Læsetid: 2 min.

Forbud mod demonstrationer i Bahrain

Nu er det officielt: Ytringsfriheden og forsamlingsfriheden gælder ikke længere i den lille golfstat – ifølge det bahrainske indenrigsministerium fordi landets borgere har ’misbrugt disse rettigheder’
1. november 2012

Bahrain mødes nu med fornyet international kritik efter at have nedlagt forbud mod alle protestforsamlinger og truet med at retsforfølge alle oppositionsgrupper, der organiserer demonstrationer mod regeringen.

Skridtet, som blev bekendtgjort af indenrigsministeriet i Manama tirsdag, er det mest vidtrækkende forsøg på at dæmpe uroen i det lille golfkongedømme, siden der blev indført militær undtagelsestilstand sidste år. Det er et slag mod forhåbningerne i vestlige lande, der forsøger at finde balancen mellem deres egne strategiske og økonomiske interesser i Bahrain og samtidig tilskynde til fredelige reformer.

Sheikh Rashid al-Khalifa, Bahrains indenrigsminister, udtalte, at »den gentagne misbrug af ytringsfrihed« ikke længere kan tolereres. I fremtidige protester vil denne rettighed kun blive indrømmet, når sikkerheden og stabiliteten er tilstrækkelig til at opretholde den nationale enhed, forklarede han videre.

Bahrain, hvor et sunnimuslimsk mindretal regerer over et shiamuslimsk flertal, beskrives ofte som liggende på en sekterisk brudlinje i den arabiske verden – og på frontlinjen for den anspændte konfrontation mellem Iran og dets naboer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu