Læsetid: 4 min.

Cubakrisen dag for dag: Mellemdistanceraketterne på Cuba påfyldes brændstof

Udmattelseskrigen fortsætter mellem USA og Sovjetunionen, mens verden venter i spænding. Khrustsjov signalerer, at Sovjetunionen vil stå fast og ikke stoppe skibene på vej til Cuba
24. oktober 2012

Onsdag den 24. oktober 1962 er dagen, hvor den amerikanske flådeblokade træder i kraft. Ifølge amerikanske efterretninger er omkring 30 sovjetiske skibe på vej til Cuba, og flere af skibene har modtaget kodede signaler hjemmefra, som amerikanerne dog ikke kan tyde.

Den 24. oktober er også den internationale FN-dag, og i en tale til Sikkerhedsrådet karakteriserer FN’s generalsekretær U Thant fra Burma den eskalerende krise som »det farligste sammenstød mellem de store magter siden Anden Verdenskrig«. U Thant opfordrer USA, Sovjetunionen og Cuba til at indstille blokaden, våbenafskibningen og basebyggeriet i to-tre uger, så FN kan forhandle om at undgå en altødelæggende atomkrig.

I Washington orienterer CIA-chefen Kennedy om, at de første seks sovjetiske skibe er vendt om. En af indberetningerne kommer fra Søværnets Operative Kommando i Danmark.

På Langelandsfortet og marinens udkigsstation Føllesbjerg har det tjenestgørende personel gjort en vigtig observation: M/S Krasnograd, som to døgn tidligere er sejlet mod nord, er vendt om og sejler nu retur med kurs mod Østersøen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu