Kære familie! Mit navn er David, og jeg bor i Spanien. Jeg er 25 år, jeg er ingeniør, og jeg håber, at du vil give mig mulighed for at være del af din familie og hjælpe dig med at passe dine børn.
- opslag på hjemmesiden aupairworld.net
Det var med blandede følelser, at studiekammeraterne Sofía Vieira, Roberto Cacabelos Bote, Tamara Guerrero Feijóo og Raquel Vazquez Santos forlod universitetet i den spanske region Galicien sidste sommer med deres eksamensbevis i hånden. Alle kunne de nu – efter tre års studier – kalde sig for lærere. Men alle vidste de også, at eksamenspapiret ikke var en adgangsbillet til arbejdsmarkedet.
»Problemet er, at der ikke er nogen lærerjob i Spanien. Forrige år tilbød regeringen 2.000 lærerjob i Galicien, sidste år kun 200,« forklarer 24-årige Roberto.
Hans kæreste, 22-årige Sofía, uddyber:
»Du kan end ikke drømme om at blive lærer på en kommuneskole. Du har brug for masser af held, du skal have gode kvalifikationer, og du skal have erfaring. Og selv hvis du har alt det, er det meget svært. Du må studere hårdt, men selv hvis du får gode karakterer som ni point ud af 10, vil du ikke få et arbejde,« siger hun med henvisning til, at ansøgerne skal gennem en eksamen i kampen om et af de få job, der udbydes.
»Det var svært for fem år siden – nu er det umuligt,« tilføjer hun.
Den erkendelse har ikke fået de fire venner til at stille sig op i arbejdsløshedskøen sammen med de 57 procent af Spaniens unge, der ifølge den seneste Eurostat-statistik står uden job. Tre måneder efter endt eksamen rejste alle fire til London, hvor de – som i dag, hvor Information møder dem på en café i Vestlondon – tilbringer deres fritid sammen. Yderligere to fra deres hold har på samme måde valgt at søge arbejde i udlandet. Alle har de i dag et job.
Roberto og Sofía arbejder begge som au pair for britiske familier i London, mens Tamara gennem et udvekslingsprogram sikrede sig et job som undervisningsassistent i spansk på en engelsk skole. Raquel ankom uden job, men efter to ugers jagt blev hun ansat i tøjkæden Zara.
»Jeg har ikke tænkt mig at sidde derhjemme og være ked af, at jeg ikke kan få mit drømmejob. Så hellere flytte, søge – her i London, i Tyskland eller måske Sydamerika,« siger Roberto og griner.
I stedet for at ærgre sig over, at han er overkvalificeret til au pair-jobbet, vælger han at se på det positive i situationen:
»Familien valgte mig, fordi jeg var lærer. De spurgte mig mange gange til mine kvalifikationer og mine karakterer, så det hjalp mig at have en uddannelse. De fleste familier vil helst have en pige til at passe deres børn,« forklarer han.
Ét job, 2.000 svar
De spanske unges indtog i London – og andre nordeuropæiske storbyer – er et forholdsvis nyt fænomen. Indtil krisen begyndte, var Spanien nettomodtager af immigranter, og generelt var spanierne ikke særligt villige til at emigrere for at finde arbejde.
I de seneste år har det imidlertid ændret sig. Ifølge en Eurobarometerundersøgelse fra 2011 erklærer 53 procent af Europas 15-35 årige sig parat til at arbejde i et andet EU-land, hvis jobsituationen i hjemlandet er dårlig. De mest ivrige er spanierne, hvor 68 procent af de unge er parat til at flytte efter arbejde, efterfulgt af irske unge (67 procent), græske unge (64 procent) og portugisiske unge (57 procent).
Resultatet er, at 118.000 spanierne forlod deres hjemland mellem 2008 og 2010 ifølge Spaniens Nationale Statistiske Institut (SNI), der i en rapport i 2011 skønner, at landet vil »miste flere end en halv million indbyggere i de næste 10 år«.
Mange af dem vælger Storbritannien som slutdestination – 49 procent ifølge en tidligere SNI-undersøgelse fra 2009. Ifølge den britiske avis The Times er spanierne nu den hurtigst voksende gruppe af udenlandske arbejdere i landet med en stigning på 25 procent fra år til år.
I modsætning til bølgen af spanske emigranter, som kom til England i 1960’erne, er de unge spaniere i dag særdeles veluddannede.
Journalist Rosie Murray-West beskriver i en klumme i The Daily Telegraph, hvordan hun modtog 2.000 ansøgninger til en annonce på hjemmesiden Au Pair World – størstedelen fra spanske unge. Og »ingen af dem passer på den traditionelle stereotyp af en au pair – en person i slutningen af teenageårene, som møder op med hævede øjne om morgenen og passer børnene, mens hun plejer sine tømmermænd«.
»Mange af ansøgerne er bedre uddannede end mig – en hel generation, hvis karrierer er sat på standby, indtil den økonomiske situation bliver bedre,« skriver hun og tilføjer, at hun »ikke har nogen illusion« om, at det er »kvaliteten af vores familie, men derimod the pain in Spain«, der er årsagen til flodbølgen af ansøgninger.
Et kig på den verdensomspændende Au Pair World-hjemmeside bekræfter hendes oplevelse. 7.034 spanske unge ønsker at arbejde som au pair i London – næsten en femtedel af alle ansøgere. Blandt dem er par som Roberto og Sofía. Mange er – som dem – universitetsuddannede.
»Kære familie! Mit navn er David, og jeg bor i Spanien. Jeg er 25 år, jeg er ingeniør, og jeg håber, at du vil give mig mulighed for at være del af din familie og hjælpe dig med at passe dine børn,« lyder én af de mange annoncer.
Tragisk, mener nogle. Men ifølge eksperter er intern migration i EU en af løsningerne på Europas jobkrise. Mens der er tårnhøj arbejdsløshed i mange sydeuropæiske lande, er der nemlig mangel på arbejdskraft i andre lande. Tyskland fører sågar hvervekampagner i de sydeuropæiske lande.
»Større mobilitet mellem EU-landene ville hjælpe med at rette op på forskellen i udbud og efterspørgsel, lige som det ville gøre det lettere for jobsøgere og firmaer at finde det rigtige jobmatch,« skriver OECD’s eksperter i en økonomisk rapport om EU fra marts 2012.
EU-Kommissionen har gentagne gange udtrykt ærgrelse over den forholdsvis lave interne mobilitet i EU. Ifølge OECD »bor kun tre procent af EU-borgerne i den erhvervsaktive alder i et andet EU-land«.
»Det europæiske arbejdsmarkeds effektivitet kan forbedres, og mange job blive besat, hvis virksomheder var bedre informerede om rekrutteringsmuligheder og jobansøgende bedre informerede om jobmuligheder uden for deres nationale grænser,« sagde EU’s beskæftigelseskommissær, László Andor, for nylig i en tale om Europas beskæftigelseskrise, hvor han fremhævede behovet for at »styrke arbejdskraftmobiliteten på tværs af Europa«.
Flere rejser
Flere europæere – især i de kriseramte sydeuropæiske lande – har imidlertid taget springet i de seneste år, hvor det er blevet klart, at krisen vil vare længere, end mange først regnede med, fortæller OECD-ekspert i international migration Thomas Liebig.
Foreløbige forskningsresultater, som Liebig fremlægger for Information, viser, at »grundet den fri bevægelighed er stigningen i arbejdsløsheden i de hårdest ramte regioner i EU27/EFTA-området blevet reduceret med omkring seks procent om året.«
»Vi forsker i det lige nu, og jeg kan sige, at den interne migration har en målbar effekt på arbejdsløsheden i Europa. Men det er også klart, at det kun kan være et element i strategien for bekæmpelse af arbejdsløshed,« siger Liebig og påpeger endvidere, at mange af migranterne fra for eksempel Spanien er »tidligere immigranter udefra«, mens antallet af spaniere, der rejser til et andet EU-land, »stadigvæk er begrænset«.
Mens antallet af migranter fra Grækenland, Spanien, Irland og Portugal til Tyskland er steget kraftigt i de seneste år, udgør de til sammen færre migranter, end antallet af polakker, som rejser fra Polen til Tyskland.
»Man kunne også spørge, hvorfor der ikke er flere, som migrerer fra et land som Spanien. Sprogfærdigheder er en del af forklaringen,« siger Thomas Liebig og pointerer, at blandt dem, der tager springet, ender mange i job, de er overkvalificerede til.
Sproget spiller da en rolle.
»Vi kan se fra den forrige strøm af migration fra Østeuropa, at mange kom med gode kvalifikationer, men endte i lavtlønnede job, så der skete en degradering af deres kvalifikationer,« siger han.
Mens mange spanske eksperter ser det som positivt, at deres unge landsmænd drager ud i Europa og får erhvervserfaring, er der også andre, som frygter, at Spanien risikerer at miste sin investering i de unges uddannelse, hvis de ender med at slå sig permanent ned i andre europæiske lande.
Det er en reel risiko, siger Thomas Liebig, men han mener dog, at det primært er et plus for den spanske stat, at de unge spaniere drager ud frem for at hæve understøttelse derhjemme – som de sjældent har optjent ret til at få.
»I øjeblikket er det tydeligvis en stor hjælp, og mange vil vende hjem igen. Hvis vi ser på polsk migration, er mange vendt hjem, i takt med at den hjemlige økonomiske situation er blevet bedre. Risikoen for brain drain afhænger af, hvor længe krisen bliver ved,« siger han og understreger, at det især for nyuddannede er vigtigt at komme i gang på arbejdsmarkedet, fordi langtidsledighed kan få en negativ effekt på resten af deres arbejdsliv.
Når man først er rejst ud ...
Roberto, Sofía, Tamara og Raquel understreger netop erfaring og engelskkundskaber som hovedårsagerne til, at de har valgt at rejse til London for at arbejde. De kan godt fornemme, at der er sket en holdningsændring i hjemlandet i forhold til det at rejse ud.
»Det er blevet almindeligt i dag. Mine venner derhjemme siger: ’Hvis ikke jeg kan finde arbejde her – så tager jeg til London’. Spanske unge er i dag blevet mere eventyrlystne,« siger 22-årige Tamara og påpeger, at »det er rigtig godt f or cv’et at have erfaring fra udlandet«.
Raquel mener, at »krisen har været med til at skubbe folk ud i det«.
»Jeg kom selv for at forbedre mit engelsk for at blive en bedre engelsklærer, for niveauet i Spanien er rigtig dårligt. Jeg vil ikke være en af de engelsklærere, som ikke kan udtale ordene ordentligt,« siger hun.
Selv om de alle er glade for deres job lige nu, håber de at komme til at bruge deres uddannelser i fremtiden. Om det bliver i Spanien, England eller et andet europæisk land er de imidlertid ikke så sikre på, set i lyset af jobsituationen i hjemlandet. men det skræmmer dem ikke.
»Familien, jeg arbejder for, har tilbudt mig endnu et år, men jeg tror ikke, at det jeg tager imod det. Jeg har mange ideer. Jeg kan blive her og lede efter et rigtigt job … eller au pair er selvfølgelig et rigtigt job, men jeg mener et job som spansklærer på en skole,« siger Roberto, der også er åben over for ideen om at »tage til Tyskland og lære tysk«.
Kæresten Sofía er skeptisk over for Tyskland på grund af sproget, men hun fortæller, hvordan hendes søster efter at have tilbragt et år i London nu har fået et job som lærer i Australien.
»Min far er glad for, at vi har et job og forbedrer vores kompetencer, men han er samtidig ked af, at situationen er, som den er,« siger hun.
»Han siger altid, at når du er rejst ud én gang, så har du ikke lyst til at komme tilbage. Han har lidt ret,« griner hun. Tamara er også parat til at arbejde hvor som helst, så længe hun i sidste ende får mulighed for at bruge sin uddannelse.
»Jeg skal nok blive lærer på den ene eller den anden måde. Det er mit drømmejob, og jeg vil gøre hvad som helst for at få det. Hvis ikke det bliver i Spanien, så bliver det dér, hvor jeg kan få job. Jeg har ikke læst til lærer for at blive tjener. Det er okay, hvis jeg skal vente lidt på jobbet, men ikke hele livet,« siger hun med stædighed i stemmen.
Ingen af vennerne ser ud til at tvivle på det, hun siger.
Så kan vore unge jo smutte derned og leve på gaden i det gode vejr. Kulden i samfundet heroppe skal nok få en spanier eller to til at få hjemve og så er der jo vejret.
Flemming Andersen,
Hvis du var i Dublin lige nu, ville du vide at artiklen her taler sandt...her myldrer med Spaniere paa udkig efter job og, dette er de veluddannede Spaniere mellem 20 - 50 aar!!
De starter med et 3 - 5 ugers kursus i Engelsk og, samtidig soeger de job helt vildt og, er generelt positive, vellidte og dygtige. Og jo da...de fryser,men det goer jeg jo ogsaa ;)
Jette Abildgaard
Jeg tvivler ikke et sekund.
Vi er måske nu ved at opdage, at vores høje mindsteløn for selv ufaglært arbejde nu trænger alle danske ufaglærte ud af arbejdsmarkedet,fordi der står endog særdeles kvalificerede sydeuropæere og jubler ved 90-100 kr.i timen.
Vi graver vores egen grav, hvis ikke vi indser, at skatten og mindstelønnen må ned, så vi ikke bliver invaderet af billig arbejdskraft fra resten af verden.
Ja Søren - lad os for pokker få et nyt folk...
Det her minder uhyggeligt meget om tidligere tider, hvor Tyskland også importerede billig ikke-arisk arbejdskraft...
Jeg har en teori. Tysklands herskende klasse har været ved at skide i bukserne af skræk over den hurtigt voksende muslimske befolkningsdel.
Ved at importere titusinder af bulgarere, rumænere, polakker og spaniere, kan de holde tyrkerne og araberne stangen lidt endnu.
Søren Hertz
Jeg ser det for mig, koret hvor ypperstepræsten Seier eller Smedegård står og råber som en vækkelsesprædikant, og hvor hele menigheden, totalt bedøvet messer lønnen ned, lønnen ned, mens de stamper i jorden med deres bare tæer.
Lønnen ned, lønnen ned. støvet står op om menighedens tynde bare ben.
Et par mere faldet om af sult
lønnen ned lønnen ned, alle er mere eller mer udsultet, med de ser op til deres store fede forbillede og håber at, bare de messer med længe nok, så bliver det deres tur til at blive fede.
Lønnen ned, lønnen ned, flere af menigheden er så små ved at miste forstanden og realitetssansen, men koret messer bare videre i en uendelighed.
Selv om de ser det skader menigheden mere og mere, så betyder håbtr om egen selvfedme mere end side mandens død.
Lønnen ned lønnen ned
Søren Hertz,
Du kan vaere ganske rolig.....alle der kender blot en lille smule til de Europaeiske regler, ved paa nuvaerende tidspunkt, at Danmark er et af de allersidste valg man, som Europaer boer tage til...aarsagen til dette er jo netop, at Danmark ligger alleroeverst paa listen over de EU lande der bryder regulationen for fri bevaegelighed - Regulation 1408/71 pr. 1 Maj 2010 aendret til 883/2004, og dermed stjaeler den understoettelse, Europaerne ellers helt legalt overfoerer mellem landende, saa de har den at leve af mens de soeger job i deres nye land...og, hvem vil foraere lille Danmark sin retmaessige indkomst!??
Det tog Aarhus Kommune mindre end en halv time at bryde denne lov 100% mod undertegnede da jeg i 2009 overfoerte Iske dagpenge dertil...ligeledes 100% legalt, saa tag du det bare helt roligt....de offentlilgt ansatte i dit fine lille land deler skam disse penge mellem sig, eller staten Danmark snupper dem saa bl.a. du kan faa dine ''velfaerds-ydelser''...hvad ved jeg....det menneske disse dagpenge retmaessigt (EU ret...ikke Dansk, for i Danmark eksisterer ingen love laengere) tilhoerer faar dem i hvert fald ikke i lille Danmark...dem snupper I/vort land!!!
Saa nej, I graver ingen grave for Jer selv, men alle vi andres grave, for...I stjaeler med arme og ben og, er hamrende ligeglade med konsekvenserne!!!!
Flemming Andersen
Vi kunne da skrive en messe. Jeg kaster gerne et par akkorder efter en god tekst.
MÅ jeg erindre de Ærede Skribenter oma t hele misseren skyldes at anti-kommunistiske
kapitalister synes det er helt OK at hyre Kommunist-slaver i Kinas KZ-zoner ??
Og derefter lade Maersk fragte hele lortet hjem til Føtex !
@ Robert Nesta
Det har du ret i. Det er den nye imperialisme. Kineserne gør det i Afrika, og det er vel ikke uden grund at USA er omdøbt til Kimerika.
Historien har været meget fint fortalt i ungdomsprogrammet "Klubværelset"
Jeg kan ikke huske hvornår. Man det kan findes.
@ Erik Lang :
Må jeg være fri, der findes ikke nogen 'ny imperialisme' ..
ALLE skal betale renter, nu gør 'kommunisterne' i Kina det også og hvis
ikke de muslamistiske terrorist-pædofile datter-niece-voldtægstmænd, alle 1,5 milliarder,
ikke også gør det, så starter 'Vi' WW3 .. Nå Nej, Den er allerede i fuld gang !
Sydeuropas økonomiske elite sendte deres kapital i landflygtighed i London og Svejts og flere er selv rejst efter, og nu rejser den uddannede elite...
...jeg tror sgu der med tiden bliver rigtig afslappet at opholde sig i Sydeuropa..og så er vejret ganske behageligt.
Som Femstjerne-bevægelsen med sejerherren Beppe Grillo i spidsen bebuder: Grøn energi, økologisk landbrug, genbrug og kortere arbejdstid.
Robert Nesta
"Imperialisme er betegnelsen for en politik, hvor magthaverne i et land eller område forsøger at undertrykke (og ofte også udbytte) andre lande, folkeslag eller områder politisk og/eller økonomisk og den ideologi, der understøtter en sådan politik"
Billedet er bare vendt, så jeg forstår ikke helt din sammenblanding.
Desværre Erik Lang,
'Selvcensuren' mm osv osv forbyder mig at hentyde til et specifikt 'Land' .
Men om du måske fokuserede på 'renter', eller googlede 'usury' -
måske endda i en 'historisk' kontekst ..
Jette du behøver ikke tage til Dublin
I København vrimler det med spanier!! , du kan også gå ind til en af diverse meetup grupper her vrimler det med sydeuropæer.
Vores underboer er fra Sydeuropa, halvdelen det kiggede på den inden de flyttede ind var fra Sydeuropa. DO I NEED TO SAY MORE
PS
EU er en møg bule, jo flere regler vi bryder des bedre, reglerne er alligevel godkendt uden min og andre borgers accept.
Tak er kun et fattigt ord.
Mon ikke de her Englændere er glade for at de kan få folk der er uddannet til at undervise på universitetet til at undervise deres børn til 30-40 kr/time. Mon ikke deres politikere er tilfredse med at lønniveauet bliver trykket i bund, så de bliver mere konkurrencedygtige, og hvis så disse søde og flittige unge mennesker også er rigtigt godt tilfredse, så har vi jo en rigtig gunstig situation for Europas konkurrencedygtighed i det hele taget, så er vejen banet for flere stramninger på de offentlige budgetter og et større udbud og dermed lavere løn til alle.Tak tak, det er næsten alt for meget!
Ups jeg glemte vist en overskrift:
Forudsætningen for velfærdsforringelser.
Tak er kun et fattigt ord.
Mon ikke de her Englændere er glade for at de kan få folk der er uddannet til at undervise på universitetet til at undervise deres børn til 30-40 kr/time. Mon ikke deres politikere er tilfredse med at lønniveauet bliver trykket i bund, så de bliver mere konkurrencedygtige, og hvis så disse søde og flittige unge mennesker også er rigtigt godt tilfredse, så har vi jo en rigtig gunstig situation for Europas konkurrencedygtighed i det hele taget, så er vejen banet for flere stramninger på de offentlige budgetter og et større udbud og dermed lavere løn til alle.
Men @Henrik, hvad gør vi ved dette faktum: "Det er jo en reel udfordring, at vi vores ufaglærte bliver udkonkonkurreret af folk fra sydeuropa med mellemlang og lange uddannelser " ? Det er jo det centrale, såvidt jeg kan se....
Folk har tit spurgt mig:
What should've been done instead?
Svaret har altid været: Nothing
Genrally when a bunch of very diverse countries cooperates about something, you want the bounds to be rather loose, like the rules governing the countries participating in North American Free Trade Agreement (NAFTA) .
Derfor skulle EF aldrig være udviklet længere end til en frihandels-klub. Det har altid været nordvestjysk og britisk position og snusfornuft. Britisk snusfornuft er også rigt repræsenteret i Nordamerika, hvor den er en integreret del af Canada, og selv i USA er den til stede! [Selv om det var svært at få øje på i optakten til invasionen i Irak i marts 2003 f.eks].
Sagen er at alle amerikanere i vuggegave har fået tysk effektivitet, britisk sund fornuft og latinernes charme! Så uundgåeligt vil en frihandels-klub bestående af Canada, USA og Mexico være domineret af britisk snusfornuft, - hvilket som nævnt bl.a ses derved at den ikke er mere end....en frihandels-klub.
Jørgen Madsens indlæg er fuldstændig grænseoverskridende og ubehagelig hetzende.
Hvis det er "hetzende" (sic) - så er det rettet mod offentlig myndighedspersoner, og præcis de to som sammen bærer det største ansvar for at ØMU'en blev til noget. ØMU'en, denne fatle konstruktion, som er den direkte årsag til at disse spaniere nu må leve i landflygtighed.
Spam er irriterende uanset i hvilken form eller sted den anvendes.
Det virker frastødende og ikke befordrende for det budskab , man ønsker fremmet.
Fra et filosofisk og eksistentielt synspunkt har problemstillingen også altid interesseret mig. To offentligt ansatte som forsøger at løse en gordisk knude (alle sagde at ØMU'en var uladsiggørlig) og det de kommer op med, er på ALLE måder værre end hvad vi havde før.
Nedsæt pensionsalderen til 50 over hele Europa.
Det er ikke løn, men overskudskrav, der skal ned. Der er jo ingen grund til at virksomheder tjener mere, end de har brug for til løn og omkostninger, herunder en beskeden ekspansion.
Johannes. Krigen er her. For et par timer siden så jeg et program på Arte, den tysk-franske kanal, om Irland. Merkel påtvang jo irerne en redningsplan, som betød, at de irske skatteydere overtog bankernes gæld. Det betød, at de kapitalfonde, som havde spillet højt spil, fik ALLE sine penge igen.
Det var selvfølgelig nogle af de største tyske banker og kapitalfonde - jeg postede listen forleden; men den blev fjernet.
Og som et direkte resultat af dette tyske diktat overfor et af Europas mindste lande, skal HVER irer: Pensionist, downie, baby eller arbejdsløs - hver eneste irer skal i de næste mange år betale 300 euro om måneden til de tyske bankers ve og vel.
300 euro.
Om måneden.
Fanden til "redning"!
Islændingene var da heldigvis for dem selv kloge nok til at sige nej til både EU, Euro og "hjælpepakker".
På den lyse side, så er spaniere, italienere og grækere nogle dejlige mennesker, og vi har i alt for lang tid nasset på deres gæstfrihed ved at sende horder af Hr og Fru Jensen til grisefest. Nu er det på tide at betale gæstfriheden tilbage.
De skal være velkomne på min terrasse og gæstfriheden skal ikke mangle overfor disse vitterlig herlige mennesker, men lufttemperaturen og prisen på billigøl og røde pølser vil muligvis skuffe Hr og Fru Sanchez og Papadoupolos m.fl...
@Johannes Aagaard
"Jeg hørte forleden, at siden euroen blev indført i Italien for godt ti år siden, er den italienske produktivitet faldet med 30 procent i forhold til den tyske, og siden 2008 er industriproduktionen faldet med 25 procent. "
Måske er et af Italiens problemer dette:
"Faktisk kan en virksomhed på over 15 medarbejdere nærmest kun komme af med en medarbejder, hvis virksomheden er ved at gå nedenom og hjem, fortæller han"
http://italienikrise.dk/italienerne-drommer-om-danske-tilstande/
Service til nye læsere
Mit første indlæg her på siden, drejede sig om Henning Christophersen og Niels Thygesen's mega-ansvar for at situationen er blevet så desperat i euroens periferi-lande, blev slettet, efter at 2 deltagere i debatten mente at det var "hetzende", hvorfor det nu kan være svært at se, hvem den påståede "hetz" var rettet i mod. Men den var altså ikke rettet mod andre debat-deltagere, men mod u-valgte myndighedspersoner uddannet på Københavns Universitet -- endnu engang givende dette gamle og hæderkronede uddannelsessted et skud for boven (Penkowa, Wind og Fries), når det nu viser sig at to af dets alumni bærer hovedansvaret for at ØMU'en blev til noget.
Her i Jantelovens fædreland har vi rig tradition for at gennembaske de store kanoner, som træder ved siden af, thi det var jo meget mere hæderværdigt og ærefuldt hvis de havde trådt til side -- ligesom den jævne mand -- og sagt til Delors: Desværre, ØMU'en kan ikke lade sig gøre, uden fuld politisk union, og det vil befolkningerne ikke være med til (Det burde de to vide fra Danmark!!!), så lad vær med at forsøge.
I denne udgave af Universitetsavisen (Pdf) kan du se hvorledes Thygesens kolleger på Universitetet hylder ham, for at være "en af de helt store" (sic)
shit, jeg får lige en tanke [Og jeg indrømmer blankt at det er en væsentlig grund til at jeg deltager på diverse fora, fordi een kommer selv til at tænke på noget (ligesom naturligvis argumenterne hele tiden bliver 'refinet')] :
Er det tænkbart at Christophersen og Thygesen konspirerede med [de topstyrende] franskmænd om ØMU'en for senere at præsentere Europas befolkninger for et fait-d'acompli? I så fald er deres handlemåde endnu mere forkastelig end jeg troede. Altså bevidst aftaler de to Venstremænd noget med franskmændene [ laver et design dom får de franske planer til at virke (tror de!)], uden først og fremmest at konsultere nordvestjyder eller briter, de to mest fornuftige befolkningsgrupper i vores del af verden, den første med en væsentlig aktie i Englands rolle som verdens mest civiliserede og fornuftige folk, [Men vi kunne ikke have gjort det alene: Det er netop en frugtbar symbiose af jyder, angler, saksere og et romersk bundfald, som gjorde det muligt]
Hr Bach, hvordan har hr. og fru Jensen nasset på sydeuropæernes gæstfrihed ? De gange jeg har været syd for Alperne har jeg betalt for hotel, for leje af bil, for mad,vin og museumsbesøg. Og jo der er masser af rare mennesker omkring Middelhavet, men de har nu ikke levet af gæstfrihed, men af turisme, som sandt for dyden ikke udtryk for gæstfrihed, men business.
Jens Peter - dit argument med, at du har betalt for hotel, leje af bil, mad vin og museumsbesøg kan jeg ikke li.
Det var det samme argument, de smaskforkælede danske gymnasieelever brugte, da de skulde undskylde deres optræden i Prag...
Vi har da lagt penge i landet...
Og?
Jeg må indrømme, at jeg tit har skammet mig over andre danskere, når jeg har oplevet dem på slap linje i Hamburg, Spanien eller hvor jeg nu har boet. Startende med, at de ikke har gjort sig en skid umage for at lære bare nogle få brokker tysk eller spansk, at de intet aner om historien på det sted, de besøger og og og.
At du lægger penge på et sted er ikke noget argument. For noget.
Hvad har fulde gymnasieelevers adfærd at gøre med at den turistindustri, der har hersket i stort set samtlige lande omkring Middelhavet ? Hvis du ville forstå mit korte indlæg så påpeger jeg blot, at det IKKE er gæstfrihed, som har drevet værket, men formentlig et ønske om at få en levevej. At du, Henrik Jensen, ikke kan lide danskeres adfærd uden for landets grænser, har da ikke en pind med at gøre at turisme de sidste mange, mange år er en indtægtkilde for masser af indbyggere i syden. Hvad jeg forsøgte at antyde var, at jeg og mange andre faktisk lægger og har lagt penge i de pågældende lande og ikke nasset på nogens gæstfrihed. At du mener at jeg skulle gå ind for, at man derfor kan opføre sig sig som et svin, fordi man har betalt ved kasse ét, må stå for din egen regning.
At sidestille mig med nogle unge drukmåses sølle selvforsvar for deres ubehøvlede opførsel i Prag er simpelt hen under lavmålet.
Jeg kunne med lige så stor ret spørge : Hvor er det du har befundet dig, når du løber ind i dumme fulde danskere? Jeg møder dem fx aldrig på museerne, i bjergene og på caféerne.
F.eks. når jeg lå i min seng - og prøvede at sove...uden at kunne fordi en gymnasieklasse fra Århus havde valgt legepladsen nede foran vores vinduer til at drikke sig i hegnet.
På vej hjem fra arbejde med sporvognen. Og i Path-toget på vej ind til byen....
Mao - hjemme, i min lokale bydel eller på vej til og fra arbejde.
Ja sikkert, men hvad i djævelens skind og ben har det med mine ture til det store udland at gøre ?
Ja sikkert, men hvad i djævelens skind og ben har det med mine ture til det store udland at gøre ?