Læsetid: 3 min.

Ingen klima-check til Ecuador

Ecuador vil gøre kloden en klimatjeneste ved at lade olie blive under jorden i nationalparken Yasuní, hvis landet kan skrabe halvdelen af de tabte olieindtægter ind i penge fra resten af verden. Sympatisk at bevare regnskoven, siger klimaminister Martin Lidegaard, men han havde ingen penge med, da han i går blev opfordret til at støtte initiativet
Udvindingen af olie har flere steder skabt økologiske katastrofer for regnskoven i Ecuador.

Teun Voeten

6. april 2013

Eksotiske lyde fra fjerne fuglearter blev mekanisk gentaget i et af Klimaministeriets mødelokaler i går, mens klimaminister Martin Lidegaard (R) indvilligede – under moderat pres fra u-landsorganisationen Ibis og sine egne lockoutede børn – i at tage en rød lædermaske på.

Udklædningen stammer fra den indfødte befolkning i Yasuní-parken i Ecuador, som bor i et område, hvor der er store olieforekomster i jorden. Samtidig bliver området betragtet som et af de steder i verden, hvor biodiversiteten er allerstørst.

Siden 2007 har Ecuadors regering forsøgt at få lande og private bidragydere til at betale for, at landet lader over 800 millioner tønder råolie i området blive i jorden. Prisen er, at Ecuador til gengæld får halvdelen af de indtægter, som det går glip af.

På stående fod var ministeren kun klar til at vise sin symbolske støtte til Ecuador.

»Jeg har ikke en check med i dag,« sagde Martin Lidegaard til et dusin aktivister fra Ibis, der var mødt op med rødmalede ansigtsmasker, efter at de på skift gav ham hånden og rituelt sagde: »Jeg er Yasuní«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johannes Lund
Johannes Lund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu