Læsetid: 2 min.

En tredjedel af tørkeramt USA er nu katastrofeområde

Landbrugsministeriet stiller nødlån og braklagte arealer til rådighed for landmænd ramt af hedebølge og tørke
14. juli 2012

Det amerikanske landbrugsministerium, USDA, har nu erklæret over 1.000 amter for katastrofeområde på grund af den tørke, der har ramt store dele af USA. En tredjedel af alle nationens amter er omfattet af meldingen, der åbner for, at nødstedte landmænd, hvis høst er truet eller ødelagt, kan få hurtig hjælp. Der er flere steder i USA målt over 40 grader celsius under den igangværende hedebølge, og der ventes fortsat temperaturer i intervallet 30 og 40 grader de kommende dage.

»Med virkning fra 12. juli vil 1.016 primære amter i 26 stater blive kategoriseret som naturkatastrofe-områder,« hedder det i meddelelsen fra USDA.

Historisk

Beslutningen er den mest omfattende katastrofeerklæring af denne art fra landbrugsministeriet nogensinde og afspejler, at høsten er i fare for bl.a. mange af USA’s majsproducenter.

Selve tørken omfatter i varierende grad 56 pct. af USA’s landareal, Alaska og Hawaii fraregnet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Mon ikke de forskellige ledere rundt om i verden begynder at tage notits af vejret? Mudderskred i Japan, tørke i USA, nul sommer i Danmark - det kan ikke blive ved på den måde.

Michael Kongstad Nielsen

N-HN, det gør det nok.
Bortset fra det er den danske sommer faktisk rigtig ok lige nu, efter min mening. Frisk vind, 20 grader, sol ind i mellem, roserne i fuldt flor, kornet har det godt, ligeledes de få vilde blomster, der er tilbage i grøftekanterne.

Maya Nielsen

"FAGRE NYE VERDEN" Vi skal bare omlægge til 2 års dyrkning sjask det ene år støv det næste....og så sjask en gang til, bare ærgerligt at verdens landbrugsafgrøder ikke kan finde ud af det, bare ærgerligt at HomoKemikalis er så fatsvage .... NOAH .. Noah....noah Where are you now that we really need you....! Are we sinkers or floaters thats the question !

Maya Nielsen

Og besides hvorfor er de så tungnemme at de endnu ikke har forbudt brug af fødevarer til brændstof, altså når man har katastrofesituation , så skal maden da Under ingen omstændigheder fyres af til brændstof ??

Nutty Jerks !