Nyhed
Læsetid: 4 min.

Den israelske hær ødelægger EU-udviklingsprojekter

EU-udviklingsprojekter i de besatte områder til en værdi af mindst 370 mio. kr. er ifølge en ny opgørelse blevet ødelagt af den israelske hær – og ikke mindst danske projekter har stået for skud
En palæstinensisk mand fra landsbyen Urif på Vestbredden forsøger at slukke en markbrand, der var antændt af israelere fra bosættelsen Yitzhar.

En palæstinensisk mand fra landsbyen Urif på Vestbredden forsøger at slukke en markbrand, der var antændt af israelere fra bosættelsen Yitzhar.

Jaafar Ashtiyeh

Udland
29. maj 2012

Umiddelbart er det svært at få øje på den store sikkerhedsrisiko. De bliver hovedsageligt brugt til at hente vand op til beduinerne og deres dyr i det tørre område på den israelsk-palæstinensiske Vestbred, men Folkekirkens Nødhjælp har allerede måttet se to brønde forsvinde under den israelske hærs bulldozere, og man planlægger at ødelægge yderligere to restaurerede antikke vandcisterner i den kommende tid.

»Vi kan ikke rigtig lave nødhjælp, og vi kan slet ikke lave udviklingsarbejde,« siger Signe Fischer Smidt fra organisationens lokale afdeling. »Vi kan få foretræde for de israelske myndigheder, men det gør ikke den store forskel. Danida og EU’s udviklingsfond ECHO støtter brøndbygningen, og de ved godt, at nedrivningerne foregår, men de siger: bare fortsæt.«

Og organisationens to brønde er ikke engang en del af den liste over ødelagte EU-udviklingsprojekter, EU-Kommissionen på foranledning af en britisk EU-parlamentarikers forespørgsel for nylig fremlagde for offentligheden, og som til dels viser, hvor mange EU-penge der bliver ødelagt i et kontinuerligt sisyfos-projekt, hvor udviklingsprojekter gennemføres med EU-penge for så siden hen at blive destrueret af den israelske hær.

Alle slags projekter

Listen, der er en hurtigt sammensat og ukomplet optegnelse, viser 82 EU-udviklingsprojekter, der er blevet helt eller delvist ødelagt af den israelske hær i de seneste godt 10 år til en samlet værdi af 370 millioner kroner, hvoraf EU-delen udgør godt 220 mio. kr., og den del, der er finansieret direkte af danske penge ud over de fælles-europæiske projekter, udgør 12,5 mio.

»Den israelske hær går efter en lang række forskellige støtteprojekter: skoler, hospitaler, brønde, vandrensningsanlæg, landbrugsprojekter – og det måske mest åbenlyse: ødelæggelsen af den påbegyndte lufthavn i Rafeh. Formålet synes at være at isolere områderne fra resten af verden og nedbryde de økonomiske kredsløb og gøre områderne kronisk afhængige af nødhjælp,« siger Stuart Reigeluth fra Bruxelles-ngo’en Council for European Palestinian Relations (CEPR).

Mens en del af ødelæggelserne stammer fra Gaza-krigen 2008, er andre af nyere dato. EU har siden Hamas kom til magten i Gaza valgt at skære sine aktiviteter kraftigt ned dér som en konsekvens af organisationens kontroversielle karakter, og i dag går mange af støttepengene til det største område på Vestbredden, det såkaldte Area C, hvor de israelske bosættelser er i kraftig vækst, det palæstinensiske befolkningstal omvendt er faldende, og den israelske hær ødelægger mange af de installationer, der kunne hjælpe de lokale beduiner, mens det praktisk talt er umuligt at få tilladelse til at opføre nye projekter.

»Konsekvensen er, at det er meget svært at leve i disse områder, og at folk derfor bliver tvunget til at flytte til de andre dele af det palæstinensiske territorium, hvor det er mere tiltrækkende. I realiteten er det det, man kalder forced population transfer, som er forbudt ifølge Genève-konventionen,« siger Signe Fischer Smidt.

Vil have erstatning

De ødelagte projekter er en medvirkende årsag til, at EU’s udenrigsministre for nylig udtalte en hård kritik af Israel, som også Danmark tilslutter sig:

»Jeg er da dybt bekymret over ødelæggelser af alle de projekter, som EU og EU-lande har finansieret helt eller delvist. EU har af samme grund over for de israelske myndigheder rejst spørgsmålet om erstatning vedrørende de projekter, som er uafsluttede og dermed fortsat EU’s. Skal vi afgørende lægge pres på Israel i dette spørgsmål, har vi fordel af at forfølge sagen samlet og ikke individuelt,« siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som erkender, at afsluttede projekter, som er overdraget til palæstinenserne selv, reelt er fair game.

Og EU, der er en af de vigtigste donorer i de besatte områder, har trods hårde ord ikke særlig mange muligheder for reelt at gøre noget.

»EU-ledelsen har faktisk været relativt højlydt i sin kritik, men det har ingen konsekvenser. Hvis man vil hindre ødelæggelserne, kan man gøre, som tyskerne har gjort, og bibeholde installationerne som tysk ejendom i stedet for at overdrage dem til de lokale eller protestere så meget over planlagte ødelæggelser, at israelerne opgiver dem. Men hvis man virkelig ville stoppe dem, skulle man true Israel med restriktioner i handelsaftalerne og den omfattende associeringsaftale med EU, hvilket er en metode, vi presser på for,« siger Stuart Reigeluth fra CEPR, som dog samtidig erkender, at det scenarie ikke er særlig sandsynligt i et EU domineret af centrum-højreregeringer.

Og Villy Søvndal vil da heller ikke umiddelbart forholde sig til den slags sanktioner som et værktøj mod hærværket.

»Vi må løbende vurdere, hvilke virkemidler og pressionsmidler vi har i forhold til begge parter. Jeg vil ikke kommentere på det konkrete forslag, men konstaterer, at vi nu fra EU’s side har taget sagen op med Israel, ligesom vi har sendt et klart signal til dem,« siger han.

’Forsvarer landet’

Fra den højrenationale del af EU skal man nok i hvert fald ikke forvente megen støtte til en hårdere kurs over for Israel, hvis man skal tro Dansk Folkepartis europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt, der er en del af parlamentets delegation for EU-israelske forhold og næstformand for den nationalistiske EU-kritiske gruppe i parlamentet:

»Jeg synes, det er pløkåndssvagt, at man i det hele taget smider penge i et område, der er regeret af terrorister fra Hamas, når man ved, at det ikke fører til udvikling, uanset hvor mange penge man bruger. Man bør tage hatten af for, at den israelske hær forsvarer landet på den måde. Den israelske ledelse burde indstilles til Nobels Fredspris«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip C Stone

1. "»Konsekvensen er, at det er meget svært at leve i disse områder, og at folk derfor bliver tvunget til at flytte til de andre dele af det palæstinensiske territorium, hvor det er mere tiltrækkende. I realiteten er det det, man kalder forced population transfer, som er forbudt ifølge Genève-konventionen,« siger Signe Fischer Smidt.

2. ...Villy Søvndal (SF), som erkender, at afsluttede projekter, som er overdraget til palæstinenserne selv, reelt er fair game.

"Reelt er fair game?" Vil det sige at Søvndal anerkende Israels ret til at ødelægge projekter i de besatte områder som har til hensigt at forbedre palæstinensernes livsvilkår? Anerkender Søvndal besættelsesmagtens ret til at udføre handlinger som understøtter en udvikling som er i strid med Genève-konventionen?

Philip C Stone

Sidste uge have The Atlantic en artikel (med video) om israelsk vold mod palæstinensere, som understregede samarbejdet mellem de israelske bosættere og den israelske hær.

When West Bank settlers shoot at unarmed Palestinians while Israeli soldiers look on without intervening, that's a story--especially when one of the Palestinians suffers a head wound. So it's natural that this weekend's conflict near the Palestinian village of Asira al-Qibliya has been covered widely--in 972, the Guardian, the Washington Post, Haaretz, the Daily Dish, and elsewhere. Still, it's important to appreciate how unsurprising this story really is, and how unexceptional its fundamentals are.

The essential mission of Israeli soldiers stationed in the West Bank is to protect settlers against Palestinians. The job of protecting Palestinians against settlers falls to a separate Israeli police force that, as it happens, is massively understaffed. This imbalance--ample troops who are de facto allies of the settlers, dinky police force that could in theory help Palestinians but never seems to be around--is a recipe for the harassment of Palestinians and worse.

This helps explain why settlers have repeatedly, with their impunity all but guaranteed, burned or cut down the olive trees of Palestinian farmers. And it helps explain why some settlers apparently feel comfortable shooting at Palestinians while Israeli soldiers are a few feet away. All of this notwithstanding the fact that the settlers live in the West Bank in violation of international law, whereas the Palestinians are there lawfully.
http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/05/why-israeli-set...

Philip C Stone

Rettelser:

...at Søvndal anerkender...
Sidste uge havde...

Beklager.

Holger Madsen

Hillary Clintons hjælpe-sherif, Villy Søvndal, kan selvfølgelig ikke gøre noget i denne sag på egen hånd.

Morten Kjeldgaard

Danmarks ambassadør til Israel bør kaldes hjem til konsultationer hver eneste gang det israelske militær ødelægger danske bistandsprojekter, for at finde ud af, hvor stor en regning staten på skatteydernes vegne skal sende til Israel. Og man kan gradvist forlænge længden af konsultationerne.

Morten Kjeldgaard

Og jo, selvom Vesten ikke kan lide at høre det, er det rendyrket etnisk udrensning Israel foretager i de besatte områder.

mikael Nielsen

ingen tvivl om at det er entnisk udrensning... Willy siger " bare fortsæt"

Emil Edelgart

Igen en artikel i Information, der beskriver HAMAS' jordskredssejr i et demokratisk og gennemsigtigt valg, samt efterfølgende isolation i Gaza vha. et vestligt- og israelsk-støttet voldeligt kup, som en magtovertagelse.

Per Torbensen

Artiklen kunne såmænd været skrevet for en 15-20 år siden,intet har ændret sig det er blot blevet værre for den palæstinensiske befolkning.
Det er etnisk udrensning hvor deres livsgrundlag smadres for bestandig.
Har selv været vidne til adskillige overgreb begået af den Israelske stat-set dem smadre deres drivhuse-vælte deres oliventræer mens herrefolket så grinende til.
Det kan kun ende i ragnerok.

Gorm Petersen

Kom nu Villy.

Det hedder: "Israel har ret til at forsvare sig selv"

Få det nu overstået !

Gorm Petersen

Ikke at ville forstå det "vink med en vognstang" Israels politik må siges at være, svarer til at nægte at forlade et værtshus, efter at en flok bøller har slået sig ned, og tydeligt signaleret, at der snart vanker øretæver.

Eventuelle skrammer vil så være selvforskyldte (spørg enhver landbetjent).

Bill Atkins

Mikkel, Israel opfører sig som et umenneskeligt herrefolk overfor undertrykte fattige mennesker der ikke har noget valg.

Mikkel Andersen

Hej Gorm. Du må underbygge påstanden om "myrderier og chikane" og gerne se det i perspektiv ift. resten af mellemøsten. De ni "fredsaktivister der blev skudt på et skib til Gaza er f.eks. efterhånden italesat som om der var tale om rå likvidering, mens soldaterne reelt blev overfaldet med jernstænger og knive (danske soldater eller politifolk ville have reageret tilsvarende som de israelske). Isralerne skal leve i den virkelighed de befinder sig i og har vel kun meget lidt interesse i om vesten kan bruge dem som forbillede.
Bill Atkins burde rejse ud i verden og se de steder hvor folk har det elendigt (hvor Vestbredden i forhold til er det rene Disneyland).

Stig Rasmussen

Emil: "Igen en artikel i Information, der beskriver HAMAS’ jordskredssejr i et demokratisk og gennemsigtigt valg, samt efterfølgende isolation i Gaza vha. et vestligt- og israelsk-støttet voldeligt kup, som en magtovertagelse."

Har du drukket af natpotten? - Hamas vandt valget i 2006 og har ikke udskrevet valg siden, "one man, one vote, one time".
Hamas har selv valgt isolationen, de har direkte erklæret at de aldrig vil anderkende Israel, så hvorfor skulle Israel så åbne grænsen?

Torben K L Jensen

Mikkel.
Så vidt jeg husker,skete dette overfald i internationalt
farvand og det blev påpeget fra bla. FN og EU.
Og jernstænger og vandpistoler er jo også farligt for
elitesoldater der er udrustet med de mest moderne
anti-terror våben,så som UZI-maskinpistoler og chock-granater.Jeg går ud fra at de også bar skudsikre hjelme.Det må siges at resultatet,med ni
døde,var en overreaktion,der virkelig vil noget.

Sten Petersen

Jeg kommenterede for ikke så længe siden en artikkel om Israelske overfaldpå Palestinensere og der har efter den artikkel været en video med Israelske soldater der uprovokeret angreb en dansk demonstrant .
Jeg vil endnu engang opfordre forbrugerne til at tage stilling med deres daglige indkøbsedel .
Der er med sikkerhed andre der kan lave appelsiner uden at man skal sidde med en dårlig smag i munden efter den er spist .

Stig Rasmussen

KAspar:
"I resten af Mellemøsten er der mere eller mindre veldefinerede nationalstater, og selvom menneskerettigheder og levevilkår bestemt kunne være meget bedre, har borgerne i de lande ikke desto mindre en ret til at vælge deres samfundsindretning."

Hvor har du set det henne? - mener du den konstitunele farce i Jordan eller T-72 "demokratiet" i Syrien?

De simple facts er at Israels behandling af palæstinensere altid har været en billig, populær og nem måde at demonstrere sit "humanistiske" menneskesyn på trods af at nabostaterne excellerer i forbrydelser mod deres egen befolkning, ingen mere komplekse situationer tak! - bedst med sort/hvid.

Læg mærke til hvor få herinde der mener at kurderne burde få deres egen stat eller de fordrevne græsk-cyprioter burde vende tilbage, på trods at problemstillingen er den samme.

Hamas har aldrig foreslået anden end en våbenhvile/hudna på 10 år, det vil aldrig løse konflikten.

Mansour Heydari

Find en nyttig ting hvor Israel ikke har en ødelæggende rolle i det!

Espen Fyhrie

Vedrørende artiklens emne

Debattørerne bedes respektere, at emnet for artiklens indhold er forholdet mellem Israel og Palæstina, og ikke de politiske forhold i resten af Mellemøsten.

Debatvært
Espen Fyhrie

mikael Nielsen

mikkel Andersen
her er din dokumentation
http://politiken.dk/udland/ECE1632238/joediske-bosaettere-skyder-palaest...
sæt dit ind for der ikke begåes overgreb....
du taler uden at vide noget som helst

mikael Nielsen

Tidligere ISM aktivist der har talt med samtlige sider

mikael Nielsen

er meget behjælpelig med at finde flere kilder.nogen skal åbenbares hjælpes

Stig Rasmussen

mikael Nielsen: Det skulle sættes i perspektiv til resten af Mellemøsten...At bosætterne er nogle psykopater er der vist ingen normale der vil forsvare, men deres brutalitet er stadig væk ingen match i forhold til nabolandene

Hvorfor har ISM feks aldrig taget til Tyrkisk kurdistan eller kopterne i Egypten? - svaret er ganske simpelt at det tør man ikke pille med, medens solidaritet med palæstinenserne er nemt og bekvemt, det værste der kan ske er at man sendes hjem.

mikael Nielsen

fortæl det til de to aktivister der blev dræbt... tror deres pårørende blir rørte over den besked...

mikael Nielsen

Boykot af apartheidstaten Israel er farbare vej.

Stig Rasmussen

"fortæl det til de to aktivister der blev dræbt… tror deres pårørende blir rørte over den besked…"

Så skulle det pludselig blive personlige historier når argumenterne slap op? - den ene døde ved at forsøge at stoppe en bulldozer der ikke kunne se hende, tragisk men tåbeligt.

Den anden døde rigtig nok af en psykopat israelsk soldat, der bagefter blev dømt.

Men hvad fik dig til at vælge Vestbredden fremfor Diyabakir eller flygtningelejrene i Libanon? - hvorfor er palæstinensernes undertrykkelse værre end de andre landes?

At være Palæstinenser støtte har vist samme hipster status som at sidde på en cafe og drikke cafe latte medens man arbejder med sin Imac....

Kasper Andreasen

@Stig Rasmussen

Med "ret til at vælge samfundsindretning" mener jeg, at man har retten til selvbestemmelse. Det vil sige det er legitimt at gøre oprør når et styre har mistet sit folkelige mandat. Hvis palæstinenserne begår oprør mod det israelske militær er det at betragte som terrorisme eller beslægtede begreber, fordi de arbejder mod en besættelsesmagt.

Per Torbensen

Der er ingen forstandige mennesker der kan forsvare
Israels eller bosætternes politik og opførsel på vestbredden.
FN og Nato må gribe ind i denne konflikt som i andre
konflikter verdenen over,og få den løst.

mikael Nielsen

har mødt folk har været i libanon, både før, under og efrer de overgreb som blev udmøntet under Sharon.men du mener altså det er okay at de ting foregår når de sker også andre steder. masser af folk der gør en forskel... lidt ked af jeg bragte Carrie og de andre aktivister ind i en håbløs diskussion med folk der drejer tingene væk fra det der omhandler i artiklen. desuden hører din argumention række til på en cafe, så meget ude AF trit du er
med virkeligheden og artiklens indhold

Per Torbensen

Israel har intet som helst at gøre på vestbredden,det er ren besættelse og anektion med terror mod civilbefolkningen.

Thomas Dahl

Kan der efterhånden stadigvæk være personer som nærer illusioner mht.at 'den stærkes ret' stadig lever i bedste velgående og at det på trods af eksistensen af de Forenede Nationer og diverse menneskerettiighedskonventioner ikke er lykkedes at gøre noget ved denne virkelighed andet end tomme ord ved pompøse politiske begivenheder?

Israel og mange andre lande kan gøre som de vil af handlinger så længe de har magten til det og at der intet kan gøres ved det så længe at andre lande der besidder magten til at ændre det vælger ikke at bruge denne magt til at få disse lande på andre tanker.

Som det altid har været gennem historien er det den stærkes ret der gælder og den tilstand kan ikke ændres så længe at forskellige lande har forskellige politiske, strategiske og sikkerhedsmæssige interesser - hvilket formentlig vil sig til evig tid.

Det handler kun for os om at stå på den stærkes side for at høste så meget velstand og udnytte virkelighedens tilstand som overhovedet muligt uden at skamme os over de handlinger vi nu engang er nødt til at foretage for at vi kan nå førnævnte mål.

Emil Edelgart

@Mikkel Andersen
Ja, nakkeskud på klods hold af en ubevæbnet kan regnes for en decideret likvidering. Besætningen forsvarede teknisk set deres skib mod pirateri i internationalt farvand.

@Stig Rasmussen
Fordi... de blev kuppet. Har kollaboratørerne afholdt valg for palæstinenserne?

Dine afledningsargumenter omkring forholdene i andre lande er irrelevante - ingen forblindes til at tro, at de er demokratier, modsat Israel som konstant får prædikatet "det eneste demokrati i Mellemøsten".

Mikkel Andersen

Hvis Hamas skyder raketter fra en EU-betalt skole er det vel ikke så mærkeligt hvis skolen kommer i risikozonen når Hamas og Israelerne går i flæsket på hinanden. Hvad er iøvrigt "area C"? Er det ikke et forstadsområde til Jerusalem erobret fra Jordan?

Emils nakkeskudshistorier passer ikke rigtig med den frie verdenspresses historier, men måske har han kilder i den frie uafhængige Hamas-presse (hoho!). Har du youtubet boardingen af skibet? Og tror du ikke danske soldater ville have skudt skarpt? Juridisk blev det vist efter meget lirumlarum indrømmet at blokaden er i overenstemmelse med international lov (tilsvarende Cuba-blokaden)......hilsen pot (eller pande)

Nic Pedersen

Den markbrand på billedet ser altså mistænkeligt overkommelig ud!

Wael Cheheibar

Mange er af den opfattelse, at Hamas ikke anerkender Israel som stat. Hvilket er forkert. Hamas anerkender dem som stat, men ikke staten Israels legitimitet. Ifølge folkeretten skal de ikke anerkende staten Israels legitimitet.
i 1947, sagde Gandhi, f.eks. at han anerkender staten Pakistan, men ikke som en legitimt stat.
Skal vi forvente at Hamas, skal udvise større diplomati end Gandhi?

John W Larsen

Jeg forstår ikke forargelsen .
HÆR - ØDELÆGGER .

Ja, og vand er vådt .

Mikkel Andersen

Gandhi må gerne arbejde i min børnehave, og jeg vil gerne have ham som nabo. Jeg vil ikke have Hamas i min børnehave og hvis jeg skal have Hamas som nabo vil jeg bygge en høj mur rundt om mit hus - hvis de tilmed sendter raketter ind over muren vil jeg sende bomber retur og hvis de indimellem mumler noget om at de anerkender min eksistens, men på alle andre kanaler og de sidste 63 år har råbt på blod og død over mig og alle øvrige danskere......tjah så lader jeg nok muren stå og forbeholder mig retten til at smide bomber tilbage over muren.... er det urimeligt? Ville nogen demokratiske moderne nationer handle anderledes?

Emil Edelgart

@Mikkel Andersen
Fire blev skudt i ryggen eller baghovedet og UNHRC konkluderede, at mindst seks blev summarisk henrettet, to af dem efter de var blevet alvorligt såret. Den 19-årige amerikaner Furkan Dogan blev skudt i ansigtet fra under en halv meters afstand. Omvendt fik de sårede israelere lægehjælp af besætningen som følge af deres, for næsten alles vedkommende, mindre skader.

Og, nej, jeg håber da ikke, at danske soldater er dumme nok til at firre sig ned i en arrig menneskemængde bevæbnet med jernstænger.

Hvad angår Palmer-rapporten, så konkluderede den ganske rigtigt, at blokaden i sig selv er lovlig, men også at Israel brugte unødigt hårdhændede metoder og gik ombord langt fra blokadezonen. Røde Kors og et hav af eksperter i international lov er dog lodret uenige i det første.

Emil Edelgart

I øvrigt støttede Gandhi palæstinensernes kamp.

Stig Rasmussen

Emil Edelgart : Så fordi Fatah forsøgte et kup i 2007, giver det Hamas ret til ikke at afholde valg?

Jeres tunnelsyn og ultra fokus på Israel er tåbeligt, hvis argumentet " Israel kalder sig et demokrati men opfører sig ikke som et" (hvilket i sig selv er en joke, et demokratisk styre kan i sagens natur sagtens opføre sig ringe) , er forklaringen på dette, så ville jeg umiddelbart vurdere The Democratic People's Republic of Korea som mere potientel.

Men det der gør det så dejligt nemt og omkostningsfrit at være imod Israel kan rundes op :

1. Hipster/cafe latte segment populært og omkostningsfrit.

2. Nemt at antage en sort/hvid tankegang, Israel ond, palæstinenserne gode.

3. Israel får støtte af USA, dermed kan man også vise sine "anti-kapitalistiske" holdninger, som igen er popuulære hos hipster/cafe latte segmentet.

4. Man kan også tage til landet og omkostningsfrit protestere mod uretfærdighederne mod palæstinenserne, - prøv at foretag samme manøvre i Tyrkisk kurdistan for kurderne og du vil i heldigste fald opnå samme skæbne som i "Midnight Express"...

De simple fakta er at hvis man virkelig er mod uretfærdighed så burde man vel starte der hvor uretfærdigheden er værst (Tibet, Kina, Tyrkiet, kurdere, Syrien, oprøret) fremfor en konflikt der er i dræbte er marginal.

Stig Rasmussen

Per Torbensen: Så du er altså tilhænger af væbnet NATO indgriben i Syrien, og Mansour er åbenbart enig?

Stig Rasmussen

Et ældre interview med Hamas, men meningen er stadig den samme, ingen anderkendelse af Israel under nogen omstændigheder.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/3639093.stm

Stig Rasmussen

mikael Nielsen : Du glemmer vist lige hvem det var der udløste Libanon krigen....

Stig Rasmussen

Og for lige at understrege det, så ønsker jeg en palæstinensisk stat på 67 grænser med Øst jerusalem som hovedstad, den eneste grund til at dette ikke sker er at palæstinenserne stadig tror at de kan opnå det hele.

mikael Nielsen

stig
en kilde fra 2004 kan bruges til meget, men du kan sikkert finde kilder der bekræfter landgangen på Normandiet hvis det stod til din fordel. her beviser det kun hvor hullet dine argumenter er. desuden er det stadigvæk ikke Syrien vi prøver at diskutere. her er lidt nyere kilder om udviklingen. har skrevet om fredsprocessen s er okay klædt, gider bare ikke diskutere og spilde energi på debatører her. '

mikael Nielsen

anbefaler stærkt Goldstone report 2004 som sidste reference

Stig Rasmussen

mikael Nielsen: Du kommer bare med kilder på at Hamas kan acceptere 67 grænser og vil anderkende Israel som stat.

Stig Rasmussen

On April 1, 2011, Goldstone retracted his claim that it was Israeli government policy to deliberately target citizens, saying "While the investigations published by the Israeli military and recognized in the U.N. committee’s report have established the validity of some incidents that we investigated in cases involving individual soldiers, they also indicate that civilians were not intentionally targeted as a matter of policy."

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Fact_Finding_Mission_on_the_...

Per Torbensen

Stig Rasmussen.
Synes vi skal forholde os til temaet i denne artikel.

Israel-Palæstina konflikten er en gammel konflikt,der kommer ligesom ingen nye ting frem i den .Den udvikler og lever sit eget "stille liv" som altid byggende på erobring-kolonisering-undertrykkelse af den palæstinensiske befolkning på vestbredden.
Hele vestbredden er blevet en stor Sweizer ost,hvor hullerne er de religiøse-facistoide bosættelser,støttet af den israelske stat.

Al krig ødelægger og radikaliserer det menneskelige sind,hvilket Israel og Vestbredden er eksemplet på.
Så-ja ,en militær intervention med FN-Nato og andre
vil kun gøre en forskel.

Israel er tvunget på længere sigt til at anerkende visse grænser fra 1967 hvis de vil overleve som stat.
Konflikten ødelægger og perverterer også den israelse befolkning,det er tydeligt for enhver der rejser i landet og har kommet der jævnligt igennem de siste 30 år.

Kun en fredelig udvikling,med udviling for begge parter kan sikre en fred-derfor skal Israel forlade
Vestbredden lo før des bedre.

Instrumenterne er til stede til at løse denne konflikt.

Glem så debatformen og hvad så med-og hvad så med.

I den virkelige verden ville Danmark selvfølgelig straks rejse et karv om erstatning fra den pågældende stat, men ikke i det zionistiske wonderland.

Sider