Læsetid: 4 min.

Den syriske krises hidtil vigtigste desertører

I Libanon går regeringschefen af efter uenighed om balancen i forhold Bashar al-Assad – og det samme er tilfældet for Syriens oppositionschef
Libanons premier-minister, Najib Mikati, er gået af i protest mod sit kabinets shia-kristne flertal.

Mohamed Azakir

25. marts 2013

Denne weekend føjede endnu to sunni-ofre til den syriske borgerkrigs politiske tabstal. Fredag deserterede Libanons premierminister, Najib Mikati, i protest mod sit kabinets shia-kristne flertal, der støtter det syriske regime. Hans afgang faldt sammen med en opblussen af sekteriske sammenstød i hjembyen Tripoli mellem alawitter og sunnitter, der i går havde kostet 12 dræbte og snesevis af sårede.

Også i går sagde lederen af den syriske oppositionskoalition, Sheik Ahmed Moaz al-Khatib, farvel – men ikke tak – og skred efter kun fire måneder på posten. Formelt i protest mod EU’s fortsatte uenighed om den embargo, der blokerer våbeneksport til FSA, Frie Syriske Armé, reelt i frustration over intern splittelse.

For oppositionens styrker får faktisk våben ad uofficielle kanaler, om end de fordeles ulige til fordel for islamistiske jihad-grupper. Og Moaz al-Khatibs farvel har samme baggrund, nemlig uenighed i oppositionskoalitionen, der for få dage siden udpegede den erklærede fundamentalist, den 50-årige syrisk-amerikanske Ghassan Hitto, som ’midlertidig premierminister’ i Istanbul.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu