Læsetid: 2 min.

’Ok, det er gratis, og jeg får en universitetsgrad’

42-årige Billy Sichone bor i det nordlige Zambia og havde ikke mulighed for at få en almindelig universitetsgrad. Nu studerer han på University of the People, mens han arbejder på fuld tid ved siden af og forsørger sin familie
Udland
29. maj 2013
Billy Sichone læser Business Administration på University of the People.

Der, hvor jeg kommer fra, har du brug for en universitetsgrad for at komme videre,« siger Billy Sichone om, hvorfor det er vigtigt for ham at få en universitetsuddannelse.

Han bor i det nordlige Zambia, 600 kilometer fra hovedstaden Lusaka, og arbejder fuld tid for den humanitære organisation World Vision. Han er 42 år, gift og far til to piger på fire og syv år, og han er familiens eneste forsørger. Han har ikke råd til de mange nye universiteter i landet, men i 2009 begyndte han i stedet at læse Business Administration på University of the People.

»Jeg troede først, det var spam, da jeg fik linket fra en ven,« fortæller han. »Jeg var skeptisk, inden jeg begyndte, men jeg tænkte ok, det er gratis, jeg får en universitetsgrad, og så kan jeg samtidig beholde mit job.«

Han blev dog hurtigt overbevist og føler i dag, at han lærer det samme, som han ville på ethvert andet universitet. Samtidig passer den fleksible studieform godt til hans situation. Han kan logge på, når han har tid efter arbejde, og hente undervisningsmaterialet og deltage i diskussionerne med de andre studerende. De emailer og chatter også med hinanden uden for klasseværelset.

Fokus og disciplin

Lige nu bruger han mindst 8-10 timer om ugen på studierne, og den største udfordring er at finde plads til dem midt i et familieliv og et fuldtidsarbejde.

»Det kræver fokus og disciplin, når der ikke er nogen til at fortælle en, hvornår man skal møde og lave sine lektier,« siger han.

I de første år tog han to eller tre kurser på samme tid, men nu tager han som regel kun et ad gangen på grund af arbejdspresset.

En anden udfordring er adgang til internet, som er dyrt i Zambia. Især i begyndelsen gav det problemer for Billy Sichone, men nu bliver han på sit arbejde for at bruge det hurtige internet dér.

Billy Sichone håber at blive færdig med sin bachelor i år eller næste år, alt efter hvor mange kurser han tager.

»Det vil virkelig åbne døre for mig.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her