Nyhed
Læsetid: 2 min.

OL skal trække investorer til Storbritannien

Den britiske regering forsøger med en række erhvervstopmøder i løbet af de næste uger at bruge De Olympiske Lege som anledning til at øge samhandlen med fremstormende økonomier som Kina og Brasilien
Udland
27. juli 2012

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har indkaldt til i alt 17 topmøder i London i løbet af den næste måned, hvor regeringen vil forsøge at udnytte snesevis af regerings- og statslederes tilstedeværelse i byen i ved De Olympiske Lege til at skaffe mindst en milliard pund i udenlandske investeringer.

Ledende ministre er blevet forhindret i at tage tidligt på sommerferie, da regeringen forsøger at sikre, at Storbritannien bliver ordentligt repræsenteret på topmøderne, som er opdelt i forskellige verdensdele og industrisektorer.

Et af højdepunkterne i løbet af en måneds intenst diplomati var, da den britiske regering i denne uge var vært for Global Investment-konferencen i Lancaster House, som udgør det britiske erhvervslivs ambassade under OL. 200 ministre og erhvervsledere fra hele verden deltog.

Nick Baird, som er administrerende direktør for det statslige handelsorgan UK Trade and Investment, der arrangerede topmødet, siger, at han har store forhåbninger:

»Vi organiserer 17 topmøder med næsten 4.000 gæster fra erhvervslivet, så vi håber at lave forretninger for en milliard pund,« tweeter Nick Baird.

Regeringsledelsen i Downing Street 10 har afkræftet forlydender om, at man håber på at tiltrække investeringer for helt op til fire milliarder pund.

En anledning

Investeringstopmødet fandt sted, samme dag som premierminister David Cameron fik besøg af Mitt Romney i Downing Street. Republikanernes præsidentkandidat ved det amerikanske valg i november er i London til åbningsceremonien ved OL som start på en turné, der også bringer ham til Polen og Israel.

Det første af de 17 topmøder i London er helliget ét land – Kina – og finder sted i Lancaster House i dag få timer inden OL’s officielle åbningsceremoni.

Den 11. august er der afsat tid til et topmøde med Brasilien, men landets præsident, Dilma Rousseff, blev allerede den 25. juli budt velkommen hos Cameron.

Den officielle begrundelse for topmøderne med Kina og Brasilien er, at disse to lande er de tidligere og kommende værter for OL. Men briterne ved udmærket, at Kina og Brasilien som de førende blandt de såkaldte BRIK-lande udgør vigtige nye markeder for Storbritannien.

De øvrige topmøder vil handle om områder som kreative serviceerhverv, uddannelse, energi og infrastruktur, teknik og rumfart. Det sidste topmøde finder sted den 6.-7. september.

Christine Lagarde, direktør for Den Internationale Valutafond, IMF, og Mario Draghi, formand for Den Europæiske Centralbank, var blandt deltagerne ved Global Investment-konferencen i går. David Camerons talsmand udtaler:

»Det handler ikke om OL. Det handler om at benytte OL og den kendsgerning, at der vil være mange mennesker i byen, som en anledning til at knytte bånd til internationale virksomheder og kigge efter muligheder for udenlandske investeringer i landet.«

 

© Guardian & Information 2012. Oversat af Mads Frese

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her