Læsetid: 6 min.

Den olympiske propagandamaskine

De Olympiske Lege er en verdens­omspændende megabegivenhed, som bruges til meget andet end at rette fokus på idrætten. Historisk er legene blevet brugt og misbrugt politisk. Storbritannien forsøger også at udnytte potentialet
De Olympiske Lege er en verdens­omspændende megabegivenhed, som bruges til meget andet end at rette fokus på idrætten. Historisk er legene blevet brugt og misbrugt politisk. Storbritannien forsøger også at udnytte potentialet
27. juli 2012

Det er en ganske almindelig lørdag formiddag i juli. I spinningsalen på Gasværksvej i København har godt og vel 30 københavnere trodset sommer­bygerne og gør klar til at klikke cykelskoene ind i pedalerne. Foran dem venter 55 minutters intensiv træning, der i det trange lokale stensikkert vil få sveden til at piske fra panden og danne små pøle på gulvet ved siden af motionscyklen.

På en af de bagerste rækker retter en ung mand sig op i cykelsadlen. Han begynder at fumle med et stykke stof. Farverne blå, rød og hvid danner et mønster, der viser sig at være det britiske flag. Stoffet bliver til en bandana, der dækker hele hans hår og bliver bundet i en stram knude i nakken. Den stolte nationalfølelse skal tydeligvis hjælpe ham igennem strabadserne den næste times tid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu