Læsetid: 3 min.

Hizbollahs deltagelse i krigen i Syrien truer Libanon

Alt tyder på, at den shiitiske Libanon-milits assisterer Bashar al-Assads regime militært, selv om Hizbollah-lederen, Hassan Nasrallah, benægter involvering
Libanesiske kvinder i en af Beiruts sydlige forstæder, hvoraf den ene (tv.) bærer Hizbollahs gule flag med ’Guds Parti’ skrevet med grønt over skuldrene, mens den anden bærer det libanesiske flag med cedertræet. De sydlige forstæder er tæt befolket og styret af Hizbollah, og blev til dels derfor bombet heftigt i sommeren 2006 af Israel.

Libanesiske kvinder i en af Beiruts sydlige forstæder, hvoraf den ene (tv.) bærer Hizbollahs gule flag med ’Guds Parti’ skrevet med grønt over skuldrene, mens den anden bærer det libanesiske flag med cedertræet. De sydlige forstæder er tæt befolket og styret af Hizbollah, og blev til dels derfor bombet heftigt i sommeren 2006 af Israel.

Eric Gaillard

13. oktober 2012

Afhængigt af, hvem man spørger, får man forskellige svar: At Hizbollah, Guds Parti, med taburetter i det libanesiske parlament, ikke deltager i den syriske borgerkrig, men udelukkende bevogter deres våbenlagre, opmagasineret i grænseområdet til Syrien (da det er risikabelt at oplagre våben i Sydlibanon, hvor FN’s UNIFIL-styrke og israelerne overvåger hver bevægelse).

Når den libanesiske presse næsten dagligt meddeler, at tre, fire eller fem Hizbollah-martyrer er faldet i den højere sags tjeneste, oplyses det aldrig, hvor deres martyrium indtraf og under hvilke omstændigheder, kun at de er døde og nu begravet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hizbollah har ikke deltaget i den syriske krig, lederen har afvist rygterne og der findes heller ikke beviser herom.
Ligeledes har ingen iraner hjulpet syrien i kampen mod terroristerne. De iranske gidsler, som var arresteret for at værre medlemere af den iranske revolutionsgarden for nogle måneder siden, er blevet løsladt og nu er de på vej hjem.

Anders Sørensen

@ Sabzian: Du blander vist gidseltagningerne sammen. Der er en lille gruppe iranere, der netop er løsladt i Libyen. Der er til gengæld endnu ikke sket en udvikling for den store gruppe iranere, der gennem et par måneder har været tilbageholdt i Syrien. Et lille faktatjek er altid en god ide.

Hvis du anstrenger dig, vil du sikkert også kunne finde rapporterne fra FNs sanktionspanel, der detaljeret dokumenterer afslørede iranske våbensendinger til Assads regime i modstrid med FNs våbenembargo. Disse sendinger er vist i øvrigt blot toppen af isbjerget for den iranske støtte til Assad-regimet.

Stig Rasmussen. Din fantasi virker med fjernbetjening. Iran er ikke involveret i Syrien, men jeg håber sandelig at iranerne begynder også at støtte den syriske regering, militær, teknisk og humanitær. Og hvorfor skal de ikke det, når både USA, Israel, Tyrkiet og en række vasalstater støtter terroristerne?

Sørensen. Du har ret, der var tale om de iranske tilbageholdte i Libyen. Men det med FN rapport om den iranske våbensending til Syrien er en påstand og gætteri. Har du set et officielt dokument, må du så komme med linket.
I øvrigt, er de udenlandske hjælp (våben, penge, træning og ja smugling af alverdens terrorister til Syrien) til terroristerne i FNs rammer?

Chadi El-Sokhon

Gad vide hvad Hizbollah nu kan finde på efter det sidste attentat -på sikkerhedschefen Wissam Al-Hassan, der form. vil resultere i mindre national opbakning til såkaldte guds-partiet (sikke et navn at have patent på :)). Mon dette umiddelbare højt spirituelle og åndelige parti vil gå så vidt og sprænge én af dets egne højtstående personligheder i luften, og beskylde Israel for denne evt. mindre guddommelige handling, med det formål at genvinde popularitet!!!