Læsetid: 3 min.

IEA: Norden skal vise vejen til en fossilfri verden

I en ny rapport kalder Det Internationale Energi Agentur, IEA, de nordiske landes høje klimaambitioner for mulige, men svære at opfylde. Særligt transportsektoren udgør en stor udfordring, lyder det
22. januar 2013

Med målsætninger om at reducere udslippet af CO2 med mellem 85 og 100 procent inden 2050 er de nordiske lande de mest ambitiøse i verden, når det gælder politiske visioner og handlingsplaner for en verden fri for CO2-udslip og fossile brændsler. Det skriver Det Internationale Energi Agentur, IEA, der sammen med det tværnationale institut Nordic Energy Research har analyseret de nordiske landes handlingsplaner for afvikling af fossile brændsler frem mod 2050.

»Med store, vedvarende energikilder indtager de nordiske lande en stærk position for at kunne omstille sig fra fossile brændsler til en energiforsyning baseret på meget lidt eller slet ingen fossile brændsler. Ydermere er de (nordiske lande, red.) i forreste række, når det gælder politisk beslutsomhed i forhold til klare, langsigtede målsætninger på energiområdet,« skriver IEA i rapporten, der bærer titlen Nordic Energy Technology Perspectives, og som indleder med at slå fast, at »et nordisk energisystem næsten helt fri for CO2-udledning er muligt, men også en stor udfordring.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Jeg kan ikke rigtigt forstå, at Norden skal kunne have den grønne førertrøje på, når vi bruger så vanvittigt løs af Jordens ressourcer, som vi gør.
Forestiller man sig, at vi skal lade os forsyne med fossilfri energi og stadig ligge på det høje energiforbrug? Det lyder fantasifuldt.
Vi kan da ikke leve i en fossilfri verden, som det hedder og tonse løs, som vi gør nu.