Læsetid: 3 min.

EU’s investeringsbank vil støtte EU’s klimamål

Den Europæiske Investeringsbank bringer nu sine lånekriterier på linje med EU’s klimapolitik, så den fremover kun vil støtte renere energiproduktion. Godt men ikke godt nok, lyder kritikken fra nogle klimaorganisationer. Andre jubler
26. juli 2013

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har besluttet fremover at sætte en øvre grænse – en såkaldt Emissions Performance Standard (EPS) – for, hvor meget et kraftværk må svine, hvis det ønsker bankens støtte. Banken vil tilmed prioritere udlån til energieffektivitet, vedvarende energi og energinetværk med det formål at »hjælpe EU med at nå sine energi- og klimamål«, siger bankens vicepræsident, Mihai Tanasescu, i en udtalelse.

Fremover vil producenter, der udleder mere end 550 gram CO2 per kWh, ikke længere kunne få støtte fra banken, der er en af verdens største energilångivere, som over de seneste fem år har ydet mere end 70 mia. euro til energiprojekter.

Mange grønne grupper byder introduktionen af en EPS-grænse velkommen, men mener, at tiltaget burde have været mere ambitiøst.

»Vi ser det som et positivt skridt, men vi ville have været endnu gladere, hvis EPS-niveauet var endnu lavere, for med et niveau på 550 gram CO2 per kWh vil visse kulkraftværker stadigvæk kunne finansieres,« siger Anna Roggebuck, organisationen Bankwatchs EIB-ekspert, til Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

randi christiansen

Seneste i klimadebatten : to internationale atomovervågningseksperter til ledelsen af Fukyama 'I ved ikke hvad I gør'

Målinger af radioaktivitet stiger for både luft og hav ud for værket

Så deet

randi christiansen

..... haster med at implementere helhedsorienterede miljø-og socioøkonomisk bæredygtige løsninger på Planeten A/S

Mvh en medejer