Nyhed
Læsetid: 2 min.

Sag mod hackere bygger på informants oplysninger

FBI’s infiltration af hackergrupperne Anonymous og LulzSec er et stort gennembrud i krigen mod cyberkriminalitet
Udland
9. marts 2012

Amerikanske retsdokumenter afslører en forbløffende grad af samarbejde mellem FBI og kilden Hector Xavier Monsegur, kendt som ’Sabu’, der gav sikkerhedstjenesten oplysninger om andre hackere, og som varslede angreb, som FBI derpå tilsyneladende lod ske. FBI stillede sågar sine egne servere til rådighed for medlemmer af hackerkollektiverne.

I anklageskriftet rettes der beskyldninger mod fem mænd, der påstås at være de vigtigste medlemmer af hackergrupperne Anonymous og LulzSec.

Monsegur blev anholdt af de amerikanske myndigheder den 7. juni 2011. I august 2011 havde han erklæret sig skyldig i tolv anklager om computerhacking.

De forbrydelser, som Monsegur har erklæret sig skyldig i straffes med op til 124 års fængsel. Hvis lovovertrædere indvilger i at samarbejde med myndighederne efter deres arrestation, kan de imidlertid få en betydelige rabat på straffen.

Stratfor-angrebet

Af retspapirerne fremgår også enkeltheder om Sabus engagement i hackerangrebet på sikkerhedsselskabet Stratfor, som den amerikanske statsborger, Jeremy Hammond står anklaget for at stå bag.

En såkaldt cache på mere end fem millioner opsnappede e-mails fra angrebet på virksomhedens servere i december 2011 bliver for øjeblikket lækket af Wikileaks. Anklageskriftet dokumenterer, at Sabu umiddelbart efter angrebet tilbød at stille en FBI-server til rådighed for at gemme cachen, hvilket hurtigt blev accepteret.

»For resten er jeg lige begyndt at udpakke på CW-1’s nye server,« noterer en onlineidentitet, der hævdes at være Hammond.

Dette gav ikke kun FBI adgang til at gennemgå eller endda potentielt ændre cachen, men gav også et indblik i Anonymous-gruppens diskussioner om, hvordan man skulle bruge dokumenterne, og angiveligt også i korrespondance mellem Anonymous og WikiLeaks.

Sabu gav myndighederne oplysninger, der gjorde det muligt at foretage fysisk overvågning af Hammond forud for dennes anholdelse og oplysninger om forskellige identiteters login- og logout, som FBI’s agenter kunne bruge til at spore brugen af TOR, en tjeneste, der anonymiserer internetforbindelser.

’Gør modstand’

Sabus onlineidentitet har været tavs, siden retspapirerne kom frem i offentligheden, men fortsatte med at skrive indlæg indtil kort forinden. Nogle af de seneste tweets fordømmer i et vredt tonefald den amerikanske regering.

»The feds (Forbundsregeringen, red.) gennemsøger lige nu vores liv uden nogen dommerkendelse. Uden at en dommer bliver spurgt. Dette må holde op. Hurtigst muligt,« lyder et af de seneste indlæg, sendt dagen før retssagen.

»Den føderale regering ledes af en flok forpulede kujoner. Giv ikke efter for disse mennesker. Gør modstand. Vær stærk,« lød en anden, der fulgte kort efter.

Sabus sidste tweet, der blev sendt mindre end fire timer senere, indeholdt de sidste ord fra den revolutionære marxist:

»Revolutionen siger jeg er, jeg var, jeg vil være.«

 

© The Guardian og InformationOversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her