Nyhed
Læsetid: 1 min.

Sort hul fortæller om galaksers fortid

Udland
4. marts 2013

Et hurtigroterende supertungt sort hul er fundet i centrum af spiralgalaksen NGC 1365, skriver videnskab.dk. Astronomer mener, at der i centrum af næsten alle spiralgalakser ligger et supertungt sort hul. Hurtigheden af det sorte huls rotation kan fortælle noget om, hvordan galaksen har set ud, og hvordan den har udviklet sig.

Astronomerne er dog ikke sikre på, om denne hurtige rotation er skabt af en ensartet strøm af materiale, eller om der engang har været to galakser, med hver deres sorte hul, der efter et sammenstød er fusioneret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her