Læsetid: 4 min.

Ny dødelig virus i Kina afslører både fremskridt og dyb skepsis

WHO roser den kinesiske regerings håndtering af en ny farlig fugleinfluenza, men den kinesiske offentlighed og medierne er ikke imponerede. Reaktionerne afslører, at Beijings mørklægning af sars-epidemien for et årti siden stadig underminerer kinesernes tiltro til myndighederne
Den kinesiske regering har svært ved at overbevise befolkningen om, at der er styr på det nye udbrud af fugleinfluenza, der indtil nu har medført mindst ni dødsfald.

Peter Parks

11. april 2013

Nervøsiteten i Kina over en ny dødelig fugleinfluenza er intensiveret, efter at ni kinesere nu er døde, og 20 andre er blevet smittet. De kinesiske myndigheder meddelte for lidt over en uge siden, at H7N9-virussen for første gang var blevet fundet i mennesker.

Den nye virus fremkalder i Kina smertefulde minder om sars-epidemien, som hærgede landet for et årti siden, og selv om regeringen nu lover at være så åbne som muligt om den nye sygdom og hurtigt frigive informationer til offentligheden, forbliver mange kinesere skeptiske. For de kan stadig huske, hvordan Beijing i 2003 var medskyldig i, at sars-smitten bredte sig så voldsomt, som den gjorde. Dengang forsøgte myndighederne i ugevis at skjule eksistensen af den nye smittefarlige sygdom, og befolkningen blev ikke informeret om faren. Centralregeringens hemmelighedskræmmeri forsinkede fatalt indsatsen for at bremse den globale epidemi. Sars-udbruddet endte med at smitte 5.237 kinesere, og af dem døde 329. Epidemien forårsagede næsten 40 mia. dollar i økonomiske tab, og på verdensplan døde i alt 774 personer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu