Læsetid: 3 min.

FN: Syriske styrker dræber og sexmisbruger børn

Ny FN-rapport om børn i væbnede konflikter fremhæver en række grumme eksempler på, hvordan det syriske regime torterer og sexmisbruger børn og bruger dem som menneskelige skjolde
Ny FN-rapport om børn i væbnede konflikter fremhæver en række grumme eksempler på, hvordan det syriske regime torterer og sexmisbruger børn og bruger dem som menneskelige skjolde
13. juni 2012

Syriske regeringsstyrker og militser, der er loyale over Assads regime, dræber og mishandler børn seksuelt og bruger dem som menneskelige skjolde. Det hævder FN, samtidig med at konflikten synes at være på vej ind i endnu en opskruet voldsspiral.

Kofi Annan erklærede sig i går »dybt bekymret« over den seneste optrapning af kampene i Syrien, idet han henviste til de seneste dages artilleribeskydning af oppositionens højborge i den centrale Homs-provins samt til meldinger om mortér-, helikopter- og tankangreb i byen Haffa og de omkringliggende landsbyer i Latakia-provinsen på Middelhavskysten. Ifølge talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium Victoria Nuland kan regimet være i færd med at »organisere endnu en massakre« i Latakia, som FN’s observatører hindres i at få adgang til.

FN-generalsekretær Ban Ki-moons netop udgivne årsrapport om børn i væbnede konflikter i 2011 inddrager for første gang også de syriske regeringsstyrker og deres allierede shabiha-militser i en liste over de 52 af verdens regeringer og væbnede grupper, der rekrutterer, dræber eller begår seksuelle overgreb mod børn under væbnede konflikter.

»I næsten alle registrerede tilfælde var børn blandt ofrene for militære operationer gennemført af regeringsstyrker, herunder af de syriske væbnede styrker, efterretningstjeneste-styrker og shabiha-militser under deres igangværende konflikt med oppositionen, herunder med Den Frie Syriske hær,« fastslår rapporten.

Slået og pisket

Rapporten citerer et vidne til et angreb på landsbyen Ayn l’Arouz i Idlib-provinsen den 9. marts 2012, hvor flere dusin drenge og piger i alderen mellem otte og 13 år blev tvunget ud af deres hjem og »brugt af soldater og militsmedlemmer som menneskelige skjolde, idet de blev placeret foran vinduerne af busser, der transporterede militært personel ind for at deltage i et angreb på landsbyen«. FN hævder, at man har indsamlet dusinvis af øjenvidneberetninger fra børn helt ned til 14 år, som blev torteret under tilbageholdelsen, samt fra tidligere medlemmer af det syriske militær, der blev tvunget til at overvære eller gennemføre torturhandlinger, hedder det i rapporten.

De fleste af de børn, som blev ofre for tortur, blev angiveligt slået, fik bind for øjnene og tvunget til at indtage belastende stillinger, pisket med tunge elektriske kabler, brændemærket med tændte cigaretter og i mindst ét tilfælde udsat for elektrisk stød på kønsdelene, beretter rapporten. Et vidne rapporterer at have set en cirka 15-årig dreng blive tævet ihjel som følge af gentagne slag.

FN’s særlige repræsentant for børn og væbnede konflikter, Radhika Coomaraswamy, siger til BBC:

»Vi er virkelig chokerede. Drab og lemlæstelse af børn i krydsild mellem stridende parter er noget, vi støder på i mange konflikter, men denne tortur af tilbageholdte børn, nogle af dem helt ned til 10 år gamle, er noget helt ekstraordinært, som vi ikke har set andre steder.«

Hun kritiserer også oprørernes Det Frie Syriens Hær for at bringe børn i fare ved at placere dem ved frontlinjen, dog hovedsageligt for at varetage medicinske og eller praktiske tjenester.

Beskudt med granater

Også i går blev der meldt om fortsatte blodsudgydelser. De Lokale Koordinationskomiteer, en oppositionel aktivistgruppe, rapporterede, at 11 mennesker blev dræbt, da regeringstropper beskød en protestaktion i den østlige Deir Ezzor-provins ved grænsen til Irak med granater, efter at over 100 mennesker blev dræbt sammesteds i mandags. Det britisk-baserede Syrian Observatory of Human Rights satte mandag dødstallet til 82, heraf blev hovedparten dræbt under sammenstød mellem regerings- og oprørsstyrker i provinserne Homs, Idlib og Latakia. Syriske aktivister siger, at mindst 13.000 mennesker er blevet dræbt, siden opstanden begyndte i marts 2011. Begrænsninger i adgangen til udenlandske medier gør dødstallet umuligt at verificere.

USA og Storbritannien vil fortsat ikke udelukke en eventuel militær intervention, men synes modvillige til at lade sig trække ind i endnu en konflikt i en situation, hvor de forsøger at trække tropperne ud af Irak og Afghanistan. Rusland og Kina har hele tiden advaret mod udenlandsk indblanding og har allerede nedlagt veto mod to FN-resolutioner, der truer Assads regime med skærpede sanktioner.

 

© The Guardian og Information Oversat af Niels Ivar Larsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Else Damsgaard

Syns det er frygtelige beretninger der kommer fra Syrien. Det ville være dejligt, hvis Rusland og Kina kunne smides ud af FN, så der kunne findes en løsning. Eller er det det verdenssamfundet ikke ønsker, fordi Syrien som land ikke har noget der har betydning for Vesten

Carsten Hansen

Om historierne er sande vides ikke.

At der sker grusomheder i krig/borgerkrig ved vi.
Så udelukke eller tro på, kan vi ikke 100 %.

Tjaaa.. Om Rusland og Kina stemmer ja eller nej, så har ingen regeringsledere lyst til at gå ind i Syrien.

De arabiske lande har nok at se til i baghaven, Europa er ved at komme sig over rent faktisk at have deltaget aktivt i noget (Libyen), og Obama holder sig langt væk fra alle konflikter, i hvert fald til han er genvalgt.

Men at vi skal have fjernet veto-retten i FN, det kan der vist ikke herske tvivl om..

odd bjertnes

jøder spiser små børn når propagandaen ruller, men det er nu sunni'erne i Syrien der er efter de 'fremmede', - hvordan det så ellers passer ind i den syriske virkelighed - og om det lige denne gang er Pia Kjærsgaards skyld, det er lidt usikkert endnu.

FN's rapport er fra Syrien næsten udelukkende bygget på vidneudsagn fra flygtningelejre i nabolandene og dermed af naturlig årsag med en stærk bias.
Dette er i modsætning til andre af rapportens nævnte lande hvor det er indsatte 'taskforces' i selve landene. For eksempel nabolandet Israel hvor der rapporteres om dokumenterede 20 dræbte og 448 sårede børn.

Haroon Siddique glemmer i øvrigt et afsnit i rapporten:

'The United Nations has received some credible allegations of recruitment and use of children by armed opposition...'

- hvilket ikke syntes uvæsentligt, da rapporten i den lignende R2P konflikt i Libyen nævner utallige beretninger om primært oprørenes brug af børn, udover ofrene for parternes kampe og NATO's bombardement.

I en borgerkrig hvor oprørene kæmper fra bycentre og regeringstropperne fra kaserner i udkanten af disse, kan man spørge om rimeligheden af det moralske parameter 'at bruge civile, kvinder og børn som menneskeskjold' og hvis rimeligt; hvem det er der gemmer sig hvor.
Dette moralske parameter syntes brugt oppertunistiskt i alle verdens konflikter alt efter bias, bare tænk på rapporter fra Afghanistan og Irak.

Stig Rasmussen

Per Danbo: et selvmål af kaliber, så kan Syrien jo bare som Israel tillade at der er taskforces i landet, hvorfor tror du ikke dette er sket så??

indtil videre har Syrien forsøgt at slå alle udenlandske øjenvidner ihjel i landet inkl journalister.
Dine argumenter om oprørere i byer er de samme som Israel brugte under Libanon og gaza krigen, underligt nok vakte de ikke sympati herinde...

Karsten Olesen

Den syriske hær er den nationale hær, og består væsentligst af værnepligtige, hvoraf den overvejende del er sunni-muslimer.

Den er ikke en bestemt sekts hær.

Talen om "Bashars tropper" er altså et propagandistisk udtryk i munden på en forbudt gruppering, der skal give indtryk at det er oprørerne der repræsenterer almenheden, selv om de kun har støtte i enkelte lokalområder.

I hovedparten af landet fungerer politi og myndigheder stadigvæk.

Oprørerne optræder som om de er forsamlinger, der er beskyttet af loven, selv om de er selvbestaltede militsgrupper der i mange tilfælde har begået grusomheder mod den lokale befolkning.

Syrien er en sekulær stat ifølge sin forfatning, hvilket rebellerne - koncentreret om det Muslimske Broderskab - modsætter sig.

Det Muslimske Broderskab er forbudt siden 1980 pga. terror, og er en ulovlig gruppe på linie med IRA eller ETA.

De går ind for at gribe magten med vold, på samme måde som de russiske nihilister, og dræber politifolk, soldater og offentligt ansatte, ødelægger politistationer, retsbygninger og skoler.

Undervisningsministeriet rapporterede nyligt, at de havde ødelagt eller brændt 1500 skoler - en strategi svarende til Taliban i Afghanistan.

Denne gruppe understøttes nu med våben og ikke-syriske kæmpere fra udlandet.

De opretter autonome områder, undertiden "islamiske emirater", hvor de driver lynchjustits og dræber folk der ikke følger deres ordrer, med hele massakrer på landsbyer der ikke vil gå over på dere side.

Man får uden tvivl tæv af politiet, for det gør man alle andre steder, og retsvæsenet er sikkert heller ikke noget at prale af.

Men det er næppe noget der sker efter ordre oppefra, og oprørerne optræder langt værre.

De seneste dage har befolkningen protesteret over, at oprørerne har fået for lang line under FN-observationsmissionen.

Se fx. på anna-news:

http://anna-news.info/node/6420

"Hæren beskytter os. Hvis hæren var her, så ville intet af dette være sket. Hæren er vores folk. Jeg ved ikke, hvor mine børn er.

Alle ved, at de får pengene fra Qatar og Saudi-Arabien.

Hvor længe vil alt dette vare ved? Hver gang der er møde i FNs Sikkerhedsråd, sker der en nedslagtning.

Disse bander er hundredvis af gangstere.

Vi opfordrer hæren til at være her. Ingen er mere pålidelig end hæren til at beskytte os."

Oprørerne udruster deres børn med maskingeværer og granatkastere:

http://www.facebook.com/Anti.Terror.Syria#!/photo.php?fbid=4306135202920...

En dræbt fange fremvises:

http://www.youtube.com/watch?v=WVFNk-xDjg0&feature=youtu.be

Nicolai Hansen

@Danbo

Flygtninge er biased? Øh bøh... du har virkelig fundet den dybe tallerken frem for at regne den ud hva?

Robert Kroll

USA og UK m fl kan ikke tillade sig åbent at sige, at de ikke vil gå militært ind - det vil jo blive udlagt som en de afcto støtte til det syriske regime.

Noget andet er så, at der næppe er nogen lande , der ville drømme om at intervenere så længe Kina og Rusland holder med regimet , og i hvert fald russerne leverer våben og ammunition til regeringshæren.

FN er ikke noget værd i denne sag - at man folkeretligt er forpligtet til kun at se på, når et regime slagter sine egne, er den hårde, juridske og umenneskelige fortolkning af FN traktaten m v.

Man skal nok ikke altid tage FN alvorligt - hvis man vil bevare sin gode samvittighed og være et anstændigt menneske.

Stratfor leaks: NATO commandos in illegal special ops in Syria
http://www.rt.com/news/stratfor-syria-secret-wikileaks-989/

--------------------

Syren er overrendt af elitesoldater, agenter og våbenleverendører fra alle stormagter, inklusive de vestlige. Der er tegn på, at oprøret er blomstret op som følge af vestlig støtte.

Istedet for at køre på automatpiloten og tro på vestlig propaganda, burde folk, der skriver indlæg her uddanne sig lidt først.

More to Syria Than Meets the Eye -- Major Power Battle Between Kremlin and US Underway, And the Stakes Are High

http://www.alternet.org/world/151295/more_to_syria_than_meets_the_eye_--...

-----------------

"Without doubt, the US is stepping up pressure on Russia's Black Sea fleet. The US's provocation is taking place against the backdrop of the turmoil in Syria. Russia is stubbornly blocking US attempts to drum up a case for Libya-style intervention in Syria. Moscow understands that a major reason for the US to push for regime change in Syria is to get the Russian naval base in that country wound up.

The Syrian base is the only toehold Russia has in the Mediterranean region. The Black Sea Fleet counts on the Syrian base for sustaining any effective Mediterranean presence by the Russian navy. With the establishment of US military bases in Romania and the appearance of the US warship in the Black Sea region, the arc of encirclement is tightening. It is a cat-and-mouse game, where the US is gaining the upper hand.

Ostensibly, the regime headed by Bashar al-Assad is repressive since almost everyday reports are coming out that more bloodshed has taken place. But the Western reports are completely silent as to the assistance that the Syrian opposition is getting from outside. No one is interested in probing or questioning, for instance, the circumstances in which 120 Syrian security personnel could have been shot and killed in one "incident".

The Western, Saudi, Israeli and Turkish involvement in Syria's unrest is almost crystal clear but that is beyond the zone of discussion when we speak of "Syria on the boil". In short, Russia has lost the information war over Syria. Henceforth, its dilemma will be that it will be seen as being obstructionist and illogical when a laudable democratization process is unfolding in Syria and the "Arab Spring" is straining to make an appearance."

Ud over, at Syrien er en brik i inddæmningen af Rusland, så er Syrien også essentiel for Hizbollah, som truer Israel. Og Hizbollah er meget vigtig for Iran, som kan true Israel, og hermed indirekte USA igennem Hizbollah. Falder Syrien, så har USA altså slået to fluer med et smæk.

-----
Fra ovenstående link:
"First and foremost, a regime change in Syria has become absolutely critical for breaking Israel's regional isolation. The US-Israeli hope is that the back of the Hezbollah can be broken only if the regime of Assad is overthrown in Damascus and the Syrian-Iranian alliance is ended. Again, a regime change in Syria will force the Hamas leadership to vacate Damascus. Hamas chief Khalid Meshaal has been living in Damascus under Assad's protection for several years.

All in all, therefore, any movement on the Israel-Palestine peace process on Israeli terms will be possible only if the US and Israel crack the hard Syrian nut. "

Uli Fahrenberg

Nogen der husker hvordan irakiske soldater lemlæstede og dræbte babyer på sygehusene i Kuweit?

Eller den serbiske hestesko-plan for at fordrive albanerne fra Kosovo?

Nå nej, det er der vist ikke mange der tror på mere.

henrik hansen

Nicolai Hansen, kan du ikke komme med argumenter i stedet for hele tiden at komme med fornærmelser mod andre (jvf dine fordummende kommentarer til Danbo og Karsten Olesen).
Det bliver altså et fordummende niveau, når du uden nogen former for argumentation alene er ude på at genere andre, der argumenterer for deres holdninger!

Carsten Hansen

Det synes at folk vælger de kilder der passer bedst i deres karm, for derefter at stole fast på dem !.

Forholder det sig virkelig sådan ?

Georg Christensen

Så længe "den vestlige verdens" småt begavede, diplomatiske såkaldte ledere, overfor det syriske folk opfører sig,som en flok "idioter", kan jeg, som vesterlænding, med en form for "demokrati forståelse" kun have "HÅN" tilovers overfor mine ledere.

NB: De samme "ord" burde forlængst, have bevinget hele afrika og østen med arabien, midt imellem.

Her er jeg sikker i min "udtalelse", folkene, i både (norden,syden,vesten og østen, vil være med ,som underskriverne, til en ny "pagt " (aftale), hvor "LIVET", respekten overfor, det enkelte "individ", bør aldrig overses.

Niels Jespersen

Det sidste nye om Syrien er en ret detaljeret beskrivelse af et kup i landet - orkestret af vestlige magter - som koordineres med massiv propaganda i TV - også TV i Syrien. Detaljerne er taget fra russisk presse, som er rigtigt godt underrettet takket være den store russiske tilstedeværelse i bl. a. Syrien. Bl. a. vil man påstå at der bruges emiske våben mod oprørerne etc etc for at fremkalde intervention udefra. Planerne skal gennemføres med start om ganske kort tid - måske allerede fredag påstås det.

SE http://www.voltairenet.org/NATO-preparing-va st-disinformation

henrik hansen

@Robert Kroll: "Man skal nok ikke altid tage FN alvorligt - hvis man vil bevare sin gode samvittighed og være et anstændigt menneske."

Det lyder nu mest som 3. verdenskrig, du ønsker...

Niels Jespersen

Artiklen ovenfor er totalt ensidig. Den sidste artiekl om emnet fra eksperten over alle Syrieneksperter Patrick Seale kan man se her.

http://www.agenceglobal.com/index.php?show=article&Tid=2815

Han refererer til bl. .a den yderst seriøse tyske avis

Frankfurter Zeitung som selv har undersøgt bl. a. massakren i Houla. Samt udtalelser fra UNs observatørkorps (UNSMIS, som har mange hundrede folk på stedet) som ikke stemmer med det man læser i vestlig presse. Han omtaler også USAs kovending i forsøget på at løse op for det Mellemøstlige kompleks, hvor Annans politik nu undergraves og forsøget på at nå til enighed med Iran nu er opgivet - Obama satser af indenrigspolitiske grunde på at svække/vælteregimerne i Iran og Syrien for at vinde den kritiske støtte fra Israelvenlige lobbygrupper og zionistisk kontrollerede vestlige medier.

Det skriver Information inette om.

På Syrien siden har man en totalt ensidig gengiveklse af begivenhederne som ikek stemmer med seriøse iagttageres opfattelse. Blandt kilderne man henviser til finder man ikke Patrick Seales(www.patrickseale.com) eller UN Syrien missionens (http://www.un.org/en/peacekeeping/missions/unsmis/) hjemmesider som begge er betydeligt nærmere på at være førstehåndskilder end de propagandaartikler man ser gengivet fra udenlandske aviser eller skrevet af Informations journalister.