Læsetid: 3 min.

Hjælp, dræberrobotterne kommer

Efter dronerne kommer en ny generation af ’selvstyrende våben’, der rejser endnu større moralske og juridiske problemer, advarer aktivistgruppe. De første dræberrobotter kan være kampklare inden udgangen af årtiet
25. februar 2013

Der bør indføres et verdensomspændende forbud mod dræberrobotter, og dette må nødvendigvis ske inden de første eksemplarer af denne nye våbentype når frem til produktionsfasen. Dette er budskabet i en ny global kampagne, som i går blev lanceret i Storbritannien af en gruppe forskere, pressionsgrupper med opbakning fra en række Nobels fredspris-modtagere.

Robotkrigsførelse og ’selvstyrende våben’, er det næste skridt efter de ubemandede droner. Teknologien er allerede udviklet, og de første kampklare versioner vil kunne anvedes af militæret inden udgangen af indeværende årti, siger Noel Sharkey, en førende ekspert i robotteknologi og kunstig intelligens ved Sheffield University. Sharkey advarer om, at udviklingen af de nye robotvåben finder sted i et ureguleret miljø, hvor der ofres meget lidt opmærksomhed på de moralske implikationer og folkeretten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Darlie
  • Simon Olmo Larsen
  • Bill Atkins
Henrik Darlie, Simon Olmo Larsen og Bill Atkins anbefalede denne artikel

Kommentarer

Robotvåben udvikles i et ureguleret miljø, hvor der ofres meget lidt opmærksomhed på de moralske implikationer og folkeretten.

Udviklingsmiljø og anvendelsesmiljø vil ikke afvige - velkommen til kapitalismens opfattelse af den globale fremtid.

Steffen Gliese

Afskaf al våbenproduktion og sats på robotter, der kan gøre alt det kedelige, nødvendige arbejde. Så vil der slet ikke være brug for våben.

I artiklen fremstår dræberrobotter som et led i konflikter mellem nationer: USA, Kina og Iran ...tænk som jeg opfatter udviklingen så er sådanne dræberrobotter meget mere velegnede til at forsvare Grønne zoner og Lily-pads mod omgivende partisanaktivitet og folkemilitser...