Læsetid: 2 min.

Tænketank: Mere ambitiøs vækstpakke giver 1,2 mio. job

Havde de europæiske topledere aftalt en mere ambitiøs vækstpakke, ville det have skaffet ca. 1,2 millioner job til de mere end 24 millioner arbejdsløse europæere, viser en ny analyse. Europaminister glæder sig dog over første skridt
30. juni 2012

Selv om de europæiske ledere i går blev enige om en vækstplan til omkring 900 mia. euro over de kommende år, er det muligt at lave en mere ambitiøs vækstpakke, som i løbet af halvandet år vil kunne skabe omkring 1,2 millioner job.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udarbejdet i samarbejde med professor Stephany Griffith-Jones, Columbia University, og Matthias Kollatz-Ahnen, tidligere vicepræsident for den Europæiske Investeringsbank (EIB)

»De økonomiske problemer i Europa er meget alvorlige. Især den høje arbejdsløshed og hurtige stigning i den offentlige gæld er bekymrende. Derfor er det vigtigt, at lederne nu signalerer et skifte væk fra sparedagsordenen til vækst. Det vil skabe job, og det har Europa brug for,« siger Stephany Griffith-Jones.

Ifølge de seneste opgørelser over arbejdsløsheden i Europa står mere end 24 millioner europæere uden arbejde. Af dem er godt 10 millioner europæere langtidsledige. Det vil sige, at de ikke har været på arbejdsmarkedet i over et år. Særligt de sydeuropæiske lande er ramt af arbejdsløshed, og de kæmper samtidig med store underskud og gæld på de offentlige budgetter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu