Klumme
Læsetid: 3 min.

’Hun er den kommende dronning, hun burde være fornuftig nok til at lade babserne være tildækkede’

Udland
21. september 2012

Kun et par uger efter at britiske prins Harry bogstavelig talt blev taget – og fotograferet – med bukserne nede under en ferie i Las Vegas, er nøgne kongelige kroppe igen samtaleemne nummer et i Storbritannien.

Denne gang var det den fremtidige dronning Kates topløse overkrop, der endte med at pryde en fransk magasinforside, efter at en paparazzifotograf havde lusket rundt med sin superlinse i buskene nær den ferievilla, hvor hun solbadede topløs med sin mand under en ferie.

Briterne er næsten lige så rasende som det royale par selv, der har anlagt straffesag mod magasin og fotograf. Især er de fortørnede over den franske reaktion: »Hvad er problemet? Hun er jo smuk. Ikke fed,« som en uforstående paparazzifotograf sagde til BBC.

»Hvornår lærer den franske presse at forstå, at det ikke er billedernes natur, der er problemet, det er måden billederne blev taget på. De var ikke på en strand eller en yacht, men i en afsides villa omgivet af højre mure. Det er noget helt andet end billederne af Harry,« skriver Scott Barnet på Sky News’ hjemmeside med henvisning til, at Harry blev fotograferet af en ’ven’, han spillede stripbillard med i sit hotelværelse. Der er dog dem, der mener, at det er en del af det kongelige hverv at være forberedt på det værste.

»Hun er den kommende dronning, hun burde være fornuftig nok til at lade babserne være tildækkede,« mener en af Daily Mails læsere.

 

Sandheden om Hillsborough-tragedien

De fleste briter havde nok på fornemmelsen, at der fandt noget fusk sted i kølvandet på Hillsborough-tragedien i 1989, hvor 96 fodboldfans mistede livet på de overfyldte tribuner under en fodboldkamp. Efterfølgende gav politiet fodboldtilhængerne skylden for ulykken. Fansene blev svinet til af både politi, politikere og presse.

Efter 23 år er sandheden nu kommet frem – til briternes forfærdelse. For den er langt værre, end de fleste havde forestillet sig. 164 vidneforklaringer var blevet ændret, 116 af dem for at slette eller omskrive ’ufordelagtige’ kommentarer om politiets indsats under tragedien.

Hele 41 af de 96 dræbte kunne være blevet reddet, vurderer et uafhængigt panel.

Fortørnelsen og chokket har fået 1980’ernes klassekamp til at blusse op på ny.

»Politiet var Thatchers håndlangere, hyret til at slå ned på arbejderklassen. Selvfølgelig beskyttede hun dem (politiet, red.). Briterne bliver altid forbløffede, når en historie som denne bliver afsløret. Er de uvidende om den klasseapartheid, der findes i Storbritannien,« spørger DinoDino fra Bedford på Daily Mails debatside.

De fleste synes ikke at have megen tiltro til, at politiet er meget bedre i dag end i slutningen af 1980’erne.

»Disse vidneforklaringer har bevist, at politiet er korrupt, regeringen korrupt og de lokale byrådspolitikere medansvarlige. Aldrig, aldrig mere vil jeg stole på nogen af dem,« skriver Grumpy Grandad fra Warrington.

 

Endelig britisk tennissejr – efter 76 år

Efter at den olympiske og paralympiske sportsrus var aftaget, fik sportstrængende briter et uventet fix, da skotske Andy Murray vandt US Open i Tennis forleden.

»Murray vandt sgu – den første brite i 76 år,« siger en overrasket mand, efter at nattens nyhed har nået alle hjørner af de britiske øer.

Briterne er lykkelige over langt om længe – og efter Murrays OL-guld og -sølv – at have en grand slam-vinder igen.

Imidlertid har al den sportssucces skabt et alvorligt problem:

Hvem skal være ’Årets sportspersonlighed 2012’. Skal det være den dobbelte OL-guldvinder Mo Farah (distanceløber), søde Jessica Ennis (guld i syvkamp), den paralympiske svømmestjerne og mangedobbelte medaljevinder Ellie Simmonds, Tour de France- og OL-guldvinder Bradley Wiggins, firdobbelt guldvinder i sejlads Chris Hoy, Andy Murray eller en af alle de andre?

Debatten er heftig:

»Wiggins eller Murray – jeg foretrækker, at de deler titlen. For hvad de opnåede i og uden for OL,« skriver Steve Otters i The Daily Telegraph.

»De har alle været fantastiske, men hvis jeg skal være ærlig, ville jeg vælge Andy Murray, fordi han ikke kun vandt guld i OL, han fik også sin første grand slam-trofæ,« skriver Woosie.

En lille online-meningsmåling i The Daily Telegraph giver dog Bradley Wiggins 52 procent af stemmerne mod Murrays 23 procent på andenpladsen. De, der ’kun’ har et par OL-guldmedaljer at prale af, er allerede hægtet af kapløbet.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her