Læsetid: 3 min.

Borgerkrigen i Syrien truer med at brede sig til Libanon

Syriens oprørsstyrker har stillet Hizbollah et ultimatum: Afstå fra militær indblanding på regimets side, eller også bomber vi libanesisk territorium
Militante jihadister dræbte i går mindst 54 og sårede hundreder ved en selvmordsbilbombe i Damaskus’ centrum nær hovedkvarteret for styrets politiske bastion, Baath-partiet.

Zhang Naijie

22. februar 2013

Det måtte jo komme – truslen om, at Syriens sekteriske borgerkrig breder sig til Libanon. Ganske vist var meldingerne om syriske oppositionsstyrkers missilangreb på Hizbollah-mål i Libanon i går præget af modstridende oplysninger, men selve budskabet var entydigt: De væbnede syriske oprørere varsler nu en intervention på libanesisk territorium som svar på Hizbollahs militære tilstedeværelse i Syrien som støtte til Bashar al-Assads tropper.

Sker det, er perspektivet, at hele Libanon inddrages i en sekterisk krig mellem sunnitter og shiitter.

Det har længe været kendt, at Hizbollah, det libanesiske shia-parti med egen milits, har tropper i Syrien – dels som forsvarere af shia-landsbyer i grænseområdet i den nordøstlige del af Bekaa-dalen, dels med enheder i Damaskus, der beskytter moskeen bygget over den shiitiske ’helgeninde’ Zeinabs gravsted.

Hizbollahs generalsekretær, Hassan Nasrallah, erkendte da også i oktober sidste år, at hans medlemmer kæmper i Syrien, men at de slås »som privatpersoner, ikke i partiets regi«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hizbollaherne er fuldstændig bims i bøtten af fanatisme og facisme. Prøv at google på f.eks. "hizbollah" og "salute", og du kan se de kampklare masser heile af deres langskæggede fører. Mostanderne i den sunnitiske Nusra-front kender jeg ikke så godt men hvis de er ligeså primitive kommer mareridtet til at fortsætte endnu længere for alle de uskyldige. Og hvor skal kurderne, de kristne og druzerne placere sig i når slagteriet gearer op? .... velkommen til det lykkelige arabien.

Troels H. Poulsen

John John
"Og hvor skal kurderne, de kristne og druzerne placere sig i når slagteriet gearer op?"

De slutter sig næppe til FSA. På trofævideoer fundet i mobiltelefoner hos faldne FSA-folk har de set, hvad der venter dem, når FSA får magten. FSA's åndelige leder har forkyndt, at alle andre end sunnimuslimer bliver til hundeføde.
FSA uddanner de unge til at blive slagtere, fordi en stor op gave venter dem.
http://www.liveleak.com/view?i=b9f_1361456514

Hej Troels@ Jeg er ikke uenig; men når man ligger i en lille druzisk landsby, eller i et lille kristent kvarter i en muslimsk by er man prisgivet til at skulle vælge side.... men nej det er netop ikke nemt og indsatsen er den højeste og fordelen ukendt .... hvem der bare var en druzer inde på den israelske side af grænsen :o)