Nyhed
Læsetid: 1 min.

Ny uro i Grækenland

Flere tusinde vrede grækere var i aftes samlet foran parlaments-bygningen i Athen i protest mod endnu en krisepakke
Grækerne demonstrerede igen i aftes i Athen.

Grækerne demonstrerede igen i aftes i Athen.

Louisa Gouliamaki

Udland
20. februar 2012

Græsk politi omringede i aftes parlamentsbygningen i Athen for at hindre demonstranter i at nå frem til bygningen, hvor de ville vise deres utilfredshed med en hjælpepakke, som ventes aftalt i dag i Bruxelles mellem den græske regering og de andre eurolande.

Op imod 2.000 demonstranter var samlet ved parlamentet. Men de blev holdt på afstand af politiet, der ville forhindre, at demonstrationen udviklede sig til hærværk og plyndring mod butikker, som det skete for en uge siden i Athens centrum.

»Fattigdom og sult har ingen nationalitet« og »Vi er grækere, Merkel og Sarkozy er skøre«, lød nogle af de slagord og bannere, som demonstranterne førte frem.

Demonstrationen var indkaldt af fagforeninger for offentligt ansatte, som er hårdt ramt af de mange nedskæringer.

Politiet sagde, at demonstrationen forløb fredeligt og uden problemer, og at der ikke har været optræk til ballade.

Langvarige forhandlinger

Mens demonstrationen stod på, var den græske premierminister, Lucas Papademos, rejst til Bruxelles, hvor han i dag skal mødes med finansministrene for de øvrige eurolande.

Målet er, at Papademos kan afslutte langvarige forhandlinger om endnu en hjælpepakke på 130 milliarder euro, som Grækenland skal have inden en måned for ikke at gå statsbankerot.

Til trods for de mange kriselån og store nedskæringer i det offentlige støtter hele 76 procent af grækerne, at deres land skal blive i EU og bevare euroen som valuta. Det viser en meningsmåling offentliggjort i græske medier i går.

Den græske regering vedtog lørdag den seneste krisepakke, der indebærer, at mindstelønnen reduceres med 22 procent, og at pensionen får endnu et hak nedad. Reformerne er en forudsætning for, at eurolandene vil give grækerne endnu et lån.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Så tror man lige det er en "rigtig" artikel, og så er det bare et Ritzau telegram

Bjarne Bisgaard Jensen

Grækenland sparer sig ned i et dybt og mørkt hul som de får svært ved at komme op af, alene i kraft af de nye gældsbyrder og helt ødelækkende besåarelser som EU bl.a. har pålagt dem. Skaf jeres egen valuta tilbage og devaluer, der er ikke andre muligheder hvis I skal bestå som blot noget der ligner en uafhængig stat

Michael Kongstad Nielsen

Tidligere i dag så jeg i denne avis:
http://www.athensnews.gr/#3
en annonce fra en dansk ejendomsmægler, der opfordrede formuende grækere til at sikre deres penge ved at købe dansk ejendom. Konkret var vist en "villa" til 15 millioner danske kroner 1 times kørsel nord for Copenhagen Airport