Læsetid: 2 min.

’At dumpe folk er en kærlighedserklæring’

Det er undervisernes opgave at være hårde og kræve mere af de studerende, så de lærer, hvad det handler om på universitetet. Det mener lektor i statskundskab Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet
10. oktober 2012

Robert Klemmensen har undervist i godt 10 år på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet i Odense. I øjeblikket har han timer i holdningsdannelse på kandidatuddannelsen, samfundsvidenskabelig metode på bacheloruddannelsen og en forelæsningsrække om store bøger inden for politologien.

Den sidste times undervisning var dobbelttimen i metode for 80-90 tredjeårsstuderende. Temaet var forskellige interviewmetoder inden for samfundsforskningen fra etnologisk undersøgelse til strikte spørgeskemaundersøgelser. Robert Klemmensen bruger som regel de første 20 minutter til at gennemgå dagens emne, hvorefter der er tid til diskussion.»Det går ikke med fri leg fra første minut, for så når vi ikke det, vi skal,« siger Robert Klemmensen. Han har ikke de store problemer med sovende studerende eller tomme pladser til forelæsninger.

»Men jeg snyder også lidt, for jeg har knyttet obligatoriske opgaver til forelæsningerne, så når jeg f.eks. har gennemgået interviewteknikken, så skal de studerende finde en problemstilling, hvor de kan bruge interview som dataindsamling, og så har de en uge til at lave en opgave,« forklarer Robert Klemmensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lennart Kampmann

Et klassisk ordsprog siger "Græd til træning - Grin i krig"

Det er den politiske målsætning om at mange skal uddannes, kombineret med taxametersystemet, der fremelsker ideen om at en grad fra et universitet skaber fremgang.
Samme politiske målsætning tager ikke højde for at en uddannelse og det at være uddannet ikke er det samme.

Hvis vi ønsker bedre kvalitet skal vi stramme kravene - hvis vi vil have flere kandidater skal vi sænke kravene. Hvis vi vil havde flere kandidater med højere kvalitet skal vi hæve kravene og sende flere penge.

Med venlig hilsen
Lennart