Nyhed
Læsetid: 1 min.

Manden med opskriften på en revolution

Andrew Boyd har udgivet en bog, hvori han har samlet 70 bidragsyderes tanker og erfaringer med kreative ikke-voldelige revolutioner og kampagner
Udland
15. september 2012

Andrew Boyd er forfatter, humorist og har 25 års erfaring med at lave kreative kampagner og sociale forandringer. Han stod bag den ironiske kampagne ’Billionaires for Bush’ som distancerede sig til daværende præsident Bushs politik. I øjeblikket er Andrew Boyd på Europa-turné, hvor han lancerer sin nye bog Beautiful trouble – a toolbox for revolution i London, Berlin og København. Bogen indeholder taktikker, principper og teorier til at lave kreative kampagner.

»Vi vælger ikke målene, eller problemerne. Vi tilbyder kun værktøjerne, så folk kan ændre de ting, som de finder allervigtigst og mest problematiske her i verden,« siger Andrew Boyd under et skype-interview med Information, hvor han under navnet andrewontheroadagain holder kontakt med venner og familie, mens han er på farten for at promovere sin nye bog.

Perfekt timing

Ifølge Andrew Boyd er timingen for bogen ret perfekt, da kreativ ikke-voldelig aktivisme har et momentum i øjeblikket.

»Der er en stor skare af kreative bevægelser, som er aktive over alt i verden lige nu. Især i de sidste par år, har der været stor aktivitet,« siger han og omtaler blandt andet det russiske punkband Pussy Riot, som succesfulde kreative aktivister.

»Det er så meget god energi omkring forandringer i øjeblikket,« tilføjer han begejstret.

De sidste dages voldelige oprør i Libyen, Yemen og Egypten ser Andrew Boyd ikke som en konstruktiv måde at gøre oprør på.

»Det allervigtigste i enhver revolution er strategisk ikkevold,« siger Boyd.

Hans hensigt med bogen er at opmuntre til at løse alle de store ting i verden, der er gået galt. Hans personligt vigtigste mål er at komme klimaforandringerne til livs, for som han siger, »hvis vi ikke får styr på dét problem, er vi virkelig på røven.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her