Nyhed
Læsetid: 4 min.

’Jeg så en massakre’

En major fra Syriens hær blev et vigtigt vidne til sidste uges massakre i Houla. Grusomhederne, der blev begået af Shabiba-militsen, blev den direkte årsag til, at han nu har sluttet sig til oppositionen
Siden massakren i Houla har der næsten dagligt været artilleribeskydning i byen, og ifølge tidligere major Jihad Raslan tror borgerne, at regimets styrker skyder til måls efter husene på de steder, hvor  fandt sted. ’For at dræbe vidner og tilintetgøre beviser,’ siger han.

Siden massakren i Houla har der næsten dagligt været artilleribeskydning i byen, og ifølge tidligere major Jihad Raslan tror borgerne, at regimets styrker skyder til måls efter husene på de steder, hvor fandt sted. ’For at dræbe vidner og tilintetgøre beviser,’ siger han.

AFP Photo

Udland
4. juni 2012

En højtstående syrisk officer står nu og frem og fortæller, hvordan han hoppede af til fordel for oppositionens styrker efter at være blevet vidne til, at hundredvis af regimetro militsmedlemmer for en uge siden gennemførte den nu berygtede massakre på over 100 civile i byen Houla.

Major Jihad Raslans vidnesbyrd kommer umiddelbart efter, at FN’s særlige udsending til Syrien, Kofi Annan, har advaret om forøget fare for krig i landet: »Truslen om en omfattende krig af foruroligende sekteriske dimensioner vokser dag for dag,« sagde Annan ved lørdagens møde med Den Arabiske Liga.

Lignende advarsler blev fredag fremsat af USA, Storbritannien og FN’s Menneskeretsråd, hvor et overvældende flertal stemte for at fordømme det syriske regime for massemordet i Houla. Drabet på så mange civile, herunder på 49 børn og mindst 20 kvinder, har ført til stadig voksende international vrede mod regimets ledende medlemmer og deres loyale militser, som i vidt omfang bliver anset for at være skyldige i den blodige hændelse. Major Raslan gjorde indtil forrige lørdag tjeneste i Det Syriske Luftvåben som udstationeret i den strategisk vigtige by Tartus. Han var på orlov i Houla, da byen blev beskudt med artilleri umiddelbart efter kl. 13 forrige fredag og derpå invaderet af en civil milits, der går under navnet Shabiba. Samme milits begik kort efter den hidtil værste grusomhed, siden den syriske folkeopstand begyndte.

Officerens udtalelser til The Observer/Information er blandt de vigtigste af de vidnesbyrd, der er fremkommet siden massakren, hvis eftervirkninger synes at forårsage nye uroligheder i Syrien, 16 måneder efter de første regimefjendtlige demonstrationer fandt sted inspireret af Det Arabiske Forårs folkeopstande.

Raslan fortæller, at han befandt sig i sit hus, omkring 300 meter fra åstedet for den første massakre i landsbyen Taldus, da adskillige hundrede mænd, om hvem han vidste, at de var medlemmer af Shabiba, ankom til byen i biler, hærens lastbiler og på motorcykler.

Flere vil desertere

»Flere af dem var skaldede, og mange havde skæg,« siger han. »De råbte: ’Shabiba for evigt – for dine øjne, Assad’. Det var tydeligt, hvem de var,« siger han. »Vi havde hele tiden fået at vide, at bevæbnede grupper dræbte mennesker, og at Det Frie Syriens Hær brændte huse af. De løj for os, for nu så jeg med mine egne øjne, hvad de gjorde.«

Han fortæller, at drabene i hans område stod på i omkring et kvarter. Blodbadet i andre dele af Houla fortsatte imidlertid helt frem til tidligt lørdag morgen, beretter øjenvidner og overlevende.

»De, der blev slået ihjel, er mennesker, jeg kendte,« siger Raslan.

»Jeg kendte børnene rigtig godt. Jeg spiste hos deres familier. Regimet kan ikke lyve om de mennesker, om hvem de var, og hvad der skete dem. Det var en brutal handling – begået af regimet imod mennesker, som tog parti for revolutionen,« siger han.

Raslan siger, at han var udstationeret på en missilbase i Tartus, på god afstand af de daglige grusomheder under Syriens opstand. »Jeg vidste godt, de løj, men jeg havde ikke selv oplevet, hvordan de for frem. Dette var første gang, jeg så det.«

Han siger, at afhopningerne er taget markant til i dagene efter massakren, og han hævder at kende til fem militærfolk, som blev skudt og dræbt, da de forsøgte at flygte fra Houla dagen efter drabene.

»Mange flere vil flygte,« siger han.

»Men det kan de ikke. Alle orlovs- og feriedage er inddraget af mili-tæret. At flygte i denne situation er at udsætte sig for stor fare. Jeg fik kun lov til tage af sted på grund af særlige omstændigheder i min familie.«

En anden afhopper, en premierløjtnant, som gjorde tjeneste i den nærliggende by Homs i sidste weekend, siger, at begivenhederne i Houla har ændret indstillingen hos soldater og officerer, som ikke støtter regimets nedkæmpelse af oppositionen, men hidtil har været for bange til at desertere.

De lavere rækker i det syriske militær består hovedsageligt af sunni-muslimer, som udgør 70 pct. af Syriens befolkning og nu dominerer alle lag af Den Frie Syriske Hær.

De højerestående officerer i det regimeloyale militær er hovedsage-lig rekrutteret fra alawitsekten, som gør brug af en kompromis-løs politistat til at opretholde sit jerngreb om det syriske samfund.

Side om side med regimet

»Der var ingen sunni-soldater i selve Houla (da massakren fandt sted, red.),« siger den tidligere officer. »De var alle sammen alawitter, officerer såvel som menige. (Houla) er et meget sårbart område. Mange fra Shabiba i Syrien kommer herfra. De vil ikke hoppe af herfra.«

Officeren siger, at han jævnligt har set Shabiba-grupper operere side om side med regimestyrker, og at de så ud til at tage imod ordrer fra efterretningsofficerer, især fra Luftvåbenets Efterretningsdirektorat, som har spillet en vigtig rolle i regimets bestræbelser på at knuse opstanden:

»Militæret giver dem våben og yder dem støtte, og de eskorterer dem i kampvogne. Men andre gange opererer de også uafhængigt.«

Der har hidtil ikke været større sprækker i gruppen af Assads militære støtter. De øvre rækker af militæret har støttet oprørsbekæmpelsen, som Damaskus fremstiller som en kamp imod udenlandsk støttede sunni-jihadister, der er opsatte på at vælte regeringen.

»Andre steder længere væk fra Houla er det ikke umuligt, at alawitter kan finde på at hoppe af. De begynder at blive mere bekymrede nu, de begynder at blive bange for, at Bashar (al-Assad) skal gå af og flygte,« siger han og fortsætter:

»Jeg vil forsøge at overtale mine to brødre til at desertere nu. Det er en meget kritisk situation for min familie. Vi er alle er i fare. Fra begyndelsen vidste vi, at de løj. Det var alt sammen løgne. Men min familie er det vigtigste. Vi er nødt til at beskytte hinanden.«

Siden massakren har der næsten dagligt været artilleribeskydning, og Raslan siger, at Houlas borgere tror, at regimets styrker skyder til måls efter husene på de steder, hvor massakrerne fandt sted. »De vil tilintetgøre alle beviser. Og de vil dræbe vidnerne,« siger han.

 

The Observer og InformationOversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nicolai Hansen

Hvornår kommer den første Assad-venlige kommentar, der råber til himmelen om vestlig propaganda?

Niklas Monrad

Det er ligegyldigt hvor mange øjenvidneskildringer vi får præsenteret. De sædvanlige propagandister for Assad regimet og de som i almindelighed ernærer sig mentalt ved konspirationsteorier vil fortsætte med deres kaglen.

Hanne Christensen

Der har ALDRIG været en neutral eller for den skyld Assad-venlig kommentar i den indspiste vestlige presse.
Det er NO GO

Hanne Christensen

Ordet kommentar skal udskiftes med artikel, øjenvidneberetning, osv.

Niklas Monrad

Det skyldes jo nok, at grundlaget for sympati for manden og hans regime, kan ligge på et meget lille sted.

I øvrigt havde Vesten stillet store forhåbninger til Assad som reformator, efter arvede præsidentposen fra sin far og der var både politiske og diplomatiske tilnærmelser til regimet i flere år.

Men når manden nu viser sit sande ansigt, er man nødt til at tage bladet fra munden og kalde et svin for et svin.

»Truslen om en omfattende krig af foruroligende sekteriske dimensioner vokser dag for dag,« siger Annan.

Denne og en lang række andre artikler indeholder en særpræget modsætning mellem billedet af fredelige, ubevæbnede civilister, der nedslagtes af regimet, og billedet af en velbevæbnet oprørshær som er i stand til at begynde 'en omfattende krig'.

Hvem er det mon, der forsyner 'oprørsstyrkerne' med våben ??
Og er hensigten at beskytte uskyldige civile eller at føre en fuld-skala krig mod det syriske styre?

Troels H. Poulsen

"Det er ligegyldigt hvor mange øjenvidneskildringer vi får præsenteret. De sædvanlige propagandister for Assad regimet og de som i almindelighed ernærer sig mentalt ved konspirationsteorier vil fortsætte med deres kaglen." NATO/alQaeda-støtterne fortsætter med deres personlige angreb, fordi de selvfølgelig ved, at det er løgn, alt det, de vestlige medier fodrer os med.
Mht. til øjenvidneskildring kan man blot henvise til sygeplejersken Nayirah.

Troels H. Poulsen

Når Syrien er smadret totalt af NATO og alQaeda, og millioner af mennesker er døde, vil vi selvfølgelig få sandheden at vide om disse "øjenvidneskildringer". Ligesom vi nu ved, at alle øjenvidneskildringer var fabrikerede under de foregående aggresionskrige.

http://www.youtube.com/watch?v=Vu8CCJTJCQk

http://www.youtube.com/watch?v=gd8SdV80AL8

Hanne Christensen

I Libyen førte alle disse "øjenvidneskildringer" til at NATO satte ind.-. og terrorbombede et land i otte måneder, med tusindevis af døde civile Libyere, som man jo "beskyttede"

Og så var der de irakiske masseødelæggelsesvåben og alle de "øjenvidneskildringer" - bl.a fra vor egen Fogh, der jo ikke alene troede men vidste at der var disse våben.

Pudsigt at Fogh er/var NATO generalsekretær i Libyen angrebs scenariet - der jo også startede med en masse "øjenvidneskildringer"

En sygeplejerkeøjenvidneskildring - også en gammel traver.
Aldrig glemmes bør den Kuwaitiske "sygeplejerske" der under "verdenspressens" bevågenhed, skildrede at irakiske soldater smed KUVØSEBØRN ud på gulvet på diverse hospiteser - HUN HAVDE SELV SET DET.
Det er forlængst påvist/bevist er/var en KÆMPELØGN. Men det satte skub i/antændte til krig......

Niels Mosbak

Ja, "sygeplejersken" i Kuwait var datter af den kuwaitiske ambassadør i USA.

Og man kan da håbe at generalsekretær Rasmussen besinder sig denne gang - og lader syrerne selv dele sig efter anskuelser og tage opgøret med arve-præsident Assad, hvis far uden nogen kritik fra omverdenen lod syriske sikkerhedsstyrker slå 30.000 mennesker ihjel i Homs, engang i 1982 var det vist.

Hanne Christensen

Faderen slog 30.000 mennesker ihjel i Homs, skriver du..... . Sønnen har været hvor gammel.... 3 år???

Fogh besinde sig....
I Irak er der ved Foghs "hjælp" dræbt nær ved 1. million mennesker i 2. Irakkrig.... og i Libyen....

Niels Mosbak

Hanne Christensen

Bashar Al-Assad er født i 1965, trods et ungdommeligt udseende.

Men, jeg huskede forkert - det var mellem 10.000 og 20.000 i Hama der blev slagtet af Hafes Al-Assad - men årstallet var 1982 hvor Bashars onkel Rifaat' lod sine specialstyrker undertrykke oprørere i Hama.

Jeg kan i den anledning anbefale Robert Fisk's artikler om Syrien i The Independent - der er både baggrund og analyse, også om betydningen for naboerne i regionen.

En direkte dekonstrution af Guardians artikel:
"MEDIA DISINFORMATION: West Desperately Attempts to Spin Syrian Crisis"
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31212

En artikel som ville være en ærværdig modvægt til krigspropagandaen at bringe for Information:
"The Houla Hoaxsters by Justin Raimondo -- Antiwar.com"
http://original.antiwar.com/justin/2012/06/03/the-houla-hoaxsters/

En diskussion af Guardians artikel, hvor det noteres at mange kommentatorer på Guardians forum 'ikke tror på' The Guardian.
"M of A - The Guardian Readers Don't Feel Well Served"
http://www.moonofalabama.org/2012/06/the-guardian-readers-dont-feel-well...

Interview med Lizzie Phelan som i mine øjne er den journalist, der burde være forbilledet for journalister, der beskæftiger sig med dette emne:
"Lizzie Phelan: "War on Syria is a War on the Sovereignty of All States" - YouTube"
http://www.youtube.com/watch?v=eyuy2YUoD7U&feature=share

Interview med Robert Fisk, som serverer den mere mainstream-spiselige ret.
"The war in "Syria" will be long and bloody: "Robert Fisk" interview - YouTube"
http://www.youtube.com/watch?v=DSok1Q0y76Y

NATO har en lang historie af at fabrikere løgnehistorier, som påskud for at angribe geostrategiske mål, og en lang og blodig historie af at efterlade disse lande man har 'hjulpet' pulveriserede og kaotiske.
At man stadig kan få sig selv til at tillægge NATO-imperiets historier og erklærede godhjertede intentioner nogen form for troværdighed er mig en gåde.
Ligeledes hvordan man kan mene at det er den mindst ringe behandling af emnet, ubalanceret at kolportere åbenlys krigspropaganda.

Robert Ørsted-Jensen

Hvor skal jeg sende et par håndører, jeg giver gerne en skæv til våben til modstandere af Assad og andre facister.

Sabine Behrmann

Det var nu Bashars onkel, Rifaat Al Assad, der var slagteren fra Hama - han lever i bedste velgående i et lækkert hus i London.

Man kan godt væmmes ved ham og ved dem, der giver folk som ham husly.

Ebbe Lauridsen

Hvor langt er 300 meter?
The Guardians øjenvidne har nogle usædvanlige gode øjne og øren. Han befandt sig 300 meter fra stedet, hvor massakren blev udført. Hvor lang er 300 meter egentlig? Det er for det første uden for hørevidde. Det er umuligt på den afstand at høre, som vidnet har forklaret, at voldsudøverne råbte "Shabiha forever, for your eyes, Assad."
Og på den afstand er det også umuligt at afgøre om en person tilhører den ene eller anden milits. For at illustrere afstanden så svarer 300 meter cirka til tre fodboldbaner på langs og enhver, der har siddet på de billige pladser ved, hvor langt der er bare til den anden ende af én fodboldbane.

Fy Information! Må vi bede om bare lidt journalistisk hæderlighed

Ebbe Lauridsen

Når du hører, ser eller læser om Syrien, så check lige denne video med en utrolig åbenhjertig tale af general, Wesley Clark.

Ifølge ham begyndte det hele med den store plan udarbejdet af "Project for a New American Century".

USA skulle udnytte Sovjetunionens fravær på verdens-scenen til at rense ud i de gamle sovjet-støtter i Mellemøsten: Irak, Iran, Syrien.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TY2DKzastu8

Hanne Christensen

Niels Mosbak - jeg er tryg ved Jacob Hedes og andres visionære kommentarer.
Og Irak havde masseødelæggelsesvåben.....

Karsten Olesen

En af deltagerne i angrebet, som "hang ud" hos rebellerne, har overgivet sig til myndighederne og givet følgende vidneforklaring (bragt i syrisk TV lørdag)

http://www.youtube.com/watch?v=68TjaXP84wM&sns=fb

“Two or three days before the massacre, there was talk about the fact, that the terrorists are preparing themselves for something.

I was constantly with these bands there and really learned everything about every step, what is happening, I always was with them.

On Friday, after the prayers, a unit of the fighters gathered in the northern district of the village, which is located beyond the checkpoint, next to the place with the clock.

Larger units of rebels gathered on the Tripoli road that leads to water storage, more (units) also in the district Al-Nasiriyah, on the Satto-road and on the road that leads to the confectionery factory.

The northern units opened fire to distract the attention of the military post (checkpoint) on the place with the clock. I was with a unit on the Tripoli road, which operated in conjunction with other units.

This was the Salafi unit of Khaled Abdul Wakhed, the unity of Abdul Malek, the unit under Saleh Nidal Bakki, even more under the command of Haysam Al-Hassan, as well as units from Ikrim Akrab, Kafr Laha and also a unit of the valley in Dahab.

Besides these (units), there were still a large amount of armed strangers.

These units opened fire on the building of the military intelligence. The bullets hit the building, but also neighboring houses.

One of the armed rebels fired from a bazooka, but missed the target.

He has hit the house next door, killing two members of the family Al-Zegahi, which, as it is said, just have been sitting down and peacefully drunk tea.

Most of the victims of the massacre were families who were loyal to the government, and the family of a secretary of the Syrian Parliament.

The families were wealthy, but the bandits assumed them as traitors, because these families have never supported the armed rebels through donations.

They were mainly killed from the unit of the Al-Hassan clan – these are people from a large family who are in our area since long time and also known as common bandits.

Next to the house of the family Al-Said Okba, there is a house of Al-Bakkur family. What do you think, why the first family was assassinated and why the

second one was no hair curved by anybody? (First killed, second alive) In the neighborhood of the victims lived many people. Why was none of them molested?

Because it was a target-oriented action.

This is the place with the clock in Taldou [in the video at 2:09 - apxwn]. To the right is the road that leads to the tower.

To the north, there is the road towards Qasr, at the left, the road goes to Kafr Laha.

The house on the northern corner of the square belongs to the family Abbara. Further back, there is the building of the local department of the Baath Party.

On the top of this building there was an observation post of the security forces, whose position was secured by sandbags.

Farther north, about 50 meters behind the Baath building, there is the Al-Nouri-bridge.

And here is the street, where the units of the bandits have gathered at the day of the massacre, and from there they took the checkpoints at the place with the clock under fire, to distract the attention of the soldiers from the assault, which should happen from the east.

The main road from Al-Hula [Taldou - apxwn] runs from south to north. Here you can see the corner of Satto Street, where the unit of the Al-Hassan clan has gathered. Further south there is a left turn; this road leads to the water tank. Further south down the main street, we see an arch over the entrance to the city.

The Department of Military Intelligence was located just north of this arch, on the left side of the main road, and also on the roof of this building there was an observation post. Had the security forces opened fire towards the north, they would have hit (injured) their own comrades.

On the right side of the main road, in the south of the archway, there is the home of the family Okba Al-Said (which was wiped out as the first family by the bandits).

The second family, who was killed by the bandits, lived in the northwest. Even there, the family Abdul Rasak has a house, and this family has become a victim of the bandits.

So what is all this talk about the Schabiha or the army, which would have been between these two points, in a region, which was entirely controlled by the rebels.

Another fact is that these families were completely murdered, including the children, while in the immediate vicinity; there are many other families with children. Why were some killed, and the others had no problems?

Very close to the house of the family of Al-Okba, the family of Al-Bakkur has a house, the brother of the family head is one of the most influential bandit chief in the region. Why did nothing happen to the family of Al-Hassan, where many family members belong to the bandits?

Why do you think, were the families of Al-Said and Abdul Rasak completely murdered, while their respective neighbors – Al-Hassan and Al-Bakkur – have remained completely untouched?

They moved targeted to the house of the family Al-Rasak, penetrated, and then they killed all there, afterwards they moved on.”

Der kommer i øvrigt løbende rapporter på:

http://www.anna-news.info/

Troels H. Poulsen

@ Robert O. Jensen Efter straffelovens § 114 a straffes med fængsel indtil 10 år den, som
1) direkte eller indirekte yder økonomisk støtte til,
2) direkte eller indirekte tilvejebringer eller indsamler midler til eller
3) direkte eller indirekte stiller penge, andre formuegoder eller finansielle eller andre lignende ydelser til rådighed for en person, en gruppe eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå terrorhandlinger omfattet af § 114.

Robert Ørsted-Jensen

Jep Troels, men nu er der jo som bekendt ikke tale om terror men væbnet kamp mod samme.

Robert, definér terror for os.

Robert Ørsted-Jensen

Terrrister er folk der bekæmper et demokratisk valgt regime - når man bekæmper et diktatur er man frihedskæmper:)

Troels H. Poulsen

Robert O. Jensen. Bortset fra at det er noget vås, du skriver, så har Syrien altså en demokratisk valgt regering. Efter din definition har man lov til at dræbe mennesker, der ikke lever i et demokrati. F.eks. sprænger uigurske separatister busser med sagesløse i luften i Kina, men de mennesker har jo efter din definition ikke ret til at leve, fordi de lever i et diktatur. Jeg vil nu heller ikke kalde USA for et demokrati. Der er kun to partier, og kun folk med penge kan blive præsident. Er det så i orden at slå amerikanere ihjel?

Robert Ørsted-Jensen

Nej Troels der er ikke tale om et demokratisk valgt regime, Reel opposition og demonstrationer mod styret er ikke tilladt. Styret er ifl AI en af de værste menneskerettigheds krænkere .i verden, Styret har et nærmest feudalt arvefølger men tillader hvad må betegnes som afdelinger af dete eneste rigtige parti at optræde som om der var tale om en slags pluralisme. Det er et despoti og bør bekæmpes som sådan, om fornødent med våben i hænderne, og fornødent er det og har været det længe!..

Robert Ørsted-Jensen

Assat havde muligheden for at indføre demokrati, men han forpassede den og følger nu istedet i sin fars fodspor med massiv terror over for enhver ansats til reel opposition. Styret er en form for nationalsocialisme

Hanne Christensen

Houla massakren skulle være et BENGHAZI stunt. således at vestligt militær kunne indsættess og starte deres sædvanlige myrderier....

Otte måneders bombardement i Libyen 1 million dræbte i Irak.

Usa er en dræbermaskine - de værster bæster verden har oplevet nogensinde.

Carsten Hansen

Et diktatorisk regime kan aldrig være legitimt.
Der er absolut ingen grund til at støtte diktaturer.

Om man skal støtte et oprør, afhænger af om oprørerne vil indføre et nyt diktatur, når det gamle er faldet .

I Syrien, og andre lande i regionen, er udsigterne til ægte demoktai nok minimale.

Arash Shariar

For en god sags skyld lad mig skrive det således, jeg er nok mere dansk end du nogensinde kunne drømme om at blive... Til grin hvordan en selvfortabt taber skal sætte min nationalitet under spørgsmål.

Dette er i sig selv skræmmende hvordan du formå at leve i samfundet med det lidt viden du besidder, ikke kun om dig selv, men om din tilværelse. At du så skulle have en forståelse for hvad der sker i Mellemøsten, er derfor tragikomisk.

Lad mig skrive det klart at det er personer som dig man udnytter til at starte krige og drab på uskyldige. For jo dummere man er, dvs jo mindre viden man har, jo lettere er det at bilde falsum ind.

Robert har en lang ude definition af hvornår noget er terror og ikke terror. Han argumentere for at drab på civile er legitimt så længe de lever i elendighed og intentionen, i hans tanker, er "nobelt".

Problemet er lidt at i åbenbart har så lidt historisk indblik at i ikke forstår at verden gennem diverse andre berygtede diktatorer allerede har eksperimenteret med en sådan tanke som den Robert fremstiller.

Her taler vi om at fordi disse diktatorer mente at deres tanker og intentioner var noble, noget hele verden selv den dag i dag må give dem, at tankerne og intentionerne var noble, så så de ingen problemer i at dræbe civile for at opnå deres utopiske tanker.

Ja Pol Pot ville jo kun det bedste for sine borgere, Stalin og Lenin ønskede jo velstand og i deres tanker rigtig demokrati og medbestemmelse for folket... Uhh amerikanerne ønsker jo demokrati for Afghanerne for irakerne, i mellemtiden er der nogle civile der må lade livet for at opnå dette ik??

DETTE ER EN SYG SYG TANKE!!! Man skal være ualmindelig dum og amoralsk at have en sådan tanke!! Men åbenbart for at legitimere vores drab på civile ude i verden, bliver man nødt til at bilde idioter ind at intentionerne er alt hvad det handler om. Intentionerne der dømmer folk om de er kriminelle eller ej.

Kære Maya DERFOR ser du en anden debattør huske Robert på vores lovgivning § 114. At det er dine handlinger der har konsekvenser her i livet, ikke dine intentioner!!

Maya Nielsen

Så vidt jeg er orienteret har vesten utrætteligt opfordret Assad til at indføre ægte demokratiske valg, Og han har med opbakning af både Iran og Rusland kunnet undlade at gøre noget som helt reelt set i den retning. HVORFOR. Opfordrer Rusland og Iran ikke på samme måde til et system hvor flere partier end Assadvenlige partier kan stille op ! .? Kan det tænkes at disse to lande reelt ikke bakker op om frie demokratiske valg ?
Forøvrigt kunne Niels Bohr ikke stave heller, man er ikke ubegavet Ashar alene fordi man ikke kan stave... Du kan selv være en lill gris ! Mere er du nu heller ikke ;-)

Troels H. Poulsen

@Maya"har vesten utrætteligt opfordret Assad "
Det siger jo alt. Hvilken ret har Vesten til at blande sig i andre landes forhold?

Troels H. Poulsen

@Maya. Jeg mener ikke selv, vi har noget særlig godt demokrati i Danmark. Det ville forudsætte en oplyst befolkning. Men når befolkningen systematisk fordummes og misinformeres af medierne, er det som så med demokratiet. Politikeren Claus Hjort har jo hyldet denne udvikling i medierne, hvor folkeoplysning er bandlyst. At selv et program som DR Update må stoppe, fordi det er for uddybende for folk, og vige pladsen for endnu mere underholdning, viser med al tydelighed, at vores demokrati bygger på at der skal være en sløvet og fordummet befolkning. På trods af alt det, vil jeg betakke mig for , at en fremmed magt truer os til at ændre vores system.

Maya Nielsen

her er vi uenige,jeg mener at menneskerettigheder og at kunne påvirke sit land igennem demokrati er en krav alle mennesker har ret til og at enhver diktator bør væltes,og netop ikke bakkes op i den fortsatte diktatoriske linie.
Den optimale vej er naturligtvis at presse diktatoren til selv at indføre demokrati,før det eskalerer i et ukontrolleret blodbad,men det punkt har Assad forpasset ...der er ingen vej tilbage trist,jeg mener han bør hoppe af.....

Troels H. Poulsen

@Maya" før det eskalerer i et ukontrolleret blodbad,men det punkt har Assad forpasset"
Hvem bestemmer, at det punkt har Assad forpasset??? Hillary Clinton? Obama? Fogh? Og hvorfor skal befolkningen straffes med et "ukontrolleret blodbad", fordi de ikke lever i et vestligt demokrati.

Robert Ørsted-Jensen

Andre lande har ikke bare en ret, de har en forpligtigelse til at bekæmpe overgreb mod menneskerettigehederne i andre lande, ligesom de har en forpligtigelse til ikke selv at begår sådanne ovbergreb.

Vi har også, i mine øjne, en moralsk forpligtigelse til at støtte frihedskamp mod udemokratisk depoti i andre lande.

Arash Shariar

Robert O Jensen

Er du så klar til konsekvenserne af dine tanker? Altså at der sidder en anden stat ude i verden der mener at du lever i en despoti og for at få dig ud af denne helvede du så lever i vælger at bombe DK?

Er du klar til en sådan konsekvens?

Troels H. Poulsen

Hverken Maya eller Robert svarer på spørgsmålene, hvem der bestemmer, hvornår et land er klar til at blive bombet til demokrati, hvilke lande, der skal bombes til demokrati, hvor længe en tidsfrist et land har for selv at ændre sit system til et acceptabelt styre for Vesten, før det skal bombes. F.eks. skal Rusland og Kina bombes og i så fald hvornår? Hvad med bystaten Singapore, hvor premierministerposten går i arv og People's Action Party sidder tungt på magten. Ville Singapore ikke være et oplagt mål for bombardementer i betragting af landets størrelse? Sejren for NATO ville nok være i hus indenfor få dag med nul tab for NATO.

Robert Ørsted-Jensen

Nej Arash jeg støtter ikke Assad styrkernes drap på civile - det overlader jeg til andre.

Der er utvivlsomt folk der ønsker at erstatte Assads despori med bare et andet desporti, men det arbiske forår har endnu kun ført øget frihed og mere demokrati med sig, at påstå noget andet er vrøvl. At påstå at der ikke er problemer ville også være vrøvl.

Men ved du at det tog næsten 80 år at skabe demokrati i Danmark? Ved du at det tog flere krige og millioner af døde i Tyskland? Ved du hvor mange tusinder af liv det kostede at indføre demokrti i England? I FRankrig. I Østrig etc etc?

Synes du man burde have opgivet da det ikke lykkedes efter det første år?

Troels H. Poulsen

Det er også bemærkelsesværdigt, at man åbenbart giver en af Vesten indsat marionetregering en tidsfrist på små 100 år for at indføre demokrati, når landets uafhængige regeringer har "forpasset" overgangen til demokrati på et uspecificeret tidspunkt.
Se artiklen "Det kommer til at tage en generation" i Information.

Maya Nielsen

Ja hvem bestemmer mon det ? Mon ikke det er FN der burde gøre det.
Men FN består jo også af diktatorer og pseudodemokratier og kapistalistiske folkediktaturer så som Kina og Rusland... Og mange andre...

Kina og Rusland som ikke er fuldgyldige demokratier desværre sidder som en stor klat ørevoks og forhindrer ægte lydhørhed for kampen for glabal humanisme , menneskerettigheder, ytringsfrihed og demokrati for ethvert menneske på planeten...
Men det får nu ikke mig til at opgive mine idealer, og når verdenssamfundet viser sig gumpetung og uhandledygtigt i fællesskab, så er der vel ingen andre end en gruppe af de demokratiske land der kan gå ind og stoppe blodbad hvis det bliver aktuelt, men som det er nu ser det ikke ud til at . være det, der kommer til at ske

Robert Ørsted-Jensen

Jo befolkningen bestemmer Troels - det er det Syriens befolkning gør lige for tiden og det i tiltagende antal.

Troels H. Poulsen

Robert :"Men ved du at det tog næsten 80 år at skabe demokrati i Danmark? " Hvilket land var det nu, der bombede Danmark til demokrati?

Troels H. Poulsen

Robert: "Jo befolkningen bestemmer Troels - det er det Syriens befolkning gør lige for tiden og det i tiltagende antal." Burde man så ikke lade befolkningerne selv om at styrte regeringen. Hvis det ikke kan klares uden at ødelægge landet med massive bombardementer fra NATO, er det netop ikke en revolution, men et med vold indsat marionetstyre. Det er det, vi ser nu i Libyen.

Maya Nielsen

I hvert fald var det ydre magter der hjalp os af med Hitlers diktatur i Danmark, og det selv om vores egen regering var totalt nosseløse 8 den retning... Tak fordi de ikke ventede på Hitlers tilladelse eller andre diktatoriske fjolsers... Nogle gange er det godt at have en ven i nødden !

Troels H. Poulsen

Maya: "Men det får nu ikke mig til at opgive mine idealer" Idealer er ikke et ubetinget gode. Nazisterne havde også idealer. Idealer hos en befolkningsgruppe kan koste livet for en anden befolkningsgruppe. Der kan næppe være tvivl om, at en "revolution" i Syrien gennemtvunget af NATO vil koste livet for minoriteterne. Ligesom "revolutionen" i Libyen kostede negrene livet.

Robert Ørsted-Jensen

Der er ingen der bomber Syrien til demokrati!

Robert Ørsted-Jensen

Men ikke mindst Britiske bomber og våbenstøtte reddede vorees demokrti Troels, og ameriaksk hjælp fik vores og endog Tysklands økonomi på fode.

Du ved Tyskland faldt jo som offer for bomber og den der berømte amerikanske imperialisme og har lidt frygteligt under den i mange år. Det gælder forresten også mange andre lande som du ved - Sydkorea, Filipinerne, og Japan f.eks..

Robert Ørsted-Jensen

Jeg er i det hele taget til venstre for SF og ikke nogen ukritisk tilhænger af USA - men jeg er heller ikke så fjoget at jeg ville sluge hverken Assads eller Saddam propaganda rådt sådan som du Arash og din ven Hanne ovenfor. Fjender af USA er ikke automatisk mine venner - ligesom venner af USA heller ikke automatisk er mine fjender.

Arash Shariar

Robert O Jensen

Hvorfor? Fordi Saddam ikke var en diktator? Fordi han ikke var en despot? Du har ved flere lejligheder givet udtryk for dette, citat:

"Terrorister er folk der bekæmper et demokratisk valgt regime - når man bekæmper et diktatur er man frihedskæmper:)"

Derudover bemærker jeg at du faktisk ikke modsiger at du synes 500 tusinde syriske børns liv er det værd at få Assad af magten...

Robert Ørsted-Jensen

Nej Saddam var en af de værste despoter i området - men jeg vil ikke debattere Irak, det kan vi gøre et andet sted.

Sider