Læsetid: 3 min.

Danske gidselsager mørklagt

Ingen aner, hvad der sker med de to danske sømænd og en nødhjælpsarbejder, der bliver holdt som gidsler i Somalia. Sømændenes fagforening insisterer nu på, at gidselsagerne skal frem i lyset
12. januar 2012

»Ingen kommentarer.« »Ingen kommentarer.« »Ingen kommentarer.«

Sådan lyder svaret hele vejen rundt, når Information forsøger at få oplysninger om de tre danske statsborgere, der bliver holdt som gidsler af pirater i Somalia.

To af dem er danske sømænd, som blev kidnappet fra fragtskibet Leopard for præcis et år siden, og den tredje dansker var udstationeret for Dansk Flygtningehjælp, da han blev kidnappet i oktober sidste år.

Både rederiet Shipcraft, som ejer Leopard — det fragtskib, som sømændene sejlede på — og Dansk Flygtningehjælp afviser systematisk at udtale sig om sagen.

Det er derfor et stort mysterium for offentligheden, hvad de ansvarlige myndigheder, firmaer og organisationer egentlig gør for at skaffe de nødstedte danskere fri.

Især er de to sømænds skæbne uvis, efter at det er kommet frem, at Shipcraft er tæt på en konkurs og derfor ikke umiddelbart er i stand til at betale de foreløbig 80 millioner kroner i løsesum, som piraterne forlanger for at slippe de to danskere fri.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu