Læsetid: 3 min.

’At være neutral, er det samme som at være fjende’

Syv frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne er dræbt, otte ambulancer kapret og et uvist antal mennesker fængslet. Information har mødt generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, til en snak om at hjælpe på begge sider af frontlinjen
’Jeg er nok blevet lidt mere personligt engageret, end man normalt ville blive – det er ikke særlig professionelt, men jeg kan simpelthen ikke lade være, for de frivillige gør virkelig et heltearbejde,’ siger Anders Ladekarl.

’Jeg er nok blevet lidt mere personligt engageret, end man normalt ville blive – det er ikke særlig professionelt, men jeg kan simpelthen ikke lade være, for de frivillige gør virkelig et heltearbejde,’ siger Anders Ladekarl.

Sigrid Nygaard

8. december 2012

Fra vinduet ud mod Fælledparken er der hvidt, så langt øjet rækker. På det lune kontor hænger lyskæder og et glimtende juletræ. Julefreden har tilsyneladende indfundet sig på Røde Kors’ hovedkontor i København – men det er ikke den kommende højtid, generalsekretær Anders Ladekarl har i tankerne.

Den humanitære situation i Syrien spidser til, og det gør nødhjælp ekstra nødvendig. Det har dog store økonomiske og menneskelige omkostninger at få den delt ud. I september måned var Anders Ladekarl i Syrien på besøg hos den muslimske del af Røde Kors, Røde Halvmåne.

»Konflikten er sådan, at hvis du hjælper på den ene side, så har du fjender på den anden side. Der er ingen respekt for noget som helst,« siger Anders Ladekarl om konflikten i Syrien, som han beskriver »så afstumpet og brutal, at det går ud over de flestes fatteevne.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lund Jensen

Nu er det jo bare det, at Syriske Røde Halvmåne (SARC) havde ganske nære forbindelser til regimet inden konflikten begyndte. Så vidt jeg husker med eget ministerium, obligatorisk medlemskab for alle skolebørn og under præsidentfruens protektorat.

Det er derfor ikke så underligt hvis det er svært for parterne i borgerkrigen at anse SARC for at være neutral.