Læsetid: 2 min.

Bahrains falske facade

Manipulation af søgemaskiner, falske artikler og trusler er blandt de metoder, der er blevet anvendt af pr-bureauer til at påvirke meningsdannelsen uden for Bahrain
Manipulation af søgemaskiner, falske artikler og trusler er blandt de metoder, der er blevet anvendt af pr-bureauer til at påvirke meningsdannelsen uden for Bahrain
10. oktober 2012

Bahrain er et af de lande, hvor der er kommet relativt meget frem om pr-kampagnernes karakter. Men også her er mange ting, der stadig står uklart, understreger John Horne fra organisationen Bahrain Watch, der søger at øge opmærksomheden om oprøret i landet.

»Bahrians pr-arbejde blev varetaget af firmaet Bell-Pottinger, men efter at der er rettet et kritisk lys på dem, har de valgt at uddelegere opgaven til en række mindre selskaber, som er sværere at følge,« forklarer han.

En orkestreret strategi

Bell-Pottinger er inden da blevet afsløret i at prale med, hvordan de kan manipulere søgemaskiner på nettet, og redigere i Wikipedia-opslag, ligesom selskabets bestyrelsesformand, lord Bell, har skrevet en række indlæg til støtte for Bahrains styre uden at afsløre sin forbindelse, firmaet har tilbudt at sætte udvalgte parlamentsmedlemmer til at kritisere kritiske medier.

På samme måde er ansatte hos en underleverandør til det amerikanske pr-bureau Qorvis, som overtog kontrakten, blevet afsløret i at skrive kritisk om oppositionsbevægelsen i Huffington Post uden at afsløre, at de i virkeligheden arbejdede for styret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

  • Klimaet venter ikke

    Regeringen håber, at ny teknologi kan redde landbrugets klimaregnskab. Men hvis landbruget skal omstille sig til en grønnere produktion, er landmændene nødt til at producere mindre kød
  • Undersøgelsen fra Danske Bank sætter også Nordeas bestyrelsesformand, Björn Wahlroos, i et uheldigt lys, mener ekspert. Wahlroos var bestyrelsesformand for ejer af estisk hvidvaskbank, inden den blev solgt til Danske Bank i 2007.

    Nordeaformand var ansvarlig for hvidvaskbank

  • Filmbranchen holder vejret

    Regeringens forslag til en ny filmaftale er ikke ligefrem ambitiøst, men det rummer heller ikke mange af de ødelæggende forslag, som især Dansk Folkeparti har smidt på banen gennem de seneste måneder. Måske er det netop derfor, at der har været så stille i filmbranchen, siden forslaget blev præsenteret for en uge siden

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg kan forestille mig at der har været et lille opkald fra det hvide hus også,som har bedt CNN holde materialet tilbage, da det ville betyde sansynligtvis at USA ville miste sin mulighed for at benytte Bahrain som havn/base for sin enorme flåde-deling placeret netop der, og en sådan bøn tror jeg CNN ikke har villet gå imod, da USA smidt ud af området der, ville betyde en enorm ændring af verdens magtkonstellationer og ikke nødvendigtvis til noget bedre for nogensomhelst, heller ikke de desværre forfærdeligt undertrykte Bahrainere som er Shia-muslimer som I Iran. Det handler om adgangen til olie, for hele verden, men især USAs og Europas, men det handler også om hver mange døde en totalkrig I området vil koste, fremfor en overmagtsposition som holder status quo. PERSONLIGT synes jeg både Saudi Arabien og Barhrain skulle skabe fuldt demokrati, men det sker åbenbart ikke foreløbigt.

MED DEN ENORME TENSION SOM IRAN SYRIEN I ØJEBLIKKET SKABER, ER TOP PRIORITETEN FOR USA AT HOLDE SÅ MANGE ØVRIGE MEDSPILLERE I RO OG KONTROL,SÅ VERDENSMAGTEN IKKE RYGER FLØJTEN TIL FORDEL FOR ET TOTAL OG MORDERISK RAGNAROK.

Med hensyn til den falske facade, vi ved jo alle at der reelt set er diktatur I Bahrain, et meget over for os venligt diktatur, ja vesterlændinge kan gå I shorts og med udslået hår I Bahrains gader uden at blive shikaneret ,selv om de fleste arabiske kvinder der er påklædt til tænderne. Men de Shia muslimer der er I Bahrain får ikke et ben til jorden og har ikke reelt set demokrati, de tilhører samme religiøse overbevisning som Iran, og lige hvorfor der fortsat er et enormt fjendskab mellem de to retninger også her I nutiden så de ikke kan leve ordentligt integreret aner jeg ikke.
Bahrain er jo tydeligtvis fornærmede og fortørnede over det statustab de har lidt I Omdømme siden de vil bruge så mange midler på at prøve at genvinde deres mere positive image,men den kamp kan kun vindes gennem reele positive forandringer, for mainstream-befolkningen I vesten har svært ved at se hvorfor, man ikke har ret til at bo I et rigtigt demokrati, alene fordi man er araber og / eller shia-muslim, det lader sig gøre med meget besvær at oplyse mennesker, men det er temmeligt umuligt igen at fjerne denne viden man nu I vesten har om Bahrain, og det bør de rige Bahrainere nok skrive sig bag øret.