Læsetid: 4 min.

Libanons nye premierminister er harmløs – og derfor eneste mulighed

Sunnipolitikeren Tamman Salam skal styre et nervøst Libanon præget af politisk uenighed om Syrien, men med bred opbakning fra alle partier, der er enige om at sikre stabilitet – og at det syriske regimes dage er talte
Salam Tamman er den kompromiskandidat, alle de stridende fraktioner kan enes om, og lørdag fik han støtte fra 124 (!) af 128 medlemmer i Libanons parlament.

Mohamed Azakir

8. april 2013

De dage, da politiske beslutninger i Libanon ikke kunne træffes uden et bekræftende nik i Damaskus, er ovre. Syriens indflydelse i Libanon, der var betydelig indtil for et halvt år siden, svinder med Bashar al-Assads svigtende krigslykke, hvilket druserlederen Walid Jumblatt har eksponeret. Med den snu og politisk erfarne Jumblatt som arkitekt, og med alle de libanesiske fraktioners accept, blev den 68-årige Tamman Salam lørdag udpeget som Libanons nye premierminister.

Salam er et uafhængigt parlamentsmedlem fra en prominent og tidligere indflydelsesrig sunnifamilie i Beirut, der – med en libanesisk kommentators ord – »ikke vil gøre en kat fortræd«.

Og det er netop meningen med hele operationen: Salam er den kompromiskandidat, alle de stridende fraktioner kan enes om, og lørdag fik han støtte fra 124 (!) af 128 medlemmer i Libanons parlament. Han har erklæret, at han vil etablere en teknokratregering, der kan føre landet frem til det planlagte parlamentsvalg i juni.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu