Læsetid: 5 min.

Formel 1-balladen i Bahrain

Det lille ørkenmonarki er igen på randen af kaos efter demonstrationer mod Formel 1-grandprix’et – der var anledning, men ikke årsag til en genopblusset politisk krise
Mindst en demonstrant er blevet dræbt under de seneste dages demonstrationer i Bahrain. Protesterne mod Formel 1-løbet, der blev afviklet i går, resulterede i brændende bildæk og et efterfølgende massivt opbud af strategisk placerede sikkerhedsstyrker i Manama, Bahrains hovedstad.

Mindst en demonstrant er blevet dræbt under de seneste dages demonstrationer i Bahrain. Protesterne mod Formel 1-løbet, der blev afviklet i går, resulterede i brændende bildæk og et efterfølgende massivt opbud af strategisk placerede sikkerhedsstyrker i Manama, Bahrains hovedstad.

23. april 2012

Hensigten var at lade Formel 1-racerbilerne signalere, at alt igen er normalt i Bahrain. Men da gårsdagens grandprix i ørkensandet var vundet af den tyske kører Sebastian Vettel, steg røg fra brændende bildæk mod emiratets søndagshimmel, og sikkerhedsstyrker besatte alle strategiske gadehjørner i hovedstaden Manama. I de foregående dage er protester mod racerløbet blevet besvaret med tåregas. Bahrain synes på randen af kaos, og mindst en demonstrant er dræbt.

Men trods sikkerhedsopbuddet lykkedes det i går eftermiddag 10 kvinder at skaffe sig adgang til racerbanen med plakat-paroler mod den fortsatte fængsling af den sultestrejkende dansk-bahrainske menneskeretsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja.

Formel 1-arrangementet er anledning til den fornyede uro, men årsagen stikker langt dybere. Og at løbet blev afviklet trods udsigten til uroligheder skyldtes ikke kun kongehusets ønske om at demonstrere ’normalitet’, men også den internationale formel 1-organisations griskhed, idet kong Hamad bin Isa al-Khalifa betaler 40 mio. dollar for det spektakulære motorcirkus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rigtigt god information, det der er med, - men hvad med USAs indflydelse f.eks? Er der ikke et eller andet om at USA bruger Bahrain til strategisk base...?

Det er flot de fortsat kæmper og stakkels mand Der snart vil dø.....og bare for át demonstrere,USA tør ikke blive uvenner med Bahrain, med Saudi Arabien vil hele deres industr kollapse om de mistede tilgangen til den Saudiske olie, og desuden Ville Iran tage et skridt frem I et sådant magttomrum bakket op af enten Kina Eller Rusland Eller begge, for første gang er de igang med en fælles millitær øvelse I det gule hav.....gad vide hvad det er udtryk for ? Og hvad den langsigtede ide er med det, jeg tror snart det bliver aktuelt med et fælles Europæisk millitær....... Vi er faktisk den eneste større grupering I verden. Der ikke hvis Europa blev angrebet har et overordnet hieraki/ en komando struktur,Der kán tage over om det haster.....tænk hvis vi skál til át skændes først I en sådan situation ...kampen om adgangen til olie er igang og giganterne kridter banen af og ofrer ser det ud til Bahrainernes retfærdige krav om demokrati.

Aleksander Laursen

Iran, Libanon og Syrien styret af en Shiamuslimsk elite (Ahmadinejad, Hizbollah og Assad) medens resten af mellemøsten er domineret af Sunnimuslimer. Der er DOG flertal af Shiamuslimer i Bahrain, selvom eliten (kongen) er Sunni. Så USA frygter at et demokratisk Bahrain vil føre dem ind i en Iransk alliance!

USA er ligeglad med om der er demokrati eller ej i de forskellige lande, så længe landende er deres allierede og undersåtter!