste - Big brother watching you

Slettet Profil

Danmark skam dig!

Jeppe Morgenthaler

Det er vigtigt vi får så megen åbenhed og indsigt omkring ACTA som overhovedet muligt.

Jeg har skrevet til Europaudvalget i Folketinget og udbedt mig svar om deres indsigt i problematikken omkring den hemmelighedsfulde proces og den iøjnefaldende kritik fra de 75 juraprofessorer samt fra 90 delegerede eksperter fra 6 forskellige kontinenter. Emilie Turunen har netop svaret mig på Facebook at hun og den grønne gruppe hun sidder i, i EU, vil se hvad de kan gøre.

Der er kræfter der arbejder for oplysning desangående. Blandt andet kan man her se hvilke EU-parlamentarikerer man kan kontakte for at forsøge at skabe bevidsthed om og modstand til ACTA:

http://www.laquadrature.net/wiki/How_to_act_against_ACTA#Next_steps_in_t...

John Rohde Jensen

Herligt, et skridt mere i retning af at forvandle Internettet til kabel-tv 2.0. Der er tale om en uhellig aliance mellem magthavere og medieselskaber. Nogleordene er kontrol og profit.

Nedenstående link er til en talk om, hvorfor SOPA er skadelig, men den kunne lige så godt handle om ACTA:

http://www.ted.com/talks/lang/en/defend_our_freedom_to_share_or_why_sopa...

Jens Falkesgaard

Der foregår "underskriftsindsamling" til Europaparlamentet her:

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp

Jeg ved ikke hvor meget det kan rykke, men er et forsøg værd. Der er i skrivende stund indsamlet på den gode side af 475.000 protester.

Bjarne Bisgaard Jensen

Underskriver gerne men jeg tror løbet er kørt. Mere interessant ville det være hvis den mindst ringe avis ville kigge den proces igennmem som har medvirket til, at hele denne proces har foregået i det skjulte. Hvad skete der lige med medierne her og deres ønsketænkning om at være dem der bider magthaverne i haserne

Per Brodersen

Kære Danmark i det mindste lyver jeres stat ikke for jer, de siger bare intet. I Polen lyver Premier Donald Tysk og skider sine vælger et stykke, vi siger til ham, at vi ikke vil have den lov, han siger jeg ved bedre og underskriver for det er for jeres eget bedste. Jeres Helle, Villy og Vestager er bedre end vores Tusk og Komorowski.

Bjarne Bisgaard Jensen

Hvad er forskellen mellem at lyve og ikke sige noget, om en aftale med vidtrækkende konsekvenser. Det forstår jeg ikke et suk af. En regering eller en minister i et demokratisk land har vel en forplitelse til at holde befolkningen informeret om hvad der foregår eller hvad? Dette lugter langt væk og det lugter ikke godt

Tusind tak for artiklen - det er dog under al kritik at misæren først bliver omtalt dagen efter traktaten er underskrevet.

Jeppe Morgenthaler

@Rune Lund: Det er angiveligt kun en delegation (måske medlemmer af EU-kommisionen; jeg kan ikke finde ud af hvem der har ført pennen!) der har skrevet under. Det skal stadig godkendes (i juni) af EU-parlamentet - men vi må pinedød have sparket en storm op om konsekvenserne og den yderst kritisable proces under hvilken ACTA er blevet udformet.

Dan Johannesson

SÅDAN knægter man demokratiet. Har skrevet DESPERAT om emnet adskillige gange, her og på min blog. www.danjohannesson.dk

Denne aftale er forhandlet i hemmelighed i ÅREVIS og underskrives uden NOGEN form for folkelig høring. Ni ud af ti aner ikke at loven findes og endnu færre hvad den betyder, eller hvorfor den kommer.

Men det er enkelt. Internettet har med wikileaks, avazz.org, og det arabiske forår vist sig at være et kraftfuld værktøj for ægte borgerdrevet demokrati.
Det nedbryder simpelthen selve matrix / frygt / kontrolstrukturen som de etablerede medier, kva kontinuerlig mikrofonholder (porpaganda) journalistik, frem for kontekstbaseret grave journalistik - har medvirket til at fastholde i årtier.

Med ACTA kan man dræbe "spøgelset i maskinen" - dvs. de civile borgeres evne til selvstændigt at mobilisere sig og dele viden. Det lyder måske ikke "af det store", men tænk over hvad det indebærer.

Realdemokratiets vil dø før det nåede at komme helt i gang, og reinstallation af det medialiserede plutokrati som vi i praksis har oplevet de sidste tre årtier, vil genopstå i styrket form. (Nu hvor internettet også kan kontrolleres og dele den uniforme rød / blå demoktratisimulering)

Godt 5 milliarder mennesker med netadgang føres herigennem tilbage til mainstream PROGRAMMET, den uniforme skoling, det frygtfyldte og evigt polariserende, profitorienterede materiale, der har styret og formuleret din bevidsthed, din "definition af situationen" i det meste af dit liv.

Tilbage til skolingen, slave.

Dan Johannesson

@Rune Lund Information har fortalt om Danmarks hemmelige deltagelse i ACTA forhandlingerne i adskillige væsentlige artikler, for mere end et år siden.

Heldigvis var vi nogen der rystede på hovedet, men gjorde intet.

@Dan - jeg har kun været med siden i sommers, desværre. Jeg forsøgte mig med søgefunktionen tidligere i dag, men fandt intet der umiddelbart beskæftigede med ACTA hved en overfladisk skimning af overskrifter..

MHT hvem der har underskrevet hvad så forlyder det telegram der citeres på diverse nyheds-sider i øjeblikket: "the treaty was signed today by European nations, including Belgium, the UK, Austria, the Czech Republic, Denmark, Finland, France, Bulgaria, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Spain and Sweden."
Tyskland er altså ikke med endnu...

MHT til vigtige datoer, kommende voteringer etc. Så kan jeg anbefale EU parlamentariker Marietje Schaake's post på reddit: http://www.reddit.com/r/politics/comments/ow1v5/acta_note_from_marietje_...

"TL;DR: Important dates for ACTA in the European Parliament:
- 29 February/1 March: Discussion in international trade committee,
- April or May: Vote in international trade committee,
- 12, 13 or 14 June: Final vote in plenary (most important vote).
(Please note, all dates may be changed)"

Dan Johannesson

@Rune en af de vigtigeste var denne: http://www.information.dk/230813

Der er et par artikler mere hvis du er interesseret i emnet. (Kan huske det fordi jeg brugte dem i forbindelse med speciale skrivning om mytologisk baseret propaganda og masseforførelse under The War on Terror)

Tak for links iøvrigt.

Morten Rasmussen

Løbet er ikke kørt endnu:
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2012/01/acta-uppdatering.html
Det er først ved ratificeringen af ACTA i Juni. Vi har altså indtil da til at lave det til sådan en skinker, at ingen levebrødspolitiker tør røre den.
Man kan desuden se at det ikke er alle som har lyst til at lægge navn til ACTA mere:
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2012/01/acta-processen-i-sonderf...

Muligvis har SOPA bare været en afledningsmanøver for at kunne gennemføre ACTA i al stilhed.

Et saftig kødben til vagthundene.

Morten Rasmussen

ACTA er forsøgt at få stille manøvreret ind af bagdøren lige fra starten. Man kan spekulere i hvorfor, men hvis man kigger på hvem aftalen gavner får man sikkert en god ide om det.
Den amerikanske ophavsretsindustri har i hvert fald været inviteret med til bordet, og af de lækkede dokumenter fra den altid hemmelige forhandling, fremgår det at det er en særaftale til ære for dem.
Skulle aftalen gå igennem, er det tvivlsomt om den nogensinde forsvinder, da det kræver enighed bland alle parter at ophæve den.
Resultatet af ACTA kommer bl.a. helt sikkert til at blive en optrapning af aktivisme på nettet.

OPINION on the compatibility of the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)
with the European Convention on Human Rights & the EU Charter of Fundamental Rights by Douwe Korff Professor of International law London Metropolitan University London (UK) & Ian Brown Senior Research Fellow Oxford Internet Institute University of Oxford (UK)

Lavet til Gruppen de Grønne i Europa Parlamentet.

rent teknisk kan det i øvrigt alligevel omgås meget,
i det mindste ved brug af memory-sticks, dvd-brændere, cd-brændere, printere,
udenomsweblige “kædebrevkæder”,
kan meget kopiering, distribuering osv. alligevel forløbe mere end før i tiderne, stort set udenom Nettet, Spindet, Webbet.

EU-Kommissionen Generaldirektoratet TRADE om ACTA:

http://ec.europa.eu/trade/creating-opportunities/trade-topics/intellectu...

Final text of Anti-Counterfeiting Trade Agreement på dansk:

http://register.consilium.europa.eu/pdf/da/11/st12/st12196.da11.pdf

Jeppe Morgenthaler:

Mht. underskriveren af ACTA igår: det var EU- ambassadøren i Japan:

Put linket i google-translator, hvis du ikke kan japansk;-)

Der er fotos.

http://www.mofa.go.jp/mofaj/gaiko/ipr/acta_syomei1201.html

Jeppe Morgenthaler

@Anne Albinus Tak for rigtig gode baggrundslinks! Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår det, selv efter google translate :). Er det en slags "overordnet" EU-ambassadør der har skrevet under for Danmark?

Anders Norgaard

Her kan man læse lidt om den danske Patent og varemærkestyrelses syn på lukketheden omkring forhandlingerne:

http://ip-bloggen.dkpto.dk/journal_comments.asp?Journalid=1913

Jeppe M.
Nu skal man passe meget på med google translator.
Men jeg forstår det sådan, at EU's ambassadør i Japan har skrevet under på vegne af de 22 lande.

Vigtig info: jeg kan ikke japansk!

MEN: ud fra det der står på EU-Kommissionens side, TRADE: så skal ACTA underskrives og ratificeres af alle EU-lande.

"The EU signed ACTA on 26 January 2012 in Tokyo. ACTA contains criminal enforcement provisions, an area that is considered of "shared" competence between the EU and its Member States. This is why it needs to be signed and ratified by the EU and by all the 27 Member States.

The next steps

After the signature of ACTA by the EU and its Member States, the European Parliament will be formally notified to initiate its consent procedure. This should include discussions in the different committees (Committee for International Trade, Committee for Civil Liberties, Justice and Home Affairs and Committee for Legal Affairs), and possibly a public hearing. The vote of "consent" is likely to take place towards late summer 2012.
Once the European Parliament has given its consent and the national ratification processes in the Member States are completed, the Council of Ministers then has to adopt a final decision to conclude the agreement. This is then notified to the other signatories of ACTA and the agreement will enter into force for the EU".

OBS:

Falkvinge.net skriver at ceremonien i Tokyo var "et show":

Next Steps

It is important to know that today’s signing of the ACTA agreement by the EU member states accounts for absolutely nothing. It is for show. A ceremony. Theater. The legally binding action happens in votes in parliaments; the national parliaments across Europe, and notably the European Parliament. That’s the final line of defense, and that’s where we must win.
The vote in European Parliament is estimated to happen somewhere around June 10. On the road there, it needs to pass through three or four subcommittees of the European Parliament. I expect similar mechanisms to happen in the national parliaments.

http://falkvinge.net/2012/01/26/eu-acta-chief-resigns-in-disgust-over-di...

Tænk at vi får lov at fortælle vores børnebørn at vi engang kunnet have sikret den globale ytringsfrihed...

...og socialismen lod vi også i stikken.

Lise Lotte Rahbek

Jeg har linket til artiklen her andre steder på nettet og givet min underskrift via linket.

Nogen ideer til andet, vi kan stille op for at stikke en kæp i hjulet?
(internettet skal sgu ikke underlægges hverken politikere eller finans, hvis det kan forhindres)

En døende tankegangs sidste krampetrækninger! - Hvis rationaliteten rådede, handlede det om at efterkomme behov, hvor så mange producenter som muligt kun ville være en fordel.

Man kan ligeledes markere sin protest til EU-parlamentet her: https://www.accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta

Med venlig hilsen

Jette Abildgaard

Iflg Irish Independent:

TOP European official Kader Arif has quit in protest after the EU signed up to the ACTA anti-piracy treaty, which opponents say will fundamentally alter the nature of the internet.

http://www.independent.ie/business/technology/european-official-quits-ov...

Som jeg ser dette, er der nu nogle sindsyge magthavere, som proever at Nationalisere os igen...altsaa oedelaegge globaliseringen indefra..via lukning af - foerst internettet, - hvad kommer naest ??

Hvad er det for individder der styrer vor planet? Nord Korea kommer naesten ud som en lille sol, i forhold til den vestlige verden og, jeg gentager lige Fidel Castro's ord fra 2009 - COP15....''they have always called me a tyrant; - what I have just seen from Copenhagen...that's tyranni''!!

Noejagtigt samme saetning kunne nu bruges om hele den vestlige verdens ledere....snosk-pander!!!!

Lise Lotte Rahbek

@ Hugo

Tak for link. Så er jeg dobbelt-sikret. :-)

Hanne Christensen

Jens Falkesgaard:

Der er nu 636.000 underskrifter mod ACTA - gn. avaaz
det går nu lynhurtigt

Jette Abildgaard

Gaa ogsaa ind paa

www.change.org

gaa ind under ''Human Rights'' - og derinde - skriv i soegefeltet ''ACTA'' - og skriv under paa dem alle.....ALT, der kommer fra Change.org ryger direkte til de mennesker, som har magten til at aendre dette!!!

Altsaa www.change.org - human rights - acta

I linket som også gengives her:

http://ip-bloggen.dkpto.dk/journal_comments.asp?Journalid=1913

står der dette:

"Skadevirkningerne af piratkopiering og varemærkeforfalskning er mange og inkluderer bl.a.:

•tabt indtjening for virksomhederne og samfundet
•tabte arbejdspladser
•sundheds- og sikkerhedsmæssige farer
•understøttelse af organiseret kriminalietet
"

Og alt er usandheder, fordrejelser og ja, løgne.

Stærke ord i januar, men adskillige undersøgelser viser, at kun 1%-2% af de personer der pirat-kopierer spil faktisk spiller de her spil, og omkring samme procentsats rent faktisk vil købe spil, musik og film.

Den største fare for danske arbejdspladser er aldeles ikke pirat-kopier, men multinationale selskabers udflagning og outsourcing til lande som Indien, Kina og Vietnam, hvor lønnen er uhyrlig lav og hvor arbejderne behandles, ja som dyr. Marks&Spencer, Donna Koran, Apple, Denver, Microsoft m.fl. har alle fabrikker i enten Kina eller Indien eller Mexico. Og behandler arbejderne her som skidt. Men siden det sker på fabrikker som f.eks. Foxxconn i Kina, fralægger eksempelvis Philips, Samsung m.fl. sig ansvaret for, hvordan arbejderne bliver behandlet.

Og understøttelse af organiseret kriminalitet? Har vi ikke Interpol og Europol til at tage sig af dette?

Nej, ACTA handler om en eneste ting: at kneble, baste og binde det frie internet, så det netop bliver til kabel-tv 2.0 eller 4.0, hvor kun rettighedshaverne har lov til at sende programmer, og så skal vi osse til at betale for retten til at se programmerne, de vil sælge os.

Men uden f.eks. MySpace, Google, eller Youtube eller andre internet-steder var der simpelthen ikke nogen plads for folk, f.eks. indenfor musikbranchen, som måske er knap så kendte til at blive kendte.

ACTA handler også at blokere sider med hvad man kalder ulovligt materiale, selvom serveren f.eks. står i et andet land, f.eks. Kina, Sverige, eller Australien. F.eks. kan Danske Spil allerede nu få ISP'erne til at blokere for udenlandske sites som ikke er godkendt af Danske Spil - og dermed den danskle stat. Den danske stat har også mulighed for at blokere for udenlandske sites som sælger kopi-medicin til f.eks. danskerne. [Interessant nok vil det være ulovligt for pensionister i USA at købe medicin over internettet i Canada, hvor priserne er mindst 3 gange mindre for medicinen end den er i USA, såfremt ACTA bliver genemført].

I linket ovenfor står der også dette:

"Aftale-teksten skal nu underkastes aftaleparternes endelige juridiske gennemgang, og aftalen skal derefter vedtages af parterne i henhold til deres forskellige beslutningsprocedurer. ACTA træder i kraft 30 dage efter at 6 lande har ratificeret aftalen."

Og er det normalt at en traktat træder i kraft efter at 6 lande har ratificeret aftalen? Og nu er EU altså ikke et land...endnu da...

Ifølge EB har en af forfatterne - en rapporteur - smækket med døren. Han, Kader Arif, siger bl.a. dette:

"Jeg vil hermed frasige mig ansvaret for hele den proces, der har ledt til underskrivelse af denne aftale: Ingen borgerorganisationer har deltaget, det hele har været uigennemsigtigt fra starten og selv EU-parlamentets krav til teksten er blevet overhørt. Alle ved at aftalen er problematisk. Både den måde den påvirker almindelige borgere og at internetudbydere gøres juridisk ansvarlige....Denne aftale har store konsekvenser for borgernes liv og samtidig gøres der alt for, at Parlamentet intet får at sige....jeg vil ikke deltage i denne maskerade mere."
Link til hans hjemmeside:
http://www.kader-arif.fr/actualites.php?actualite_id=147&fb_source=message
(på fransk)

Mht. pirat-kopiering, salg af pirat-kopierede varer eller andet, så foregik det altså også før i tiden - altså før internettet. Og danske toldere finder hele tiden sådanne varer - pga. et samarbejde med toldere over hele jorden, altså globalt. Og i gamle dage, dvs. før internettet kunne man også finde pirat-kopier, diverse steder rundt omkring i verden.

Mit problem med den ACTA, SOPA og PIPA er dette: Rettighedshaverne har alle rettigheder. De kan bede myndighederne, isp'erne, m.fl. om at stoppe eller standse en hjemmeside, om at lade være med at linke den til, om at der ikke bliver betalt til visse hjemmesider, og om at man skal lade være med at reklamere på visse hjemmesider for visse produkter.
Alt sammen uden en dommerkendelse af nogen som helst art på nogen som helst måde. Almindelige mennesker har ingen som helst rets-sikkerhed overhovedet.

Dertil kommer at ACTA, SOPA og PIPA muligvis er i strid med den danske grundlov hvor der bl.a. i § 77 står, at "Censur og andre forebyggende foranstaltninger kan ingensinde påny indføres."
Og er der noget som er en forebyggende foranstaltning er det ACTA, SOPA og PIPA.

Man forebygger præventivt åbenbart, dvs. man mener, at alle mennesker kan tænkes at ville downloade ulovligt (dvs. ophavsretsbeskyttet )materiale, købe piller på internettet, som ikke er godkendt af de store medicinal-firmaer mm.
Og præcis derfor er der tale om forebyggende foranstaltninger.

Er der ikke noget med at hvis man kommer op med en million underskrifter i EU-rige, så kan man tvinge nogen, Parlamentet eller Kommissionen, til at behandle en sag?

Karsten,

vedr. 1 mio underskrifter:

Lissabontrakatens borgerinitiativ:

http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/citizens_initiative/index_da...
http://www.euo.dk/spsv/off/alle/borgerinitiativ/

Men desværre:

"Kommissionen er ikke forpligtet til at følge opfordringen i et borgerinitiativ, men det kan være af politisk betydning, hvis over 1 million EU-borgere vælger at skrive under på et initiativ".

Jeppe Morgenthaler

Handelsminister Pia Olsen-Dyhr svarer Information i en mail her: http://www.information.dk/291876

Jeg er ikke umiddelbart overbevist ag hendes mail. Det billede hun tegner er i direkte modstrid med det billede Kader tegner. Det er vist godt nok at vi får belyst sagen.

John Vedsegaard

Utroligt hvad politikerne kan tillade sig at aftale, uden at informere befolkningen.

Jens Overgaard Bjerre

Der er mange ting jeg ikke tror havde gået under den forrige regering. Blandt andet dette her luskeri. Jeg havde en forestilling om, at SF var mere demokratisk indstillet. Men åbenbart ikke.

Henrik Darlie

"I går trådte Kader Arif tilbage fra sin stilling som EU-udpeget ACTA-rapportør. Hans begrundelse var ligeledes manglende gennemsigtighed og mangel på ’inklusion af civile organisationer’ og, ifølge ham, hidtil usete udemokratiske metoder for at få aftalen underskrevet."

Tankevækkende udtalelser. For, hvad er det modsatte af 'civile'?

Henrik Darlie

Interessant at se resultatet af afstemningen på EB's hjemmeside.

Skal internetudbyderne holde øje med hvad brugerne gør på nettet?
Ja 3,83 %
Nej 96,17 %
Skal man kunne straffes med fængsel, hvis man ønsker at kommunikere anonymt?
Ja 2,45 %
Nej 97.55 %

Det er hvad jeg vil kalde, et kæmpe-vink med en mega-stor vognstang.

"@Rune en af de vigtigeste var denne: http://www.information.dk/230813"

Dan,
som jeg har skrevet i en anden (men nu slettet) tråd, hvor nogen "rasede" (nyhedsbureau-sprogbrug) over Information, så bragte Information allerede i 2007 en lille artikel om ACTA.

Endnu engang blev det danske demokrati pisset direkte i ansigtet og trådt groft under fode af en eller anden DYBT ANTIDEMOKRATISK anlagt politiker!

HVEM har skrevet under på Danmarks vegne? Jeg forlanger et svar! Vedkommende har et overordentligt stort forklarings- og troværdighedsproblem.

Ifølge Anne Albinus's link i en anden tråd er det EU-ambassadøren i Japan, som har skrevet under på Danmarks vegne. Men spørgsmålet er blot om han har nogen som helst myndighed eller beføjelse eller kompetence til dette....

det er noget bullscheise, men det er jo ikke sværere end at boykotte ISP udbydere og gå tilbage til gammeldags modem og sætte servere op via ens mobiler med krypteret trafik, det er lige meget hvilke diktatoriske midler magtfanatikere vil pådutte det eksisterende internet,.. så muterer nettet bare FOR at forblive frit og de er fucking idioter til at starte med at prøve at monopolisere og forbyde fri udveksling af meninger og informationer på kryds og tværs, selvfølgelig er pirateri ikke i orden men man er da en tåbe hvis man ikke kan se den skjulte agenda, hvilke bullshit forklaring vi får for at EU underskriver disse love, og hvad de i virkeligheden vil blive brugt til i sidste ende, føj for dælen.

Thomas Titanium

Hvis aftalen har konsekvenser i forhold til dansk lovgivning, så skal den vil ratificeres i det danske parlament med en lov?

På det tidspunkt er det så op til Folketinget at stemme forslaget ned; selvom jeg ikke erindrer, at ratificeringer nogensinde er blevet nedstemt.

send mails til alle de folkevalgte.

Dan Johannesson

I er alle velkomne til at låne tekstinspiration til en mail til handelsminister Pia Olsen Dyhr, der er ansvarlig for Danmarks underskrift.

Læs mit åbne brev til hende, som hun naturligvis har fået som mail, lån al det tekst du vil fra brevet, og find på på samme side hendes direkte e-mail adresse, så du kan hjælpe hende med at få annulleret Danmarks tiltrædelse til denne undergravende og udemokratiske lov.
http://www.danjohannesson.dk/756/

Hej, alle sammen! Jeg har fulgt meget interesseret med i jeres diskussion og tænker, at det ville være dejligt, hvis i ville møde op den 25. februar på Israels plads, 1361 København, kl 15 og være med til at demonstrere mod ACTA.

Demonstrationen har denne facebook side:
https://www.facebook.com/events/235321939883596/

Vel mødt! :)

det næste bliver vel så at nogen udspreder rygter om at det er kommunister som står bag de forsøg på censur eller overvågning

Sider