Læsetid: 1 min.

Tre lande i ét

Wisam Al Uthbi, cykelhandler. Flygtede til Danmark fra Baath-partiet i 1999
19. marts 2013

– Det er 10 år siden Irak blev invaderet – var det godt eller skidt?

»Jeg har lige været i Bagdad for en måned siden. Der er ikke sket den store forskel i Irak. Saddam er væk, men nu regeres landet af 30 diktatorer med forskellige militser, som er støttet af Saudi-Arabien, Iran, USA og Israel. USA lovede Irak, at de ville indføre demokrati og alt det der, men det er bare et spil for at dominere Mellemøsten. Og almindelige mennesker betaler prisen for det, hver dag.«

– Hvordan ser du Irak i dag?

»Der er i virkeligheden tre lande i ét land. Kurdere i nord, shiaer i syd, og i midten er det primært sunnier. Nogle prøver at spille de forskellige grupper ud mod hinanden Men vi tror alle sammen på gud, og det er det vigtigste. Jeg er hverken sunni eller shia – jeg er muslim. Der er en opdeling på vej. Men hvis det er det, folk vil have, så hvorfor ikke? Det er bedre end at gå og have en konflikt i 50 år.«

– Har du overvejet at flytte tilbage?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu