Læsetid: 1 min.

Harhoff-sagen er langt fra slut

Den danske jurist ved krigsforbryderdomstolen i Haag, Frederik Harhoff, fik i går støtte fra sine to meddommere og fra anklagemyndigheden i sagen mod Sesejl
4. september 2013

Affæren om den danske jurist Frederik Harhoff, der i sidste uge blev erklæret inhabil i forhold til at fortsætte som dommer i retssagen mod den serbiske partileder Vojislav Sesejl ved krigsforbryderdomstolen i Haag, er langt fra slut.

Harhoff gjorde for nylig formelle indsigelser imod dommerpanelets afgørelse. Heri fik han i går støtte fra sine to meddommere, der i en skrivelse protesterer over, at hverken Harhoffs redegørelse eller deres mening om sagen skal være blevet inddraget i dommerpanelets overvejelser, inden det erklærede Harhoff inhabil.

I går fik Frederik Harhoff ligeledes opbakning fra anklagemyndigheden i sagen mod Sesejl. I en skrivelse hævder anklagerne, at det ikke er bevist, at Harhoffs meninger om retsformanden Theodore Merons juridiske linje, som blev udtrykt i et privat brev offentliggjort i dagbladet BT i juni i år, skulle gøre danskeren til en partisk dommer.

Mareridtsscenarie

Den uafhængige jurist og lektor ved Leiden University i Haag, Dov Jacobs, vurderede på sin blog i går, at sagen om Harhoff og hans brev – hvori han beskyldte Meron for i sin juridiske praksis og beslutninger at være under indflydelse af USA og Israel – vil fortsætte.

»Sagaen er ikke forbi. Krigsforbryderdomstolen gennemgår lige nu et mareridtsscenarie,« skriver Jacobs.

Lektoren udtrykker en vis sympati for den personlige situation, Frederik Harhoff befinder sig i. Efter han er blevet taget af sagen mod Sesejl, kan den danske jurist i teorien blive udpeget til dommer i en anden retssag.

»Men at Harhoff tror, han kan fortsætte sit arbejde for domstolen, er uforståeligt,« skriver Jacobs.

mabu@information.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu