Læsetid: 4 min.

Nye protestbølger holder liv i ånden fra Occupy Wall Street

De mange folkeopstande, vi begyndte at se i 2011, vil formentlig vare årtier fremover. Fra Istanbul til Rio handler det ikke om vrede over nedskæringer, men om modvilje over for en statsmagt, stadig færre kan genkende sig selv i
25. juni 2013

Igennem hele 2012 og første halvdel af 2013 ser en bekvem misforståelse ud til være ophøjet til vedtagen sandhed hos mange af dem, der har til opgave at analysere verdensbegivenheder: Nemlig at ser vi bort fra den vedvarende turbulens i den arabiske verden, så var den store protestbølge, som var kendetegnende for 2011, for længst var gået i sig selv. Helt overbevisende har denne udlægning aldrig været. Det er f.eks. kun to uger siden, at der var generalstrejke i Grækenland, og ramponerede eurozonelande som Spanien og Italien har næppe just været indbegrebet af ro og lydighed. Ej heller er protestbevægelser i så vidt forskellige lande som Chile og Israel forsvundet. Men i britisk og amerikansk offentlighed betød Occupy Wall Streets implosion, at en banal, men frapperende historie slog an: At teltlejre på offentlige pladser og ung vrede over systemets generelle tilstand, var »åh så 2011-agtig«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu