Læsetid: 4 min.

Syriens borgerkrig kæmpes i Libanon

Golf-monarkier har mobiliseret Libanons militante sunnitter mod det syriske regime, der har ført til kampe mellem jihadister og libanesisk militær med otte dræbte
Tripoli er center for Libanons mest konservative islamister og er nu præget af demonstrationer mod Syriens Bashar al-Assads styre.

Tripoli er center for Libanons mest konservative islamister og er nu præget af demonstrationer mod Syriens Bashar al-Assads styre.

19. maj 2012

Efter 15 måneder er den syriske borgerkrig kommet til Libanon. Normalt er det knap og nap en nyhed, når der skydes i Tripoli, Libanons næststørste by, hvor 50.000 libanesiske alawitter fra den syriske præsident Bashar al-Assads shiasekt i Jabal Mohsen-bydelen lever dør om dør med en halv million sunitter. Naboskabet er traditionelt anspændt med regelmæssige sammenstød og forværret det seneste år som følge af krisen i Syrien. Som støttepunkt for Libanons mest konservative islamister er Tripoli præget af demonstrationer mod Bashar al-Assads styre, så da kampe brød ud søndag og fortsatte ugen ud – med ni dræbte og et halvt hundrede sårede – trak man på skuldrene i Beirut 70 km. mod syd: Det var blot, hvad man kunne forvente.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

- Mellemøsten er en stor paintballhal, hvor der skydes med skarpt. Hvorfor forlanger de ikke rigtige paintball-kugler i stedet for? Sagt af en repræsentant for en uddøende race: en miltærnægter, fra et fjernt og fredeligt land.

Dennis Berg

Israel må da også karakteriseres som en vinder. Det må være dejligt for dem, at muslimerne slås mod hinanden, så de ikke slås imod dem.

Søren Tang

Søren Lom:

Sjovt du siger det. Jeg sad i et tog med en Libanesisk forretningsmand for et par uger siden. Han købte alt!