Baggrund
Læsetid: 3 min.

Den nålestribede mafia

Verdens fire store revisionsfirmaer udgør en verdensomspændende, slipseklædt mafia, som har fingrene dybt nede i de nationale statskasser. Politikerne flirter selv med firmaerne, og derfor er de svære at forfølge, mener professor i økonomi Prem Sikka fra University of Essex
Illustration: iBureaet

Illustration: iBureaet

Udland
11. november 2013

Bredskyggede hatte, skarpladte pistoler og cigaretter, der hænger dovent i mundvigen. Engang rimede mafia på Sicilien og pasta.

Men i dag er verdens farligste mænd klædt i skræddersyede jakkesæt og prajer taxaer i Londons City-kvarter. Det mener Prem Sikka, professor i økonomi ved University og Essex og ophavsmand til rapporten ’The Pin Stripe Mafia’.

»I dag går mafiaen ikke rundt på gaderne og slår folk ihjel. De driver, hvad der umiddelbart fremstår som respektable virksomheder, går smart klædt og kører i hurtige biler. Men under overfladen har det, de laver, dødelige, sociale konsekvenser,« siger han.

Prem Sikka arbejdede selv i Storbritanniens finansielle sektor, inden han indledte sin akademiske karriere. I ’The Pin Stripe Mafia’ stiller han skarpt på de fire største, globale revisionsfirmaer, Deloitte, Ernst & Young, PriceWaterhouseCoopers og KPMG og deres rådgivning af virksomheder, som ønsker at mindske deres skatteudgifter ved at udnytte hullerne i de forskellige landes skattelovgivninger. Prem Sikka mener, at nationalstaterne er nødt til at bekæmpe rådgivningsfirmaerne, hvis ikke velfærdssamfundet skal bryde sammen.

»Uden skatteindtægter kan vi ikke opretholde politi, uddannelse eller sundhedssystemer. Politikerne har ikke en chance for at genrejse vores økonomi i tilfælde af endnu en krise. Overordnet set bidrager rådgivningsfirmaerne altså lige som mafiaen til den komplette degradering af det offentlige liv,« siger han.

Mandag bragte Information historien om, hvordan en Deloitte-medarbejder i forbindelse med en konference i Beijing i juni fremlagde power points, der viser, hvordan investorer kan undgå at betale skat i Mozambique ved at oprette skuffeselskaber på Mauritius. Gode råd, der har store konsekvenser for de afrikanske landenes økonomi.

Lige lovligt kreative

Rådgivningsfirmaerne stemmer dørklokker hos de store virksomheder og sælger ifølge Prem Sikka vejledning om skat på samme måde som gadesælgerne sælger sko. Deres globale skatteunddragelsesservice er en offentlig kendt hemmelighed.

»Alle ved, at rådgivningsfirmaerne vejleder virksomheder om, hvordan de undgår at betale skat ved at placere deres formuer i skattely eller komplicere transaktionerne, indtil overskuddet simpelthen forsvinder ud i den blå luft,« siger han.

Et eksempel er Starbucks. Kaffebaren med filialer i en lang række lande har flere steder undgået at betale skat ved at benytte sig af transfer pricing, hvor de flytter deres overskud internt i virksomheder. Selv kalder rådgivningsvirksomhederne deres praksis for kreativ eller innovativ skatterådgivning, men man skal ikke lade sig narre, mener Prem Sikka.

»Det er ligesom, der er nogle, som kalder begivenhederne i det tidligere Jugoslavien for etniske udrensninger, mens andre kalder det mord, som det i virkeligheden er. Offentligheden skal ikke blive narret af firmaernes sprogleg,« siger han og forklarer, at vi faktisk ikke ved, om den måde, som for eksempel Google, Apple eller Microsoft undgår at betale skat på, er ulovlig.

For virksomhederne er aldrig blevet udfordret i retssalen.

Politikerne er med

En af grundene til, at det er virksomhederne og ikke deres rådgivningsfirmaer, der bliver dømt for skatteunddragelse, er ifølge Prem Sikka, at rådgivningsfirmaerne ofte har indflydelse i både parlamenter og ministerier: »Ved seneste valg gav de store rådgivningsfirmaer 3,5 millioner pund til de konservative i Storbritannien. Samtidig sørger de for job til tidligere og fremtidige ministre og bliver hentet ind i for at rådgive regeringen,« forklarer han.

Også den britiske skattemyndighed HMRC er dybt involveret med rådgivningsfirmaerne. Den nuværende formand er tidligere partner i KPMG, og den tidligere formand rådgiver nu i Ernst & Young. Samtidig er de fire rådgivningsfirmaer med til at træffe beslutninger om skatteopkrævning. »Det handler altså ikke kun om penge og job, men om den måde de kolonisere ideen om skatteunddragelse som lovligt hos regeringer og departementer rundt omkring,« siger han.

I USA fik KPMG en bøde for skatteunddragelse på 456 millioner dollar i 2005. Og tidligere på året skulle Ernst & Young betale en bøde på 123 millioner dollar. Men i Storbritannien er der ikke eksempler på, at skattemyndighederne efter at have dømt et firma for skatteunddragelse, har efterforsket de mennesker, der har rådgivet om unddragelsesmetoderne. »Vi bliver nødt til at retsforfølge dem og stoppe med at give dem flere skattefinansierede kontrakter. Både Storbritannien og den Europæiske Union har et hul i sin politik. De er alt for bløde på det her område,« siger Prem Sikka.

Skatteunddragelse kræver indgående kendskab til det globale, finansielle system, skattely og nationale skatteregler og samtidig gode kontakter til banker og advokater. Så selv om rådgivningsfirmaerne har deres oprindelse i Storbritannien og i USA, dækker de hele verden, forklarer Prem Sikka. »De her firmaer er epicenteret af den globale skatteunddragelse. De har tråde ud over hele verden, så de kan rådgive i alle lande.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Apropos...

Lars Løkke revisor er fra Deloitte - ganske sigende og bestemt ikke en tilfældigighed vil mange nok mene...

Daniel Mikkelsen, Carsten Søndergaard, anker fjeld simonsen, Søren Roepstorff, Aleksander Laursen, Holger Madsen, Poul Eriksen, Torben K L Jensen, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Jan Pedersen, Espen Bøgh, Katrine Visby, Andreas Trägårdh, Kim Houmøller, Lykke Johansen, Rune Petersen, Ole Hansen, Flemming Scheel Andersen, lars abildgaard, Ingrid Uma og HC Grau Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Vandana Shiva i fredags, Monbiot i lørdags og Prem Sikka i dag.

Søren Roepstorff, Jacob Svendsen og Andreas Trägårdh anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Det ejendommelige ved de nålestribede er, at de altid vil stemme på partier, der går ind for Gud, konge og fædreland, men når det kommer til stykket (pengene), er de nogle gudløse landsforrædere, der morer sig kongeligt over demokratisk indstillede menneskers naivitet.

Jan Nygaard, Bente Simonsen, Daniel Mikkelsen, Karsten Kølliker, n n, Carsten Søndergaard, Nichlas Moth, Søren Roepstorff, Poul Genefke-Thye, Jack Jönsson, Merete Jung-Jensen, peter fonnesbech, Keld Sandkvist, Peter Jensen, Viggo Helth, Holger Madsen, Leif Andersen, Poul Eriksen, Kjeld Hansen, Morten Buch, Rasmus Kongshøj, Jacob Svendsen, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Jan Pedersen, Rasmus Knus, Anders Kristensen, Espen Bøgh, Niels Mosbak, Morten Lind, Kalle Nielsen, Lykke Johansen, Rune Petersen, Ole Hansen, Thomas Borghus, Flemming Scheel Andersen, Jens Falkesgaard og HC Grau Nielsen anbefalede denne kommentar

Forslaget fra i går, hvor arbejderne selv skal overtage virksomhederne fra de nuværende ejere, kan løse det problem helt.
Dels vil der være mange flere som har indsigt i virksomhedernes økonomi, dels vil der ikke være nær så mange lange snabler nede i kassen.

Nærmere betegnet, fællesskab er den eneste vej frem.

Claus Oreskov, lars abildgaard, Merete Jung-Jensen, Keld Sandkvist, Holger Madsen, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Per Møller, Morten Lind og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Omsætningsskat på alle virksomheder (eller brancher), som mistænkes for skatteunddragelse. Virksomheder kan ikke komme uden om omsætningen - og de i dag jo åbenlyst kriminelle revisorfirmaer kunne så nedjustere og nøjes med at lave noget samfundsnyttigt.

Der er brug for en alternativ advokatbranche, der arbejder for deres egen arbejdsløshed - og gør det til en normal dansk gennemsnitsløn.

Ja, Kalle, men vi har jo momsen, hvor købsmoms trækkes fra salgsmoms og resten betales eller tilbagebetales.

Private revisionsselskaber burde forbydes - de vil altid konkurrere om at kende lovenes smuthuller bedst, samt selv at udnytte og berige sig på samfundets bekostning.

Søren Roepstorff, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Joseph Sharif, Andreas Trägårdh og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

Artiklen viser det økonomiske systems bagside: det gælder alene om at snyde og undrage sig skatter og afgifter. Og politikerne er med på den - så de kan sikre deres økonomiske avancement muligheder. Så kan man altid få renset sin politiker samvittighed ved at gå efter de fattige. Man lader systemets folk ligge på lur og sammenkører registre. Og uden dommerkendelse går man ind og snager i folks private forbrug. Mens man samtidig poster flere penge i bevidsthedsindustrien, som hele tiden luller os i søvn med undersøgelser, som viser at vi er ved at dø af lykke.

Filo Butcher, Søren Roepstorff, lars abildgaard, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Katrine Visby og Andreas Trägårdh anbefalede denne kommentar
Hasse Gårde-Askmose

For næsten alle rådgivningsfirmaer - store som små - er moral og etik en by i Rusland!!. :-) :-(

Andreas Trägårdh

Arthur Andersen

At dem med magten og pengene skal foregive at være retfærdige og følge de spilleregler, de selv har været med til at beslutte, for derefter at snyde skatteyderne og hele systemet, er det værste bedrag man kan overvære.

Det hele er et stort spil for galleriet. Politikerne er ikke nogle helgene. De er præcis lige så luskede som så mange andre mennesker. Og det kan vi ikke lide at se, for de er kommet op på en piedestal. Vi må en gang for alle erkende at etik og moral er en meget sjælden vare, og verden bliver drevet af bedragere.

Viggo Helth, Brian Pietersen og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar

Først lidt korrektur:
- Men under overfladen har det, de laver, dødelige, sociale konsekvenser,« siger han. Disse 'deadly' sociale konsekvenser er ikke, som du og jeg dødelige, men netop dødBRINGENDE.

Og. Igen vi skal have journalister, der beder politikerne om at forklare os deres partiers opfattelse af disse firmaer, som jo er de, der på finanskapitalens vegne kender vores allesammens pengesager - indefra.

Vi er den on.. ly... nødt til at lære, at staten er VORES, at vi er nødt til at erobre den. Vi er nødt til at være imod privatisering, Og kræve demokratisk kontrol - ja både med socialt bedrageri i peanutskufferne, og storskala-bedrageri i pengekasserne.

Tak til DR - der trods alt nu har bragt denne historie op efter at have hetzet løs mod hjemmepleje, ældrecentre, skoler, lærere, pædagoger, sygeplejersker, læger osv. i årevis.

Og nu taler vi BIG money! Der er helt helt andre hajer i suppen nu.

Kalle Nielsen, Carsten Søndergaard, Søren Roepstorff, Tue Romanow, Brian Pietersen, John Liebach og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Betalt skat er lig med afhændet vetoret.
I Danmark er befolkningen i allerhøjeste grad hidset op til at mene at skattebetaling er en hellig pligt. Vi har en forestilling om at staten per automatik er benevolent.
Det er den sikkert indtil den ikke er det mere.

Men automatreaktionen mod "snylterne" består, uden angreb på systemet. Det er jo de siddende politikere, der kan ændre lovgivningen, så hvorfor en man vred over advokater, der rådgiver efter gældende lov?

Politikerne er sikkert glade for at det er advokaterne der må tage skraldet.

Med venlig hilsen
Lennart

Lennart Kampmann

"så hvorfor en man vred over advokater, der rådgiver efter gældende lov?"

Well, det første indslag i DR om "Skattely" viste jo en advokat - en vis Jan Hansen - der pralede af at han havde rådgivet om dette emne i 27 år - og alligevel valgte advokatfirmaet at skille sig af med denne mand. Noget kunne jo tyde på, at det ikke var helt efter gældende lov denne rådgivning fandt sted og at man satte firmaet anseelse over advokat Jan Hansens.

Betalt skat er snarere lig med sygehuse, skoler, infrastruktur, sikkerhed, samt ikke mindst sikring af at Danmark ikke udvikler sig til et U-land på linje med USA.

Kalle Nielsen, Bente Simonsen, Dana Hansen, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Thomas Borghus, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek, Lars Dahl, Brian Pietersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

@Lennart Kampmann:

Selvfølgelig skal vi rette vores vrede mod de politikere, der i årtier har tilladt svindelen at fortsætte. At advokater og revisorer udnytter loven til det yderste kan ikke overraske nogen; at forlange at de skal handle moralsk i deres erhverv er lige så absurd en idé som at forlange at en løve skal blive vegetar.

Overfor storsvindlerne nytter det kun med skrappere regler, strengere kontrol og hårdere straffe. Der skal være en reel risiko for at blive opdaget, og for at det gør rigtigt ondt når man bliver taget.

Samtidig må vi overveje om vores system er gearet til at modstå presset fra en global kapitalisme. Manglen på kapitalkontrol har kun forværret problemet med skattesvindel, og derudover gjort det alt for let for virksomheder at flytte produktion og arbejdspladser ud af landet.

Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Søren Roepstorff, Simone Bærentzen, Rune Petersen, Jens Overgaard Bjerre, Flemming Scheel Andersen, jasper bertrand, Lars Dahl og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar

Tidligere var "De 4 store" rent faktisk 5 - det sidste revisionsselskab var Arthur Andersen, der knækkede halsen på Enron-skandalen.

"Enron opnåede vanære i slutningen af 2001, efter at det blev afdækket at virksomhedens bogførte finansielle resultater var opnået gennem institutionaliseret, systematisk og kreativt planlagt regnskabssvindel. Enrons eftermæle har været at blive kendt som et symbol på bedrageri og korruption i erhvervslivet."

http://da.wikipedia.org/wiki/Enron

Det er sådanne ting disse "Banditter i Habitter" medvirker til, til exorbitante hyrer i øvrigt.

Simone Bærentzen, Thomas Borghus, lars abildgaard, Tue Romanow, Rune Petersen, Peter Jensen, Lars Dahl, Rasmus Kongshøj, Brian Pietersen, Henrik Darlie og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted
Carsten Søndergaard, lars abildgaard, Rune Petersen, Niels Mosbak og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Vi har i Danmark en virksomhed der er blandt de førende på verdensplan. Bryggeriet Carlsberg A/S der i disse spalter tudede over, at deres skattebetaling for 2011 blev afsløret til kun at udgøre 13 mio. kr.

Carlsberg A/S er blandt de 4 største bryggerier i verden, med en omsætning på verdensplan på 59,4 mia. kr. (2009)
I 2011 betalte man KPMG, 28 mio. kr. for revisionsarbejde - og afså altså sølle 13 mio. kr. i skat til det danske samfund ud af en omsætning på næsten 60 mia. kr.
Tallene taler jo for sig selv...

Claus Høeg, Kalle Nielsen, Bente Simonsen, Dana Hansen, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Ole Hansen, Simone Bærentzen, lars abildgaard, Tue Romanow, Rune Petersen, Keld Sandkvist, Peter Jensen, Holger Madsen, Steffen Gliese, Poul Eriksen, Jan Weis, Flemming Scheel Andersen, Steen Sohn, Hugo Barlach, Niels Engelsted, Torben Selch, Lise Lotte Rahbek, Lars Dahl, Grethe Preisler, Rasmus Kongshøj og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Demokratiet er en illusion i scene sat af den herskende overklasse for at fastholde den arbejdende klasse som moderne slaver i overtroisk religiøs frygt for konsekvenser ved at sige stop.

Krudt, kugler og pisk er skiftet ud med global overvågning og politisk infiltreret skatte unddragelse.

Filo Butcher, Katrine Visby, Carsten Søndergaard, Per Torbensen, Flemming Scheel Andersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Det seneste skridt, som er taget i den retning er at liberalisere store dele af den offentlige sektor, herunder de tidligere offentligt ejede selskaber som DSB, TDC, Post Danmark, forsyningsområdet vand/affald, samt andelsselskaber som el forsyningen.

TDC har været opkøbt af diverse fonde, som har udhulet værdierne til sidste dråbe og DONG er nu ejet 20 procent af bank og investeringsselskabet Goldmann & Sachs som var en af hovedfigurerne i den økonomiske nedsmeltning i 2008.

- Hurra for globaliseringen.

Kalle Nielsen, Filo Butcher, Katrine Visby, Carsten Søndergaard, Rune Petersen, Flemming Scheel Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Til Kjeld Hansen. Demokratiet er en illusion, fordi vi ikke bruger det. Brugt af folket kan det være et stærkt legitimt middel til at vinde magten.
Har du da den forestilling, at 'den herskende klasse' ville afsætte en demokratisk valgt dansk regering, der f.eks. ville nationalisere bankerne. Det tror jeg nemlig faktisk ikke ville ske. Jeg tror, at man demokratisk kunne genneføre sådan en ting.
Og. Jeg mener, det er vildt farligt at vræle op og skabe sig som om man er et hjælpeløst offer. Faktisk temmelig udemokratisk.
Hvad er da dit alternativ til demokrati? diktatur?
Come on, Kjeld. Grow up.

Lars Dahl
11. november, 2013 - 19:30 #

Demokratiet er en illusion fordi det ikke er de demokratisk valgte politiker, som har den reelle magt til at udforme verden, som de er demokratisk og legitimt valgt til at varetage.

Og nej, der findes ikke et alternativ til demokrati, men der er efterhånden for mange kræfter, som arbejder uden om demokratiet for selv at sætte dagsorden i en global verden, hvor et global demokrati ikke endnu har været i stand til, at stå i mod i fællesskab. Ulempen ved demokrati er, at det tager tid og dermed vil det altid være bagefter.

Men det skal nok komme.

Ved godt jeg udtrykker mig en smule direkte, men jeg foretrækker, at udtrykke mig i korthed og i simple vendinger.

Filo Butcher, Carsten Søndergaard og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Egentlig er det hele jo et spørgsmål om den brede befolknings opvågen. Alle har jo vidst det her - godt nok pakket pænere ind. Hvad politikere mener synes ikke at påvirke noget. Systemet retter ihvertfald ikke op på sig selv. Det er jo ikke mange stunder siden - at ovennævnte var firmaer - som familier var stolte af, hvis lille søren fik sig en karriere derinde. Der er ved at vær rav i den. Og krisen er jo for alvor ikke engang begyndt i lille dannevang.

Det er langt simplere for f.eks. fire store globale firmaer, at udnytte global lovgivning end det er for 1.000 vis af folkevalgte politikere verden over fra mange forskellige kulturer og med forskellige nationale interesser, at blive enige om fælles globale spilleregler.

Filo Butcher og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Der hvor pengene er langes over disken skal skatten falde...

- Slut med rovdrift på demokrati, velfærd og udvikling på bekostning af de 99 procent af klodens hård arbejdende befolkning NU.

Kalle Nielsen, Filo Butcher, Per Torbensen og Lars Dahl anbefalede denne kommentar

Lennart Kampmann
11. november, 2013 - 16:37 #

Problemet er, at der ikke handles efter gældende lovgivning, men hen over gældende lovgivning.

- Og det er ulovligt.

Lennart Kampmann

@ Kjeld Hansen

Tilbage står stadig at hvis politikerne vedtager love, hvor det er muligt at omgå dem, vil der være mennesker der søger at omgå dem. Det kan være amoralsk, men ikke nødvendigvis ulovligt.

Det rejser også spørgsmålet om vi ønsker et samfund med "perfekte" love. Tænk på de beføjelser man har givet told og skat i jagten på hver en skatte og afgiftskrone. Boligens ukrænkelighed er under pres.
Og hvad med nyheder om politi og told og skat, der holder razzia med samkøring af data. Vi ender med omvendt bevisbyrde og kriminalisering for at være almindelige.

Med venlig hilsen
Lennart

Det kan vel ikke være anderledes, når politikerne inviterer de virksomheder, som der skal lovgives omkring til kaffe for at høre dem om, hvordan de kunne tænke sig ordlyden i lovgivningen kunne udformes, så disse virksomheder fortsat har nogle vide fortolkningsmuligheder af lovens bogstav.

Politikerne udøver en himmelråbende forskelsbehandling på virksomheder og personer når deres adfærd er i strid med gældende regler og til skade for samfundet. Sanktioner indføres prompte mod personer uagtet at politikerne af interessenter på et givent område anbefales ikke at handle som politikerne måtte have til hensigt. På det borgerlige område bliver der hverken lyttet eller inddraget nogen i processe

Jura er ikke andet end kodificeret moral, Michael Pedersen, selvom skridtene væk fra dette banale forhold er mærkbare. Men der er ingen vej udenom, at den enkelte skal gå langt videre, end lovene tilsiger, i sit arbejde med at gøre samfundet så godt som muligt for mennesker at leve sammen i.

John Christensen

I morgen onsdag den 13. november 2013 er der på ny "prikkerunde" i Skat og 350 - 500 medarbejdere forventes at få en fyreseddel. FØJ FOR SATAN!

Lad dem dog istedet tjene deres egen løn - ved at afsløre banditterne i habitter, og så få skrevet nogle skatteregninger ud :-)

Kalle Nielsen, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Per Torbensen, Flemming Scheel Andersen, lars abildgaard, Lars Dahl, Niels-Simon Larsen, Jack Jönsson, Lise Lotte Rahbek, Niels Mosbak og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Der er brug for en boykotbevægelse af de multinationale. Lad os starte med Carlsberg. KØB LOKALT FREMSTILLET ØL.

Filo Butcher, Søren Roepstorff, Niels Mosbak, Per Torbensen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Suk bor i Valby,der er ikke andre en Jacobsens lille museums øl,som fremstilles med under 50 medarbejdere for at overholde "hans vilje i testamentet"

Selv gamle Jacobsen blev overhalet og kuppet af nutidens røvere,Djøfferne i offentlig eller som i privat regi.

John Christensen
12. november, 2013 - 07:16 #

SKAT afskediger 350 medarbejdere, hvoraf halvdelen er HK'er for at få økonomisk råderum til at ansætte de kompetencer SKAT frem over har brug for. Dvs. IT eksperter, jurister og økonomer.

Hvis de nålestribede terrorister skal bekæmpes, er det nødvendigt at SKAT har medarbejdere med de kompetencer, som der er behov for. Og her rækker f.eks. HK'erne slet slet ikke.

- Det har jeg tidligere erfaring med fra første hånd som enlig hane i en kommunal HK hønsegård.

Niels-Simon Larsen
12. november, 2013 - 10:54 #

Jeg køber øl hos den lokale købmand her i Sønderjylland, Fleggaard, til 2 kr. stykket.

- Noget godt er der da kommet ud af globaliseringen for den lille mand ;o)

Så Kjæld Hansen, det du siger er at der skal være flere DJØF'ere i SKAT for at bekæmpe de DJØF'ere som er ansat i det onde imperiums tjeneste.

Hm.....Jeg har mine tvivl om det er metoden der vil virke. Mon ikke de er smarte nok til at få placeret nogle af deres egne i SKAT, ligesom artiklen beskriver det fra det britisk skattevæsen?

Vi kommer ikke udenom at det er vores politikere der står med ansvaret for at indføre mere kontrol med hele finanssektoren, at nationalisere banker og finansielle institutioner, at re-nationalisere infrastrukturele nøgle institiutioner som TDC, postvæsen, offentlig transport og naturligvis energi og vand der hvor de er blevet privatiseret, etc. etc. kort sagt, at genvinde kontrollen over de livsvigtige ressourcer som man har stjålet fra os med falske løfter.

Det bliver en hård og sej omgang og fjenden ligger jo ikke ned og sover.

TTIP er ved at bliver forhandlet på plads og det betyder at befolkningen igen bliver fristet og bestukket med billige konsumartikler en masse for at dække over udvandingen af de mange rettigheder generationer før os har kæmpet for.

John Christensen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

TTIP er storkapitalens nyeste trojanske hest

Niels-Simon Larsen

@Keld: Så kan den ikke være lokalt fremstillet, og så er det et dårligt svar, du giver mig.

Måske taler han om Flensburger Brauerei Emil Petersen GmbH & Co. KG ...

@Ole Hansen 11/11 13:31 [til forslag om omsætningsafgift]
"Ja, Kalle, men vi har jo momsen, hvor købsmoms trækkes fra salgsmoms og resten betales eller tilbagebetales."

Ja, firmaer har bl.a. driftsregnskab, skatteregnskab og momsregnskab. Det er tre forskellige regnskaber. Og ja, der er ligheder mellem moms og omsætningsbeskatning ved, at de beregnes direkte på aktivitetsstrømme (henholdsvis momspligtig aktivitet og omsætningsaktivitet).

Fordelene ved at ændre beskatning af virksomheders overskud til en omsætningsskat er den simple, at det skattepligtige overskud kan manipuleres med og reduceres - men firmaer har langt sværere ved at skjule eller reducere omsætningen. Beregning af skattepligtigt overskud er kompliceret - omsætningen registreres automatisk i den daglige drift.

John Christensen

Kjeld Hansen......

Ved ikke hvem Skat fyrede i går.

Min beskedne pointe er og var - at det virker mærkeligt at afskedige folk når der er så hårdt brug for kontrol af skatteunddragere. At DJØF´ere skulle være bedre til at administrere end HK´ere? Næppe. Så mon ikke det i virkeligheden er vigtigt at have en balance i medarbejderstaben, så det ikke ender op i PH-d afhandlinger om banale adminisdtrative rutiner og den slags. En vis mængde af jurister og økonomer kommer vi nok ikke helt udenom :-)

Jeg er IKKE fortaler for akademisering sådan generelt, men det overrasker nok heller ikke nogen hvis i tjekker mine kommentarer.

Jeg er jo heller ikke selv - urimeligt langvarigt uddannet.

Jeg har det ret anstrengt med DJØF´ere ind imellem - faktisk. Her er lige en lille skarp til at vise hvorfor.

En banal sag - et banalt spørgsmål hvor der er en tvist (uenighed):
Kræver mindst 2 jurister til at hhv. anklage og forsvare positionerne, altså procedere - men i sidste instans skal der 3 "uvildige" jurister kaldet dommere til at afgøre hvem der har ret i sagen/spørgsmålet!

Det skal da blive dyrt! (Hvem profitere på det???).

Min søn skal ikke være håndværker, men jurist kunne være en idé - de profitere uanset om det går op eller ned i konjukturerne. Smart! (ja - men lige lovlig smart).

Når politikerne opdager - at der nu er truffet en afgørelse der går imod "deres interesser", så samler de et flertal og laver loven om. Så kan de fortsætte med at pleje deres særinteresser.

DJØF´ere er med i hele den politiske proces, ifht forberedelse/implemmentering af lovgivning mv.

Nu er grundlaget i den trufne dom fra tidligere så ændret, og der må en ny afgørelse til at afgøre hvad der nu er ret og uret.

For at afgøre en banal tvist skal der.....................(fortsæt selv, tak).

Det er godt gammeldags "Molbo" arbejde - én graver et hul for at en anden kan fylde det igen princippet.

Beskæftigelsesprojekt for videregående uddannede.

Keld Hansen....
Underkend aldrig hvad en HK´er med håndværksmæssig baggrund formår - det er bare et godt råd :-).

Verden bliver ikke eksponentielt bedre af, at flere akademikere bliver beskæftiget, med management og hokus pokus! Bare de så i det mindste ikke går i vejen.

Siger sig selv at Skat har brug for skarpe hjerner, der kan lukke smuthuller så kassen ikke tømmes og unddrages indtægter i fremtiden. Nogen gange skal der nogen med et "kriminelt mindset" til at knalde til bæster, tror jeg.

Frisk at DR afslører banditterne med skjult kamera, det har de fame godt af.

Bemærk også i denne kontekst hvor mange politekere med baggrund i banden "Venstre", der sidder inde eller lige er kommet ud af gitterly - tankevækkende ikke sandt!

Husk at VKO hædrede bedrageren Stein Bagger, for entreprenant og kreativ indsats i IT-Factory. Gazellevirksomhed.

Husk venstremanden AFR ,som bagmand for selskabstømmerne, da han var skatteminister.

Husk Farum borgmester Peter Brixtofte, og EU-parlamentarikeren Klaus Riskjær Pedersen (som jo beviseligt ved en del om økonomi! - skulle jeg mene)

Et særligt liberalt varemærke, at prøve lovens grænser af, eller hvad??
Moderne frihedskæmpere - eller slet og ret plattenslagere, der er taget med fingrene i kagedåsen.

Akademiseringen kom vi fra.........ja hvad skal vi dog stille op med alle de kandidater i dit og dat - i fremtiden?

Hvis de kan skaffe tabte skatteindtægter til vores fælles velfærd, så for min skyld ingen alarm, men det bliver så nok - noget med provisionsløn, på timelønsbasis uden at være garantret noget (en trend der breder sig som en steppebarand allerede!).