Læsetid: 7 min.

’Vi var ikke klar over, at så mange bliver myrdet’

Nedskydningen af 20 småbørn og seks lærere i en skole i Newtown i december har åbnet hvide amerikaneres øjne for de daglige skyderier i landets sorte bydele og latino-kvarterer, hvor 30 mennesker – mange børn og unge – hver dag mister livet
I delstaten Connecticuts hovedstad er der siden 2000 blevet myrdet 358 mennesker med skydevåben, hvilket skal holdes op mod Hartfords indbyggertal på kun 125.000. Den 14. februar strømmede folk til delstatsparlamentet i Hartford for at deltage i en demonstration for krav om strengere våbenkontrol. Foto: Spencer Platt

I delstaten Connecticuts hovedstad er der siden 2000 blevet myrdet 358 mennesker med skydevåben, hvilket skal holdes op mod Hartfords indbyggertal på kun 125.000. Den 14. februar strømmede folk til delstatsparlamentet i Hartford for at deltage i en demonstration for krav om strengere våbenkontrol. Foto: Spencer Platt

4. marts 2013

På en kold vinterdag for lidt over 11 år siden blev en ung mand skudt i sin bil på en gade i Hartfords sorte kvarter.

Randy Beckman var hverken medlem af en kriminel bande eller involveret i den livlige narkohandel i East Hartford. Tværtimod havde den 21-årige sorte mand en lovende fremtid foran sig. Kort før sin død havde han fået en søn, og den nye farhavde lige fået et job i et forsikringsselskab.

Men det gør ingen forskel, hvis man opholder sig på det forkerte sted på det gale tidspunkt i en amerikansk storbyghetto. Her i delstaten Connecticuts hovedstad er der siden 2000 blevet myrdet 358 mennesker med skydevåben, hvilket skal holdes op mod Hartfords indbyggertal på kun 125.000. Mindst 100 af af de dræbte var uskyldige ofre.

I Chicago blev 500 mennesker – de fleste unge mænd – dræbt med håndvåben i 2012. I hele USA løb tallet sidste år op i 12.000; hertil skal lægges næsten 20.000 selvmord begået med skydevåben.

Randy Beckmans mor, Henrietta,konfronteres dagligt med tabet af sin søn. Hun går eller kører hver dag forbi stedet, hvor hendes søn blev dræbt med et enkelt skud gennem en bilrude.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • torsten jacobsen
  • Per Torbensen
  • Lone Christensen
  • Anders Krog
  • Steen Sohn
torsten jacobsen, Per Torbensen, Lone Christensen, Anders Krog og Steen Sohn anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars R. Hansen

"Vi var ikke klar over, at 30 mennesker bliver myrdet hver dag. At det ikke får så megen opmærksomhed, skyldes nok racisme..."

At det ikke får så meget opmærksomhed som Sandy Hook - at 30 unge og gamle mennesker af alle racer dræbes dagligt - skyldes nærmere at disse forventelige drab overvejende sker mellem kriminelle spredt over hele USA - mens Sandy Hook på engang ramte 20 sagesløse børn et sted og kom som et shock for nationen samt at massemorden målrettede gik efter sagesløse børn - end det skyldes racisme.

Men at folk bag denne 'antiguns organisation' - resonerer sig frem til årsagen er racisme - fortæller noget om væsentligt om samme.

Jens Overgaard Bjerre

Mentaliteten er den samme herhjemme. For ca. 5 år siden blev der for eksempel skudt fem ned af arabisk afstamning i et almentnyttigt boligkvatér i Lyngby, nord for København med et automatvåven. Ved et tilfælde overlevede de ramte, men blev hårdt kvæstetede. DR satte en praktikant til at udspørge nogle børn om mordforsøgene. Det var alt. Kort tid efter blev der skudt på en løber i Ordrup med et luftgevær. Så var DR ved at gå i smadder med daglige historier fra 'deres egne leders' villakvartér. Historien kørte en lille måneds tid, så fandt politiet en formodet skyldig, men som måtte løslades, da det ikke var ham alligevel.

Da rockerne var så ubetænksomme at skyde i gennem et restautionsvindue i Hellerup, gik der også hysteri i sagen. Men når det sker i de områder, hvor der bor mange arbejdere, så er det stort set ligegyldigt i følge hovedmediernes dækning. DR og TV2, begge statsejet, det ene gennem direkte licensmidler og det andet gennem A/S, hvor staten har hovedparten af aktierne, er totalt kolde. Og vil hellere vise alt andet. Så der er store lighedspunkter.

Politiet efterlyser debat omkring rockerkriminalitet, men kan spørge sig selv hvorfor hashhandlen har fået lov til at fortsætte i Christiania, under rockernes styring. Og hvorfor hovedmedierne er så ligeglade med skyderier når det ikke lige sker i 'deres egne' områder, men i de 'danske-nigger-arbejderes' byområder.