Læsetid: 3 min.

EU skærper kravene til Grækenland

Skrappe krav om implementering af de lovede nedskæringer skaber splittelse i den græske regering og vrede i befolkningen
I Athen kastede demonstranter i går sten og molotovcocktails mod politifolkene, der kastede tåregas den modsatte vej.

I Athen kastede demonstranter i går sten og molotovcocktails mod politifolkene, der kastede tåregas den modsatte vej.

MAX GYSELINCK

11. februar 2012

Enigheden blandt Grækenlands regeringsbærende partier om at acceptere de betingelser for en redningspakke på 130 mia. euro, som skal afværge en nært forestående statsbankerot, varede mindre end et døgn.

Efter flere dages forhandlinger tog finansminister Evangelos Venizelos til Bru-xelles for at meddele sine kolleger fra de øvrige lande i eurogruppen, at grækerne var villige til blandt andet at reducere mindstelønnen for ansatte i den private sektor og gennemføre omfattende besparelser på de offentlige budgetter.

Men Venizelos blev sendt retur til Athen med besked om, at der skal skæres yderligere 325 mio. euro. Desuden kræver EU-partnerne, at aftalen først bliver vedtaget i det græske parlament og gøres bindende uanset udfaldet af et kommende valg.

Disse krav fik i går lederen af det mindste af regeringspartierne, Georgios Karat- zaferis fra det nationalkonservative Laos, til at meddele, at han ikke agter at stemme for planen:

»Kreditorerne kræver 40 års underkastelse,« udtalte Karatzaferis og tilføjede, at Grækenland godt kan »overleve uden for EU, men ikke under tyskernes støvle«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

To muligheder:

Bilve i Euroen og låne, spare og nedskære sig ud af bankerot (kan man egentlig det?)

eller

Erklære sig bankerot og forlade Euroen

I begge tilfælde vil manden på gulvet stadig skulle betale gildet.

suk!

EU som destabiliserende faktor, jeg troede formålet med EU var at øge stabiliteten. Man bliver da klogere dag for dag - eller gør man?

Lader EU bare som om EU ønsker at hjælpe Grækenland. NÅR Grækenland går bankerot, kan EU bryste sig af at sige: VI FORSØGTE, MEN, DESVÆRRE.
Grækenland KAN ikke hjælpes, på længere sigt. Grækenland og de belastede euro-lande er selv skyld i deres egen dårlige økonomi. EU er skyldig i, at de lande er kommet med i euroen. DET burde aldrig være sket.
Kolossen på lerfødder har sandelig store, store problemer. Lige meget HVOR meget ler der bliver klasket på den kolos, vil det, på længere sigt, ikke hjælpe.
Et helt NYT EU, med alle de fejltagelser lagt bag sig, er den eneste reelle mulighed.
Mon ikke der, blandt det græske folk, fremover vil komme en form for undergrundsøkonomi? Ikke mindst på de mange græske øer?

@ Bo Larsen,

Det er nu også 'manden på gulvet' der har stemt på en regering der med løfter om guld og grønne skove har kørt Grækenland i sank...