Læsetid: 1 min.

Folk kan selv bestemme

Mohammed Al Habib, driver et transport-firma. Kom til Danmark med sin familie som barn fra Nasiriyah i det sydlige Irak. Foto: Tine Sletting

Mohammed Al Habib, driver et transport-firma. Kom til Danmark med sin familie som barn fra Nasiriyah i det sydlige Irak. Foto: Tine Sletting

19. marts 2013

– Hvad mener du om invasionen?

»Det var en rigtig god idé, at koalitionen fjernede Saddam Hussein. Danmark hjalp landet på den måde. I dag har økonomien i Irak det godt, og folk kan selv bestemme, hvem der skal styre landet. Det er godt.«

– Hvad synes du om konflikten mellem sunnier, shiaer og kurdere?

»Det handler ikke om, hvorvidt folk er sunnier eller kurdere, men om magt. Sunni-muslimer har altid haft magten i Irak. Men der er mange flere shia-muslimer, så nu har de magten, og det har sunnierne det ikke så godt med. Men også sunnier og kurdere er en del af parlamentet, så alle har det godt, men ingen kan jo få hele magten. Sådan er det med demokrati. Jeg er hverken sunni eller shia, jeg er bare en iraker – og jeg er stolt af at være iraker.«

– Hvordan ser du Irak om 10 år?

»Hvis hele befolkningen holder sammen og tænker positivt, bliver Irak et stort og stærkt land. Og hvis vores nabolande lader være med at blande sig, vil det være rigtig godt. Lande som Tyrkiet, Qatar og Saudi-Arabien skaber altid problemer. De støtter alle deres egne grupper og får dem til at gå mod hinanden. De er ikke interesseret i, at demokratiet lykkes i Irak, for de vil ikke have, at Irak skal blive et godt eksempel for deres egne lande.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu