Læsetid: 4 min.

Skandaleramte Sverigedemokrater er populære

Selv en finansordfører, der bevæbner sig med jernrør og udslynger racistiske eder på åben gade kan ikke rokke ved, at Sverigedemokraterna nu er Sveriges tredjestørste parti. Opbakningen skyldes fraværet af debat og en fejlslagen eksklusionsstrategi
Sverigedemokraterna er kommet i stærk modvind i de svenske medier efter, at finansordfører Erik Almqvist blev fanget på video bevæbnet med et jernrør, mens han optrådte racistisk over for en fuld mand på gaden.

Sverigedemokraterna er kommet i stærk modvind i de svenske medier efter, at finansordfører Erik Almqvist blev fanget på video bevæbnet med et jernrør, mens han optrådte racistisk over for en fuld mand på gaden.

Fredrik Persson

17. november 2012

Det har været en bevæget uge for Sverige højrepopulistiske parti Sverigedemokraterna. Nye meningsmålinger placerer Sverigedemokraterna som Sveriges tredjestørste parti, men onsdag måtte finansordfører Erik Almqvist træde tilbage efter afsløringen af videomateriale, filmet på mobiltelefon af partifællen Kent Ekeroth, der viser Almqvist bevæbnet med jernrør optræde aggressivt og udslynge racistiske udtryk over for en fuld mand på gaden i Stockholm. Videoen har kastet Sverigedemokraterna ud i stærk modvind i de svenske medier.

»Det er en meget stor skandale. Det er hårrejsende, at en ledende politiker i et parti, der har ti pct. opbakning i befolkningen, opfører sig på den måde. Det kommer til at forfølge dem i en længere periode. Rundt omkring i lokalafdelingerne er der imidlertid fuld opbakning til Jimmie Åkessons beslutning om at fyre Erik Almqvist«, siger populismeforskeren Göran Adamson, Malmö Högskola.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu