Læsetid: 3 min.

Syrien er på vej mod humanitær katastrofe

I Syrien frygter civilbefolkningen for den kommende vinter. Nødhjælps-organisationer har fået under halvdelen af den støtte, de har bedt om, og ofte når den sparsomme hjælp ikke dem, der har brug for den, fordi hjælpen går gennem det syriske regime, som kontrollerer en stadig mindre del af landet
Interne syriske flygtninge varmer sig med lidt suppe i en flygtningelejr tæt på den tyrkiske grænse. Flere tusinde flygtninger er fanget her. De kan ikke komme ind i Tyrkiet, fordi de enten ikke har et gyldig pas eller penge til at betale menneskesmuglere

Interne syriske flygtninge varmer sig med lidt suppe i en flygtningelejr tæt på den tyrkiske grænse. Flere tusinde flygtninger er fanget her. De kan ikke komme ind i Tyrkiet, fordi de enten ikke har et gyldig pas eller penge til at betale menneskesmuglere

Tobias Havmand

5. december 2012

Mens Syrien bevæger sig ind i vinteren, synes situationen for en hastigt stigende del af befolkningen mere og mere desperat. Antallet af flygtninge særligt inden for Syriens grænser er steget langt kraftigere, end nogen internationale organisationer havde forudset.

Alligevel er under halvdelen af de 988 millioner af de 1.98 mia. støttekroner, FN har vurderet er nødvendige for at undgå en humanitær katastrofe i Syrien i 2012, nået frem på nuværende tidspunkt, hvor flygtningetallene stiger eksplosivt, og der er mindst 700.000 flygtninge i nabolandene og 1,2 millioner internt fordrevne efter FN’s mest konservative skøn. Et tal, andre analytikere vurderer er sat for lavt, og som om få måneder reelt kan være dobbelt så højt. For FN’s regionale støtteplan for flygtninge er tallet endnu værre. Her er kun godt en tredjedel af 2,79 mia. kr. nået frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Håber der er mange der finder vej til støttekoncerten i aften i Korsgadehallen, - har postet linket til denne artikel i eventen "Støttekoncert for Syrien" i facebook.